GuruPolitico: Πε αλλόνα Πρόεδρε!  


NIKOS ChRISTODOYLIDIS.width 750

 

GuruPolitico.

 

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Πε αλλόνα Πρόεδρε!

Αρέσκει μου που ο Πρόεδρος νοιάζεται για την…καλή μας φήμη. Αν δεν το πέταξε ως ανέκδοτο, τότε ο άνθρωπος είναι εκτός χρόνου και χώρου. Καλά δεν διαβάζει διεθνή τύπο; Δεν ακούει ή δεν του λένε τι γράφουν οι εφημερίδες σε όλο τον κόσμο και ποια άποψη έχουν για μας όχι οι εχθροί, αλλά οι φίλοι μας; Φτάσαμε στο σημείο η λέξη Κύπρος να είναι συνώνυμη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της ατιμωρησίας.

Αν ο κύριος Χριστοδουλίδης ήθελε όντως να αποκαταστήσει την καλή φήμη της χώρας μας, όφειλε χθες, όχι αύριο, να δώσει οδηγίες στην Εισαγγελία να ξεκινήσει έρευνα για τα όσα γράφονται εδώ και χρόνια για τον τέως Πρόεδρο και για μια σειρά από μεγαλόσχημους αυτού του τόπου. Δεν χρειάζεται να ξεσκονίσει τα Cyprus Confidential, αρκούν τα όσα μαρτυρεί ο Δρουσιώτης στα βιβλία του. Το ερώτημα βέβαια είναι αν θέλει. Προφανώς όχι, διότι όπως λέει και η γνωστή παροιμία «Κόρωνος Κορώνου αμμάτιν εν ιφκάλει»! Εξάλλου, ο Νίκαρος προτού κατέβει από τον θρόνο, φρόντισε να διασφαλίσει τα νώτα του, διορίζοντας ή προωθώντας σε θέσεις εξουσίας ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Από ποιους δηλαδή περιμένουμε να κινήσουν διαδικασία κατά της διαφθοράς; Από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης; Δεν σφάξανε…

Το σκηνικό το είδαμε πολλές φορές: «Ξεκάθαρες» δηλώσεις για μηδενική ανοχή, εξαγγελίες για σύσταση «ειδικών επιτροπών» - μετρά τες κανένας; - και «σουστείτε να σουστούμεν πέρκιμον πιστέψουν οι ξένοι ότι προχωρούμεν». Απλώς κάποιος να πει του Προέδρου, ότι κανένας ξένος δεν μας πιστεύει πια. Και όχι μόνο δεν μας πιστεύει, αλλά ούτε καν μας «πεϊντίζει»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Χάγη, Ολλανδία: Σχοινιά γεμάτα φορέματα δωρισμένα από επιζώντες σεξουαλικής βίας κρέμονται στη Lange Voorhout. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση με τίτλο "Thinking of You 2024" της καλλιτέχνιδας Alketa Xhafa Mripa αποτελεί φόρο τιμής στις επιζώντες σεξουαλικής βίας σε όλο τον κόσμο. Hollandse Hoogte/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Σήμερα


Δευτέρα
24
Ιουνίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1497
Ο εξερευνητής Τζιοβάννι Καμπότο αποβιβάζεται στις ακτές της Νέας Γης.
1717
Ίδρυση της Premier Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.
1798
Δολοφονούνται διά στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και 7 συνεργάτες του.
1821
Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων της Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1894
Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
1947
Ο επιχειρηματίας Κένεθ Άρνολντ βλέπει ΑΤΙΑ στις ΗΠΑ οδηγώντας το αεροπλανάκι του, στην πρώτη τέτοια μαρτυρία που γνώρισε ευρεία δημοσιότητα: από την παρομοίωσή τους με «πιατάκια του καφέ» (flying saucers) που έκανε, δημιουργήθηκε η γνωστή φράση «ιπτάμενος δίσκος» για τα ΑΤΙΑ γενικώς.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy