GuruPolitico: Πε αλλόνα Πρόεδρε!  


NIKOS ChRISTODOYLIDIS.width 750

 

GuruPolitico.

 

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Πε αλλόνα Πρόεδρε!

Αρέσκει μου που ο Πρόεδρος νοιάζεται για την…καλή μας φήμη. Αν δεν το πέταξε ως ανέκδοτο, τότε ο άνθρωπος είναι εκτός χρόνου και χώρου. Καλά δεν διαβάζει διεθνή τύπο; Δεν ακούει ή δεν του λένε τι γράφουν οι εφημερίδες σε όλο τον κόσμο και ποια άποψη έχουν για μας όχι οι εχθροί, αλλά οι φίλοι μας; Φτάσαμε στο σημείο η λέξη Κύπρος να είναι συνώνυμη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ατιμωρησίας.

Αν ο κύριος Χριστοδουλίδης ήθελε όντως να αποκαταστήσει την καλή φήμη της χώρας μας, όφειλε χθες, όχι αύριο, να δώσει οδηγίες στην Εισαγγελία να ξεκινήσει έρευνα για τα όσα γράφονται εδώ και χρόνια για τον τέως Πρόεδρο και για μια σειρά από μεγαλόσχημους αυτού του τόπου. Δεν χρειάζεται να ξεσκονίσει τα Cyprus Confidential, αρκούν τα όσα μαρτυρεί ο Δρουσιώτης στα βιβλία του. Το ερώτημα βέβαια είναι αν θέλει. Προφανώς όχι, διότι όπως λέει και η γνωστή παροιμία «Κόρωνος Κορώνου αμμάτιν εν ιφκάλει»! Εξάλλου, ο Νίκαρος προτού κατέβει από τον θρόνο, φρόντισε να διασφαλίσει τα νώτα του, διορίζοντας ή προωθώντας σε θέσεις εξουσίας ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Από ποιους δηλαδή περιμένουμε να κινήσουν διαδικασία κατά της διαφθοράς; Από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης; Δεν σφάξανε…

Το σκηνικό το είδαμε πολλές φορές: «Ξεκάθαρες» δηλώσεις για μηδενική ανοχή, εξαγγελίες για σύσταση «ειδικών επιτροπών» - μετρά τες κανένας; - και «σουστείτε να σουστούμεν πέρκιμον πιστέψουν οι ξένοι ότι προχωρούμεν». Απλώς κάποιος να πει του Προέδρου, ότι κανένας ξένος δεν μας πιστεύει πια. Και όχι μόνο δεν μας πιστεύει, αλλά ούτε καν μας «πεϊντίζει»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Επεισόδια για το κρέας σκύλων: Εν αναμονή του νομοσχεδίου που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας για την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος, οι εκτροφείς του συγκεντρώθηκαν έξω από την προεδρικό μέγαρο στην Σεούλ. Κάποιοι είχαν φέρει και τα αγροτικά τους μαζί με κλουβιά φορτωμένα με σκύλους, διεκδικώντας την επιβίωση της «εργασίας» τους με την διαμαρτυρία να καταλήγει σε επεισόδια.REUTERS/Kim Hong-Ji

Ήξερες ότι...

Όλοι οι αριθμοί σε μία ρουλέτα έχουν άθροισμα 666.

Σήμερα


Πέμπτη
7
Δεκεμβρίου
2023
Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Γιορτάζουν : Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

1787
Το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.
1974
Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy