GuruPolitico: Τα ίδια Νικολάκη μου, τα ίδια Νικολή μου!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

 

Τα ίδια Νικολάκη μου, τα ίδια Νικολή μου!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, όμως το βασικό συμπέρασμα που εγώ βγάζω από το περιβόητο «Doxagate» είναι ότι…αυτός ο τόπος δεν αλλάζει με τίποτε!

Όσες φορές κι αν χτυπήσουμε το κεφάλι στο διαφανές τζάμι, όσα σκατά και να φάμε στη μούρη, μυαλό δεν βάζουμε. Παρασυρόμαστε συνεχώς από τα επαναλαμβανόμενα συνθήματα, από τα όμορφα λόγια, από τους «υποψήφιους γαμπρούς» με τα baby faces και από τις κάθε λογής εύοσμες…πορδές. Μπορεί κατά βάθος να διαισθανόμαστε την απάτη, όμως όπως τα παιδιά που πιστεύουν στα παραμύθια, έτσι κι εμείς, πιστώνοντας τους με ευγενείς προθέσεις πάμε και τους (ξανα)ψηφίζουμε. Κι ύστερα μουντζώνουμε τα μούτρα μας…

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι προσωπικό, ούτε έχει να κάνει να κάνει απλώς με την…υπερωριακή απασχόληση των πολιτικών προσώπων. Έχει να κάνει με μια παρασιτική νοοτροπία, μια μεταδοτική ασθένεια που προσβάλει όποιον ή όποια καβαλικεύει το άλογο της εξουσίας. Με το που φορούμε στο κεφάλι το στέμμα, χάνουμε επαφή με τις ηθικές αξίες, ξεχνούμε τις υποσχέσεις για αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση, αντικαθιστώντας το «προσφέρω» με το… «ζητώ».

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι η Δόξα και η κάθε Δόξα. Το πρόβλημα είμαστε όλοι (ή σχεδόν όλοι) εμείς που είτε εθιζόμαστε στο μέλι, είτε σιωπούμε ενοχικά περιμένοντας ίσως… «το γυρί μας». Μ άλλα λόγια σήμερα τη λένε Δόξα, χθες Γιαννάκη, αύριο Κωστή, Πετρή, ίσως και…Μέρκελ!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Επεισόδια για το κρέας σκύλων: Εν αναμονή του νομοσχεδίου που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας για την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος, οι εκτροφείς του συγκεντρώθηκαν έξω από την προεδρικό μέγαρο στην Σεούλ. Κάποιοι είχαν φέρει και τα αγροτικά τους μαζί με κλουβιά φορτωμένα με σκύλους, διεκδικώντας την επιβίωση της «εργασίας» τους με την διαμαρτυρία να καταλήγει σε επεισόδια.REUTERS/Kim Hong-Ji

Ήξερες ότι...

Όλοι οι αριθμοί σε μία ρουλέτα έχουν άθροισμα 666.

Σήμερα


Πέμπτη
7
Δεκεμβρίου
2023
Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Γιορτάζουν : Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

1787
Το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.
1974
Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy