GuruPolitico: Διευθύνσεις και ονόματα!

 


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Διευθύνσεις και ονόματα!

Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν μέρα μεσημέρι! Οι υποψήφιοι για την προεδρία, λέει, έδωσαν πλήρη κατάλογο των εσόδων και των εξόδων που είχαν κατά την προεκλογική περίοδο. Κι όμως, αν κάποιος μπει στον κόπο να ρίξει έστω μια ματιά στον σχετικό πίνακα - όπως βέβαια τον δημοσίευσαν οι εφημερίδες- θα διαπιστώσει ότι μόνο πλήρης δεν είναι!

Συγκεκριμένα, στα στοιχεία που έδωσε Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρονται εισφορές 436 χιλιάδων από φυσικά και 489 χιλιάδων από νομικά πρόσωπα. Μας αράδιασε δηλαδή δύο αριθμούς και ισχυρίζεται ότι ξεμπέρδεψε. Αμ δε! Εγώ κύριε Πρόεδρε, δεν θέλω μόνο αριθμούς, θέλω ονόματα και διευθύνσεις. Για να ξέρω αν την ώρα που θα παίρνεις αποφάσεις επηρεάζεσαι ή όχι από τους εν λόγω δωρητές.

Για να ξέρω πχ αν η απόφαση να δώσεις χαλάρωση στον «Πελοπίδα» για να κτίσει ξενοδοχείο σε «γκρίζα» ζώνη στηριζόταν στην έκθεση των εμπειρογνωμώνων ή στο ….έμβασμα που ο «κυρ Πελοπίδας» έκανε στον προεκλογικό λογαριασμό σου! Και αυτό δεν το απαιτώ μόνο εγώ, αλλά και ο νόμος, ο οποίος - κατά που σημειώνει κι ο Οδυσσέας στο Twitter - αναφέρει ρητώς ότι «οι υποψήφιοι οφείλουν να δημοσιοποιήσουν ονομαστικά κατάλογο των εισφορών που έχουν λάβει».

Οι συνοπτικοί πίνακες που έχουν δημοσιοποιηθεί, επισημαίνει ο Ελεγκτής, δεν πληρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και ο Έφορος Εκλογής είναι υποχρεωμένος να λάβει μέτρα κατά των παρανομούντων!

Ξεκάθαρα! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μέρκελ



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μπούρσα, Τουρκία: Πυροσβέστες και πολίτες δίνουν μάχη με δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή ανάμεσα στις περιοχές Γκιουρσού και Κεστέλ στη Μπούρσα. Χιλιάδες άνθρωποι σε Ελλάδα και Τουρκία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι πυροσβέστες στις δύο χώρες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που τροφοδοτούνται από ισχυρούς ανέμους και καύσωνα. Sergen Sezgin/Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το κτίριο της Όπερας του Καΐρου καταστράφηκε από φωτιά, το 1971. Ο πυροσβεστικός σταθμός βρισκόταν μέσα στο ίδιο κτίριο.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
3
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Ολύμπιος, Σαλώμη, Σαλώμα

1492
Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά με τρία καράβια από το λιμάνι Πάλος ντε λα Φροντέρα της Ισπανίας.
1778
Εγκαινιάζεται η όπερα Teatro alla Scala του Μιλάνου με την πρεμιέρα της όπερας L Europa riconosciuta του Αντόνιο Σαλιέρι.
1914
Α Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία κηρύττει τον πόλεμο στην Γαλλία και διασχίζει το ουδέτερο Βέλγιο.
1989
Ένα Shorts 330 της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Σάμου. Και οι 34 επιβαίνοντες νεκροί.