GuruPolitico: Πε αλλόνα Πρόεδρε!  


NIKOS ChRISTODOYLIDIS.width 750

 

GuruPolitico.

 

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Πε αλλόνα Πρόεδρε!

Αρέσκει μου που ο Πρόεδρος νοιάζεται για την…καλή μας φήμη. Αν δεν το πέταξε ως ανέκδοτο, τότε ο άνθρωπος είναι εκτός χρόνου και χώρου. Καλά δεν διαβάζει διεθνή τύπο; Δεν ακούει ή δεν του λένε τι γράφουν οι εφημερίδες σε όλο τον κόσμο και ποια άποψη έχουν για μας όχι οι εχθροί, αλλά οι φίλοι μας; Φτάσαμε στο σημείο η λέξη Κύπρος να είναι συνώνυμη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ατιμωρησίας.

Αν ο κύριος Χριστοδουλίδης ήθελε όντως να αποκαταστήσει την καλή φήμη της χώρας μας, όφειλε χθες, όχι αύριο, να δώσει οδηγίες στην Εισαγγελία να ξεκινήσει έρευνα για τα όσα γράφονται εδώ και χρόνια για τον τέως Πρόεδρο και για μια σειρά από μεγαλόσχημους αυτού του τόπου. Δεν χρειάζεται να ξεσκονίσει τα Cyprus Confidential, αρκούν τα όσα μαρτυρεί ο Δρουσιώτης στα βιβλία του. Το ερώτημα βέβαια είναι αν θέλει. Προφανώς όχι, διότι όπως λέει και η γνωστή παροιμία «Κόρωνος Κορώνου αμμάτιν εν ιφκάλει»! Εξάλλου, ο Νίκαρος προτού κατέβει από τον θρόνο, φρόντισε να διασφαλίσει τα νώτα του, διορίζοντας ή προωθώντας σε θέσεις εξουσίας ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Από ποιους δηλαδή περιμένουμε να κινήσουν διαδικασία κατά της διαφθοράς; Από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης; Δεν σφάξανε…

Το σκηνικό το είδαμε πολλές φορές: «Ξεκάθαρες» δηλώσεις για μηδενική ανοχή, εξαγγελίες για σύσταση «ειδικών επιτροπών» - μετρά τες κανένας; - και «σουστείτε να σουστούμεν πέρκιμον πιστέψουν οι ξένοι ότι προχωρούμεν». Απλώς κάποιος να πει του Προέδρου, ότι κανένας ξένος δεν μας πιστεύει πια. Και όχι μόνο δεν μας πιστεύει, αλλά ούτε καν μας «πεϊντίζει»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Kasara, Ινδία: Μια γυναίκα προσπαθεί να αντλήσει νερό από ένα ξηραμένο πηγάδι. Francis Mascarenhas/Reuters

Ήξερες ότι...

Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

Σήμερα


Σάββατο
11
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Αρμόδιος, Αρμόδης, Μεθόδιος, Αργύρης, Αργύριος, Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα, Αργυρώ, Ασημίνα, Ολυμπία, Ολυμπιάς, Ολυμπιάδα, Ολύμπω, Ολύμπη, Όλια, Ολυμπούλα, Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

330
Εγκαινιάζεται η Κωνσταντινούπολη, την οποία είχε θεμελιώσει το 324 ο Κωνσταντίνος Α ο Μέγας και κτίστηκε σε επτά λόφους πάνω στην αρχαία αποικία των Μεγαρέων, Βυζάντιο.
1867
Το Λουξεμβούργο αποκτά την ανεξαρτησία του.
1949
Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.
1960
Το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι γίνεται διαθέσιμο στην αγορά.
1987
Στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ λαμβάνει χώρα η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς-πνεύμονα από τον Δρ. Μπρους Ράιτζ (Bruce Reitz) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy