GuruPolitico: Περί συνθημάτων και πράξης…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

Περί συνθημάτων και πράξης…

Θυμάστε το σύνθημα που φώναζαν οι γονείς και οι παππούδες μας; «Έξω όλοι οι στρατοί, ανεξάρτητο νησί»! Τελικά όχι μόνον δεν έφυγε κανένας στρατός, αλλά μάλλον με τις πολιτικές μας τους αυξήσαμε και τους ενισχύσαμε. Όσο δε αφορά το ανεξάρτητο της χώρας μας, αυτό μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να το λέμε πλέον!

Και εξηγούμαι: 

Με τα συνεχή «ΟΧΙ» και τα «μη ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα», ο τουρκικός στρατός όχι μόνο μας έμεινε «αγγονί», αλλά στον μισό αιώνα που βρίσκεται εδώ, έκαμε ρίζες βαθιά μέσα στα κατεχόμενα εδάφη μας. 

Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατοχής, η διατήρηση της Εθνικής Φρουράς θεωρείται αναγκαία και ειλικρινά διερωτώμαι για πόσα χρόνια ακόμη τα γιούθκια μας θα πρέπει να «χάνουν» δύο από τα πιο όμορφα και παραγωγικά χρόνια της ζωής τους «φυλάγοντας Θερμοπύλες». (Θυμάστε το περίφημο «ώσπου να έρθει η σειρά σου να πας στρατό το κυπριακό θα είναι λυμένο»;)… Εννοείται βέβαια ότι όσο το κυπριακό δεν λύνεται και ο τουρκικός στρατός δεν φεύγει, δεν φεύγουν ούτε τα ελληνικά στρατεύματα. 

Και να ήταν μόνο αυτά; Στις Βάσεις, τα αγγλικά και νατοϊκά στρατεύματα συνεχίζουν ν’ απολαμβάνουν τα «κυρίαρχα δικαιώματα τους», ενώ, ας είναι καλά ο τέως με τις συμμαχίες του, στη μεγαλόνησο κυκλοφορούν πλέον ανενόχλητα, κάνουν ασκήσεις, απλώνουν κατασκοπευτικά δίχτυα και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν, στρατιωτικές μονάδες του Ισραηλινού στρατού…

Σε ό,τι δε αφορά το ανεξάρτητο και κυρίαρχο της Κύπρου, ό,τι και να πω θα ‘ναι λίγο. Ανεξάρτητοι μόνο στα λόγια, διότι στην πράξη είμαστε εξαρτημένοι από χίλιες δυο πάντες. Από Τούρκους, Έλληνες, Άγγλους, Αμερικανούς, Εβραίους, Ευρωπαίους…

Συγκεκριμένα, έχουμε εξαρτήσεις από τα λεγόμενα εθνικά κέντρα: «μαμά Ελλάς σκέπασε κι εμάς», εμείς, «εδώ είναι Τουρκία» οι απ εκεί.

Εξαρτήσεις  πολιτικές: Το «ανήκουμε στη Δύση» δίνει στους Αμερικανούς το δικαίωμα να μας καθορίζουν ποιες χώρες είναι φιλικές και ποιες όχι, σε ποιους θα επιβάλουμε κυρώσεις και σε ποιους όχι, με ποιους θα κάνουμε μπίζνες και με ποιους όχι, σε ποιους θ ανοίγουμε και σε ποιους θα κλείνουμε τραπεζικούς λογαριασμούς, από ποιους θ αγοράζουμε και σε ποιους θα δίνουμε εξοπλισμό κοκ.  Και να μην ξεχνούμε ότι όντας μέλος της ΕΕ, το 80% των νομοθεσιών μας εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες, ασχέτως βέβαια αν τις τηρούμε ή όχι.

Εξαρτήσεις…φιλικές: Εσχάτως μας προέκυψαν κι αυτές. Αναστασιάδης και Νετανιάχου έγιναν κολλητάρια και πλέον όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, όλο και κάποιος Ισραηλίτης σε παρακολουθεί. Ας είναι καλά τα μαύρα βαν και τα λογισμικά τους. 

Και εννοείται, πάνω από όλα, πώς μπορεί μια χώρα να δηλώνει ανεξάρτητη, όταν το 40% των εδαφών της είναι κατεχόμενο από μια άλλη χώρα, η οποία, όλως παραδόξως, είναι φίλη και σύμμαχος με τους.. δικούς μας φίλους και συμμάχους;

Γι αυτό σας λέω, ανεξάρτητη κι αποστρατικοποιημένη Κύπρος μόνο στα συνθήματα. Άντε και στα όνειρα μας…

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Με χάντρες μία μία είναι φτιαγμένος ο Γκανές με το κεφάλι ελέφαντα.Δέκα ημέρες τον γιορτάζουν σε όλη την Ινδία. Αφορμή τα γενέθλιά του όπου είδωλά του κατασκευάζονται λίγο πριν βυθιστούν μαζί με τους πιστούς στο νερό.EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ήξερες ότι...

Τα εξειδικευμένα μαγαζιά προφυλακτικών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Άμστερνταμ, το 1700. Μέχρι τα μέσα του αιώνα η μόδα είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου τα πολυτερέστερα καταστήματα πουλούσαν αρωματισμένα προφυλακτικά, σχηματισμένα πάνω σε γυάλινα καλούπια.

Σήμερα


Σάββατο
30
Σεπτεμβρίου
2023
Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Γιορτάζουν : Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

1867
Τα νησιά Μίντγουεϊ γίνονται επίσημα αμερικανικό έδαφος.
1877
Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
1938
Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Γαλλίας, Νέβιλ Τσάμπερλεϊν και Εντουάρ Νταλαντιέ αντίστοιχα, υπογράφουν με τον Χίτλερ τη Συμφωνία του Μονάχου.
1951
Αδιέξοδο δημιουργείται από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, αφού δεν επιτρέπουν σε κανένα κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
1954
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ καταλήγουν σε συμφωνία για τον επανεξοπλισμό και την είσοδο της Δυτικής Γερμανίας στη συμμαχία.
1961
Στρατιωτική εξέγερση πετυχαίνει τη διάλυση της ένωσης της Συρίας με την Αίγυπτο.
1965
Ταραχές ξεσπούν στην Ινδονησία, με περισσότερο από 1.000.000 νεκρούς, έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από υποστηρικτές του Κομμουνιστικού κόμματος.
1993
Στη δυτική Ινδία, πάνω από 6.000 είναι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που διαρκεί πέντε λεπτά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy