GuruPolitico: Και τώρα, τι λες τώρα;

 


2-26-860x573.jpg

Και τώρα, τι λες τώρα;

 

Θυμάστε τι μας ελαλούσαν οι τραμπιστές πριν τις εκλογές στην Αμερική;


«Ο Τραμπ ως ο πολιτικός που δεν έκανε ποτέ πολέμους, θα λειτουργήσει καταλυτικά για την επικράτηση της ειρήνης στον πλανήτη.Με τη δύναμη που διαθέτει θα φροντίσει ώστε να επικρατήσει κλίμα αλληλοκατανόησης στις διακρατικές σχέσεις και συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.»

Ο νέος Πρόεδρος θα σταματήσει σε χρόνο τετέ την αιματοχυσία στην Ουκρανία και ότι μέχρι να μετρήσετε ως το δέκα θα λύσει τις διαφορές μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών.

Και ακόμη, θα βάλει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα, θα αναγκάσει τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους» και άλλα πολλά «θα».

Ε, ίντα χαπάρκα τώρα κοπέλια; Που πήγαν οι υποσχέσεις που ο κ. Τραμπ έδωσε προεκλογικά; Σταμάτησαν οι πόλεμοι, λύθηκαν οι διαφωνίες μεταξύ των εμπόλεμων μερών; Ένα εξάμηνο μετά την εκλογή του νέου πλανητάρχη, αντί ειρήνη έχουμε κλιμάκωση της έντασης και αντί οικονομική ανάπτυξη έχουμε ύφεση και ανασφάλεια.

Όχι, δεν επιχαίρω, ούτε το παίζω ρεβανσίστρια. Απλώς επαναλαμβάνω τα χιλιοειπωμένα, «άλλη μας έδειξε τζι άλλη μας έμπηξε» , «ν ακούετε πολλά τζιαι να πιστέφκετε λία» και «εγιώ στραώνω τζιαι πουλώ, εσού άμπλεπε τζιαι γόραζε»!

Εξάλλου οι πολιτικές των μεγάλων χωρών και δη των ΗΠΑ, δεν αλλάζουν από από τη μια μέρα στην άλλη και το πιο σημαντικό, ότι όση δύναμη κι να έχει ο εκάστοτε Πρόεδρος - «πλανητάρχης», πάντα θα υπάρχουν και μεγαλύτερα ζώα από τον…ελέφαντα!

Μέρκελ





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Παμπλόνα, Ισπανία: Άνθρωποι συμμετέχουν στο παραδοσιακό encierro, το τρέξιμο με τους ταύρους, στο πλαίσιο του φεστιβάλ San Fermín. Η γιορτή με τις ταυροδρομίες πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου, προς τιμήν του πολιούχου της πόλης. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο παρακολουθούν το φεστιβάλ, ενώ πολλοί συμμετέχουν στο κορυφαίο γεγονός, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους ταύρους κατά μήκος μιας διαδρομής μέσα από τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Rubén Albarrán/ZUMA Press Wire/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
13
Ιουλίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1878
Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία ανεξαρτητοποιούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1908
Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1930
Ξεκινά το 1ο Μουντιάλ στην Ουρουγουάη.
1996
Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο του πριγκιπικού βασιλικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολου και Νταϊάνα.
2010
Σταματάει η υποστήριξη του Windows XP Service Pack 2.