GuruPolitico: Πόλεμος ή ανάπτυξη;


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

 OYKQFYELSRJRVKN4ZEY5YHAVWE.jpg

Πόλεμος ή ανάπτυξη;

 

Τη στιγμή που ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος της Ευρώπης -της Κύπρου μη εξαιρουμένης- βρίσκεται στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για τις ευρωπαϊκές πολιτικές, οι Βρυξέλλες δίνουν 50 δις ως βοήθεια στην Ουκρανία!

Τελικά μάλλον έχουν δίκαιο όσοι υποστηρίζουν ότι οι Βρυξελιάνοι ζουν κυριολεκτικά στον κόσμο τους, έχοντας χάσει κάθε επαφή τόσο με τις κοινωνίες που υποτίθεται εκπροσωπούν, όσο και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λαοί της γηραιάς ηπείρου. Βέβαια, θα μου πείτε, αυτοί καλά την έχουν. Ούτε η ακρίβεια τους αγγίζει, ούτε η πίεση από την οικονομική κρίση. Εξάλλου είναι γνωστές οι υπέρογκες απολαβές και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε…

Αν οι Βρυξέλλες έδιναν τα 50 αυτά δις για στήριξη της αγροτικής οικονομίας, για αντιμετώπιση του πληθωρισμού και για ανάπτυξη, η εικόνα θα ήταν εντελώς διαφορετική. Δυστυχώς όμως άλλες οι προτεραιότητες των λαών κι άλλες των κυβερνώντων. Ακολουθώντας τις οδηγίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να βάζουν καύσιμο στη φωτιά που κατακαίει την Ουκρανία. Τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα ανατρέψουν την πορεία των γεγονότων και θα υποχρεώσουν τα ρωσικά στρατεύματα να τραπούν σε φυγή. Το αποτέλεσμα όμως είναι εντελώς διαφορετικά: Οι Ρώσοι εδραιώνουν τις θέσεις τους, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να καταβροχθίζει ανθρώπινες ζωές και να μετατρέπει ολόκληρες πόλεις και χωριά σε κρανίου τόπο. Ταυτόχρονα, στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών συνεχίζουν να ανεβαίνουν και το βιοτικό επίπεδο να καταποντίζεται.

Ευτυχώς ο παραλογισμός των Βρυξελλών δεν περνά πλέον απαρατήρητος. Με μπροσταρηδες τους αγρότες, οι λαοί της Ευρώπης άρχισαν να διαμαρτύρονται και σιγά - σιγά να εξεγείρονται …

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρίνο, ΗΠΑ: Φορτηγά παρκαρισμένα στον αυτοκινητόδρομο I-80 στη Νεβάδα λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών κοντά στα σύνορα με την Καλιφόρνια. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η αρίθμηση των σπιτιών στους δρόμους του Λονδίνου ξεκίνησε το 1764.

Σήμερα


Τρίτη
5
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων

1558
Ο καπνός εισάγεται στην Ευρώπη από τον ισπανό γιατρό Φρανσίσκο Φερνάντες
1909
Μεγάλη απεργία καπνεργατών στο Βόλο. Οι απεργοί επιτίθενται με πέτρες και ξύλα εναντίον των καπναποθηκών, στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι έντρομοι έμποροι. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές επιτίθενται κατά της χωροφυλακής και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, σημειώνονται τραυματισμοί και στις δύο πλευρές. Τελικά, οι απεργοί πετυχαίνουν την απόλυση της συλληφθέντων συναδέλφων τους, ενώ οι έμποροι δέχονται τα αιτήματα των καπνεργατών.
1922
Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία με θέμα τον Δράκουλα. Πρόκειται για την εντυπωσιακή εξπρεσιονιστική ταινία Νοσφεράτου - Η συμφωνία του τρόμου, σε σκηνοθεσία Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου.
1933
Εκλογική νίκη των αντιβενιζελικών κομμάτων (Ηνωμένη Αντιπολίτευση), τα οποία συνασπίστηκαν υπό την αρχηγία του Παναγή Τσαλδάρη. Λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου (πλειοψηφικό με στενή περιφέρεια), τα κόμματα που πρόσκεινται στον Ελευθέριο Βενιζέλο (Εθνικός Συναγερμός), αν και λαμβάνουν περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλο συνδυασμό, εκλέγουν τελικά λιγότερους βουλευτές.
1940
Παρθενική παράσταση της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, με την οπερέτα του Στράους Νυχτερίδα. Εμπνευστής και πρώτος διευθυντής είναι ο Κωστής Μπαστιάς, τότε Γενικός Διευθυντής Κρατικών Σκηνών της Κυβέρνησης Μεταξά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy