GuruPolitico: Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν!  


Ολγκίν-780x450.jpg

GuruPolitico.

 

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν!

 

Είτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κατάλαβε το μήνυμα της Ολγκιν, είτε το κατάλαβε και…«έπαιξε πελλό». Διαφορετικά δεν εξηγείται η «που σου νέφκω, που πάεις» δήλωση του κυρίου Λετυμπιώτη, η οποία εκτός από νερόβραστη ήταν και copy paste παλαιότερων αντίστοιχων, επί του ιδίου θέματος, τοποθετήσεων.

Να υποθέσω άραγε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κατάλαβε ότι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ μας είπε ότι αν θέλουμε να λύσουμε το κυπριακό, τότε πρέπει ν’ αλλάξουμε τροπάρι, ρότα και νοοτροπίες; Ότι πρέπει να σταματήσουμε να δηλητηριάζουμε τα μυαλά των παιδιών με αιματοβαμμένες ιστορίες και τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και ταυτόχρονα στη θέση των «μνημείων που μαρτυρούν την αποτυχία των προσπαθειών επίτευξης συμφωνίας» να οικοδομήσουμε ένα κλίμα αλληλοκατανόησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές;

Εγώ λέω μια χαρά το κατάλαβε. Εξάλλου αν και διπλωμάτης, η κυρία Ολγκίν δεν έκρυψε λόγια. Απλώς ο δικός μας «έκανε την πάπια». Ή μάλλον δεν ήξερε τι ν’ απαντήσει. Τι να της πει δηλαδή; Ότι είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τα μεγαλόστομα συνθήματα, τις αλυτρωτικές πολιτικές και ότι, ναι, είμαστε έτοιμοι να δούμε το κυπριακό με τα μάτια των γενιών που θα έρθουν; Ναι, αλλά τότε ποιος μαζεύει τον Νικόλα, τον Σίζο και το ΕΛΑΜ; Να διακινδυνέψουμε την «ιερά συμμαχία» για τα μάτια της Ολγκίν; Δεν σφάξανε!

Άσε δηλαδή που και επί της ουσίας των λεχθέντων από την κυρία Ολγκίν, ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ έχουν έντονες ενστάσεις…

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Αγγλία: Μια συλλογή ζωγραφικών έργων με τίτλο Tarot από τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ εκτίθεται στην Castle Fine Art. Τα έργα αντικατοπτρίζουν κεφάλαια από το προσωπικό του ταξίδι. Scott A Garfitt/Invision/AP

Ήξερες ότι...

Ο Αλγερινός Μοχάμεντ Σαμίρ Φεράτ γλίτωσε το θάνατο, όταν παραχώρησε τη θέση του σε κάποιον άλλον, στην πτήση προς τη Βοσνία, το 1996. Ωστόσο, ο Φεράτ σκοτώθηκε τον ίδιο χρόνο, όταν πετώντας από Νέα Υόρκη προς Παρίσι, κατέπεσε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Ιουλίου
2024

Γιορτάζουν : Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά

711
Οι Άραβες υπό τον Ταρίκ ιμπν Ζιγιάντ νικούν τους Βησιγότθους στη μάχη της Γουαδαλέτε, στη νότια Ισπανία.
1333
Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Πολέμου της Σκωτσέζικης Ανεξαρτησίας, οι Άγγλοι επιτυγχάνουν μία αποφασιστική νίκη εναντίον των Σκωτσέζων στη μάχη του Halidon Hill.
1608
Ο Σαμουέλ ντε Σαμπλαίν, Γάλλος χαρτογράφος και εξερευνητής, με δύο Γάλλους στρατιώτες και 60 αυτόχθονες Χιούρον έρχονται αντιμέτωποι με μια ομάδα Ιροκέζων σε ένα σημείο της σημερινής πολιτείας της Νέας Υόρκης.
1870
Γάλλοπρωσικός Πόλεμος: Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy