GuruPolitico: Πιάσαμε πάτο!  

 


patos

GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

 

Πιάσαμε πάτο!

Κάποτε, ο πολιτικός λόγος είχε ένα ειδικό βάρος.

Οι πολιτικές συζητήσεις είχαν ως πρωταγωνιστές άτομα με γνώση, επίπεδο και πολιτικό εκτόπισμα. Είχαμε την ευκαιρία ν ακούμε και να βλέπουμε πολιτικές αναλύσεις από πολιτικά πρόσωπα όπως ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Αντρέας Ζιαρτίδης, ο Αλέκος Μαρκίδης, ο Γιώργος Βασιλείου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Αντρέας Χρήστου, ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αντρέας Αγγελίδης Νίκος Κατσουρίδης κ.α.

Θα μου πείτε, δεν υπήρχαν και τότε φαιδρές περιπτώσεις; Βεβαίως και υπήρχαν, όμως κινούνταν στο περιθώριο και ο λαός είτε τους απαξίωνε, είτε τους γελοιοποιούσε.

Σήμερα όμως το πράγμα παράγινε. Ο πολιτικός λόγος εκφέρεται από κύμβαλα αλαλάζοντα - κοινώς τενεκέδες- αμόρφωτες, λιλιπούτειες καρικατούρες. Και το χειρότερο, ο κόσμος αντί να τους γυρίζει την πλάτη όπως κατα κανόνα έκανε στο παρελθόν, τους δίνει σημασία, κάθεται και τους ακούει, σχολιάζοντας την κάθε βλακεία, ανοησία ή ακόμα και βρισιά που εκστομίζουν.

Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε οι λέξεις έχασαν το νόημα τους.

Ω.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Λωρίδα της Γάζας: Ένας άνδρας κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο, καθώς Παλαιστίνιοι αναζητούν θύματα από τη νυχτερινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στο προσφυγικό στρατόπεδο αλ-Σάτι. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας «Αδερφότητα της Μοραβίας», εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον, τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
16
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

622
Αρχή του Μουσουλμανικού ημερολόγιου.
813
Οι Βούλγαροι εμφανίζονται μπροστά στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως.
1826
Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης νικούν τον τουρκικό στόλο κοντά στην Σάμο.
1906
Καταστροφές Ελληνικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και σχολείων της Φιλιππουπόλεως από τους Βουλγάρους.
1945
Αρχίζει να λειτουργεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας», που ιδρύθηκε με τη ΣΠ 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά.