GuruPolitico: Το τρένο εκτροχιάστηκε!


trainnn

GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

 

Το τρένο εκτροχιάστηκε!


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Αναστασιάδη κατεβαίνει υποψήφιος με το ΕΛΑΜ. Η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος του Αναστασιάδη προτείνει υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Αναστασιάδη εκλέχτηκε Πρόεδρος με τις ψήφους του ΕΛΑΜ. Παλαιότερα, κάποιος Υπουργός Εσωτερικών του Αναστασιάδη, υιοθετώντας την πολιτική του ΕΛΑΜ, ύψωσε φράκτη στη «νεκρή ζώνη» για ν’ ανακόψει, δήθεν, τις μεταναστευτικές ροές από τα κατεχόμενα. Και ακόμη: Όταν ο Αναστασιάδης τούμπαρε τις συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά, η πρώτη που έσπευσε να τον συγχαρεί ήταν η ηγεσία του ΕΛΑΜ…

Κατά τα άλλα κάποιοι καμώνονται ότι δεν βλέπουν τη συγγένεια που υπάρχει μεταξύ της κυπριακής εκδοχής της Χρυσής Αυγής και των κομμάτων της αστικής Δεξιάς!

Δυστυχώς για τον τόπο, επί προεδρίας Αναστασιάδη οι διακριτές γραμμές που φυσιολογικά υπάρχουν μεταξύ της φιλελεύθερης Δεξιάς και της φασιστικής Ακροδεξιάς, ξεθώριασαν. Σκοπίμως ή μη, μια σειρά από πολιτικές που ακολούθησε ο Αναστασιάδης, όπως και η ρητορική που υιοθέτησε αριθμός στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, έχυσαν νερό στον μύλο του ΕΛΑΜ. Δεν θα ισχυριστώ ότι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που οδήγησε στη γιγάντωση της «γενιάς των ηττημένων», όμως σίγουρα είναι ένας από αυτούς!

Με το ΕΛΑΜ να μπαίνει πλέον δυναμικά στην πολιτική σκακιέρα και ν’ απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα, τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως αστικά, φιλελεύθερα και χριστιανοδημοκρατικά οφείλουν να πάρουν διαζύγιο με τον λαϊκισμό και την εθνικιστική, κούφια συνθηματολογία, να επαναφέρουν στο προσκήνιο και να σφυρηλατήσουν το ιδεολογικό τους στίγμα και να καταθέσουν θέσεις, προτάσεις και πολιτικές που να συνάδουν με το γονιδίωμα της παράταξης τους.

Το καμπανάκι που έπαιξε στις βουλευτικές του 2021 δυστυχώς δεν σήμανε συναγερμό. Ελπίζω το ίδιο να μην συμβεί και με τις καμπάνες που όπως φαίνεται να ηχήσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές…

Ω.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόσχα, Ρωσία: Άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Maxim Shemetov/Reuters

Ήξερες ότι...

Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
20
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Θαλλελαίος, Θαλής, Λύδια, Λήδα, Λύδα

1498
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1867
Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1902
Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
2002
Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy