Η Μόσχα απορρίπτει κάθε ανάμιξη στις εκλογές στη Ρουμανία

 


Η Μόσχα απορρίπτει κάθε ανάμιξη στις εκλογές στη Ρουμανία
Η Ρωσία απέρριψε τις κατηγορίες για ανάμιξή της στις προεδρικές εκλογές στη Ρουμανία, τρεις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο σε αυτή τη χώρα- μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τον οποίο μπορεί να κερδίσει ένας ακροδεξιός υποψήφιος που αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ουκρανία.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Γρανάδα, Ισπανία: Ψηφιακή οθόνη δείχνει θερμοκρασία 47°C καθώς η νότια ισπανική πόλη συνεχίζει να υποφέρει από το κύμα ακραίου καύσωνα. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
20
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Ηλίας, Λιάκος, Λιάκουρας, Ηλιάνα, Λιάνα

1810
Ανεξαρτησία της Κολομβίας.
1903
Το Βουλγαρικό Κομιτάτο εκδηλώνει επανάσταση με επίκεντρο τη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για τη γνωστή επανάσταση του Ηλί-ντεν (Ημέρα του προφήτη Ηλία), με σκοπό τη δημιουργία αυτόνομης Βουλγαρικής Μακεδονίας.
1944
Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ στο αρχηγείο του στο Ράστενμπουργκ.
1969
Οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Ώλντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίζονται στη Σελήνη..
1974
Αρχίζει η Επιχείρηση Αττίλας, το πρώτο στάδιο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.