GuruPolitico: Σκάνδαλα-σουξέ, made in Cyprus!


scandals cyprus

GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Σκάνδαλα-σουξέ, made in Cyprus!

Από τη μια επιτυχία στην άλλη το πάμε.

Από τα τελευταία σουξεδάκια, το σκάνδαλο €11 εκατομμυρίων στα λιμάνια. Μόνο το 2023 το κράτος πλήρωσε μαθαίνουμε αποζημίωση €3.354.449 στην εταιρεία DP World Limassol Ltd (DPW) που διαχειρίζεται το λιμάνι Λεμεσού επειδή δούλεψε πολύ το λιμάνι Λάρνακας! Μα το αντιλαμβάνεστε; Πληρώνουμε το ένα Λιμάνι επειδή δούλεψε το άλλο Λιμάνι! Που είναι μερικά χιλιόμετρα παραπέρα. Τα εύσημα βεβαίως στον πρώην υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη -ναι, ο ίδιος που τώρα κατηγορείται για τα χρυσά διαβατήρια- που υπέγραψε ώστε το κράτος να παραχωρήσει κρατική περιουσία (λιμάνι Λεμεσού) σε ιδιωτική εταιρεία για να βγάζει εκατοντάδες εκατομμύρια και την ίδια στιγμή αποδέχθηκε άλλη κρατική περιουσία (λιμάνι Λάρνακας) να μην μπορεί να δουλέψει πέραν ενός βαθμού και να αποφέρει περισσότερα έσοδα. Κι από τη φαίνεται θα τα πληρώνουμε για πολύ ακόμα.

Οι μεγάλες επιτυχίες όμως δεν τελειώνουν εδώ. Μεγάλο σουξέ των τέως κυβερνώντων, είναι και το τερματικό στο Βασιλικό. Είναι αυτό που λέμε…το τερμάτισαν. Η συμφωνία με την κινεζική κοινοπραξία κατέρρευσε, το κράτος δείχνει εγκλωβισμένο έως και αδύναμο να ολοκληρώσει το έργο, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε τα 100 εκατομμύρια στην ΕΕ εάν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν δώσουμε εξηγήσεις αναφορικά με τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Την ίδια ώρα, έχουμε αφήσει εγκλωβισμένο το πλοίο Προμηθέας σε ναυπηγείο στη Σαγκάη, για το οποίο καταβάλλαμε €190 εκατομμύρια. Ας ελπίσουμε κάποιο Πανεπιστήμιο να συμπεριλάβει το case study «Πως να γίνουν όλα μπουρδέλο» στο μάθημα Εισαγωγή στη Δημόσια Διοίκηση 101.

Και επειδή σαφώς ο τομέας της ενέργειας είναι το φόρτε μας, πάμε να επαναλάβουμε ένα ακόμη σκάνδαλο, με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου. 125 εκατομμύρια, ναι 125, θα δώσουμε στον ΑΔΜΗΕ ο οποίος δεν μας απείλησε μόνο με βομβαρδισμό για ένα έργο χωρίς τελικό κόστος, χωρίς αξιολόγηση των μελετών, χωρίς, χωρίς, χωρίς, χωρίς κέρδος…κέρατα. Με ένα more than large Παπαναστασίου ως Υπουργό Ενέργειας που εύκολα δίνει 125 εκατομμύρια στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αλλά τσιγκουνεύεται 25 εκατομμύρια για να φέρουμε την μεγάλη βάρκα από την Κίνα μπας και καταφέρουμε να φέρουμε φυσικό αέριο και πέσει λίγο η τιμή του ρεύματος.

Ναι αυτό το φυσικό αέριο που κατά τα άλλα έχουμε πολλή και θα κυκλοφορούσαμε όλοι με τις κελεμπίες και τα Bugatti , αλλά βρίσκεται χρόνια τώρα στο βυθό της θάλασσας και εμείς μένουμε με το αέριο το κουπανιστό και απανωτά εγκεφαλικά κάθε διμηνία που ανοίγουμε το λογαριασμό του ρεύματος.

Πειράζει που είμαστε και μεγάλη φίρμα; Πειράζει;

Ο Κωστής που τα Κάζια

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Καχραμανμαράς, Τουρκία: Αγρότες απλώνουν την ταρχάνα, ένα ζυμωμένο μείγμα δημητριακών και γιαουρτιού ή ξινισμένου γάλακτος, το οποίο παράγεται κατά τη διάρκεια της ζέστης και συχνά εξάγεται. Ahmet Aslan/Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής -και σήμερα των ηλεκτρονικών υπολογιστών- τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

Σήμερα


Πέμπτη
5
Σεπτεμβρίου
2024

Γιορτάζουν : Ζαχαρίας, Ζαχαρένια, Ζάχαρης, Ζάχαρος, Ζαχάρω, Ζαχαρούλα

1800
Καταλαμβάνεται η Μάλτα από τους Βρετανούς.
1960
Ο ποιητής Λεοπόλντ Σεντάρ Σενγκόρ εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της Σενεγάλης.
1972
Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, Άραβες τρομοκράτες του κινήματος «Μαύρος Σεπτέμβρης» επιτίθενται στο Ολυμπιακό Χωριό σκοτώνοντας δύο μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας. Αργότερα εννιά Ισραηλινοί, πέντε τρομοκράτες και ένας Δυτικογερμανός αστυνομικός, σκοτώνονται στις συγκρούσεις που έγιναν στο αεροδρόμιο του Μονάχου.
1995
Η Γαλλία πραγματοποιεί υπόγεια πυρηνική δοκιμή στην ατόλη Μουρουρόα, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.
2008
Την πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Λιβύη από το 1953 πραγματοποιεί η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy