Η Γαλλία απορρίπτει την κριτική των ΗΠΑ για τις αμυντικές δαπάνες

 


Η Γαλλία απορρίπτει την κριτική των ΗΠΑ για τις αμυντικές δαπάνες
Η Γαλλία απέρριψε την κριτική του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ότι δεν δαπανά αρκετά για την άμυνα, τονίζοντας ότι ήδη καλύπτει τον στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ, ενώ σχεδιάζει να τις διπλασιάσει έως το 2030 και διαθέτει ένοπλες δυνάμεις ικανές για μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σεούλ, Νότια Κορέα: Ορειβάτες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες ετοιμάζονται για αναρριχητική εκδήλωση στο όρος Bukhansan. Chung Sung-Jun/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 1740 μία αγελάδα κρίθηκε ένοχη για μαγεία στη Γαλλία και εκτελέστηκε.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
23
Δεκεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Νήφων

1783
Ο αρχιστράτηγος Τζορτζ Ουάσινγκτον παραιτείται από τον Ηπειρωτικό Στρατό των Η.Π.Α.
1975
Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.
1979
Σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
1990
Η Σλοβενία ψηφίζει την απόσχισή της από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.