GuruPolitico: Καμία ανοχή!  


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

Καμία ανοχή!

Είκοσι χρόνια δεν έσπασε μύτη. Από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα μέχρι σήμερα τα επεισόδια βίας μεταξύ ελληνόφωνων και τουρκόφωνων Κυπρίων ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να ψάξω τους λόγους γιατί ειδικά τώρα κάποιοι θρασύδειλοι φασίστες αποφάσισαν να χύσουν το δηλητήριο τους και ν’ αναμοχλεύσουν τα εθνικιστικά πάθη. Εκείνο που προέχει αυτήν την στιγμή είναι οι υγειώς σκεπτόμενοι σ’ αυτόν τον τόπο να ξεκαθαρίσουμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε 5-10 ηλίθιους διχοτομιστές να χαλάσουν το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους καθημερινούς, απλούς ανθρώπους ένθεν και ένθεν της πράσινης γραμμής. Αυτήν τη θετική εικόνα οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε για χίλιους και δυο λόγους.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η πρόωρη εκτίμηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι το επεισόδιο δεν οφείλεται σε ρατσιστική συμπεριφορά, ευσταθεί ή όχι.

Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, οι συντεταγμένες δομές του Κράτους και ειδικά η εκτελεστική εξουσία οφείλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καμία ανοχή σε τέτοιου χαρακτήρα ενέργειες!

Και προκειμένου η προειδοποίηση αυτή να έχει αντίκρυσμα, η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιοριστεί σε νουθεσίες και ευχολόγια, αλλά να πάρει συγκεκριμένα μέτρα.

Εξάλλου οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι νοσταλγοί και θιασώτες της εθνικιστικής βίας…

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μύρισε Χριστούγεννα: Αγιος Βασίλης βγήκε στο κέντρο του Λονδίνου για να «ζεστάνει» την αγορά των παιχνιδιών έξω από το διασημότερο κατάστημα της πόλης, παρουσιάζοντας τα παιχνίδια που ελπίζουν να μοσχοπουλήσουν στην πιο επικερδή εποχή του χρόνου. REUTERS/Peter Nicholls

Ήξερες ότι...

Ο κόμης ντε Γκρίσλεϊ ήταν ο πρώτος «μάγος» που πριόνισε γυναίκα επί σκηνής το 1799.

Σήμερα


Τρίτη
26
Σεπτεμβρίου
2023
Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης,Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Γιορτάζουν : Κανένας

1815
Ίδρυση της Ιεράς Συμμαχίας
1887
Ο Εμίλ Μπερλίνερ πατεντάρει το γραμμόφωνο.
1907
Η Νέα Ζηλανδία γίνεται ανεξάρτητη από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1934
Το Αφγανιστάν γίνεται το 60ό μέλος της Κοινωνίας των Εθνών.
1953
Η Ισπανία με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια υπογράφει συμφωνία με τις ΗΠΑ και επιτρέπει την εγκατάσταση αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στο έδαφός της.
1954
Βύθιση γιαπωνέζικου πορθμείου από τυφώνα στον Πορθμό Τσουγκάρου έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο 1.172 ανθρώπων.
1961
Ο Μπομπ Ντίλαν κάνει ντεμπούτο στη σκηνή.
1999
Επανεκλέγεται σε προεδρικό δημοψήφισμα χωρίς αντίπαλο με 93,8% ο Πρόεδρος Μουμπάρακ της Αιγύπτου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy