GuruPolitico: Διευθύνσεις και ονόματα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Διευθύνσεις και ονόματα!

Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν μέρα μεσημέρι! Οι υποψήφιοι για την προεδρία, λέει, έδωσαν πλήρη κατάλογο των εσόδων και των εξόδων που είχαν κατά την προεκλογική περίοδο. Κι όμως, αν κάποιος μπει στον κόπο να ρίξει έστω μια ματιά στον σχετικό πίνακα - όπως βέβαια τον δημοσίευσαν οι εφημερίδες- θα διαπιστώσει ότι μόνο πλήρης δεν είναι!

Συγκεκριμένα, στα στοιχεία που έδωσε Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρονται εισφορές 436 χιλιάδων από φυσικά και 489 χιλιάδων από νομικά πρόσωπα. Μας αράδιασε δηλαδή δύο αριθμούς και ισχυρίζεται ότι ξεμπέρδεψε. Αμ δε! Εγώ κύριε Πρόεδρε, δεν θέλω μόνο αριθμούς, θέλω ονόματα και διευθύνσεις. Για να ξέρω αν την ώρα που θα παίρνεις αποφάσεις επηρεάζεσαι ή όχι από τους εν λόγω δωρητές.

Για να ξέρω πχ αν η απόφαση να δώσεις χαλάρωση στον «Πελοπίδα» για να κτίσει ξενοδοχείο σε «γκρίζα» ζώνη στηριζόταν στην έκθεση των εμπειρογνωμώνων ή στο ….έμβασμα που ο «κυρ Πελοπίδας» έκανε στον προεκλογικό λογαριασμό σου! Και αυτό δεν το απαιτώ μόνο εγώ, αλλά και ο νόμος, ο οποίος - κατά που σημειώνει κι ο Οδυσσέας στο Twitter - αναφέρει ρητώς ότι «οι υποψήφιοι οφείλουν να δημοσιοποιήσουν ονομαστικά κατάλογο των εισφορών που έχουν λάβει».

Οι συνοπτικοί πίνακες που έχουν δημοσιοποιηθεί, επισημαίνει ο Ελεγκτής, δεν πληρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και ο Έφορος Εκλογής είναι υποχρεωμένος να λάβει μέτρα κατά των παρανομούντων!

Ξεκάθαρα! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy