GuruPolitico: Μην αμφισβητείτε το επίσημο αφήγημα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μην αμφισβητείτε το επίσημο αφήγημα!

Πρώτος δέχτηκε επίθεση ο μουσικός Roger Waters. Λίγο αργότερα ο φιλόσοφος  Jürgen Habermas...

Μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο, οι λεγόμενοι εκφραστές της σύγχρονης φιλελεύθερης δυτικής σκέψης κάλεσαν τον θρύλο των Pink Floyd να περιοριστεί…στο μπάσο του και ν’ αφήσει κατα μέρος τις δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ στη περίπτωση του Γερμανού στοχαστή μίλησαν για απαράδεκτες τοποθετήσεις που δικαιολογούν την επεκτατική πολιτική του Βλάντιμιρ Πούτιν και… ντροπιάζουν τη γερμανική φιλοσοφία!

Και όλα αυτά, γιατί; Επειδή αμφότεροι αμφισβήτησαν το επίσημο αφήγημα της Δύσης και έκαναν λόγο για την ανάγκη ν’ αναληφθούν πρωτοβουλίες για τερματισμό του πολέμου. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ενώπιον του ΣΑ και μιλώντας όπως είπε εκ μέρους «των άφωνων εκατομμυρίων», ο διάσημος μουσικός τόνισε πως οι νέοι δεν μπορούν «να είναι τροφή για τα κανόνια», προσθέτοντας ότι «η μόνη λογική πορεία δράσης σήμερα είναι να ζητήσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Χωρίς αν, χωρίς αλλά, χωρίς και. Δεν πρέπει να ξοδευτεί ούτε μια ακόμη ουκρανική ή ρωσική ζωή - είναι όλες πολύτιμες…».

Από την πλευρά του ο Habermas αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την ανάδυση μιας ολοένα εντεινόμενης πολεμόχαρης ρητορικής από τη Δύση, επεσήμανε ότι «πρέπει να σταματήσουμε πριν το σημείο όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ο γνωστός φιλόσοφος και θεωρητικός της Σχολής της Φρανκφούρτης, τόνισε ότι «το  θέμα είναι να γίνουν διαπραγματεύσεις την κατάλληλη στιγμή ώστε να αποτραπεί μια επιμήκυνση του πολέμου, που θα κοστίσει ακόμη περισσότερες ανθρώπινες ζωές και καταστροφή»…

Διερωτώμαι ειλικρινά τι είναι αυτό που ενόχλησε τους κατά τα άλλα υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολιτικούς και τα «παπαγαλάκια» τους. Οι θυελλώδεις αντιδράσεις ενισχύουν την άποψη ότι στόχος μάλλον των δυτικών χωρών δεν είναι να στηριχθεί η Ουκρανία, αλλά να ηττηθεί η Ρωσία.

Πάντως, αν το να υπερασπίζεσαι σήμερα το δικαίωμα στη ζωή και να ενώνεις τη φωνή σου με αυτούς που ζητούν τερματισμό των εξοπλισμών και έναρξη εδώ και τώρα ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως, τότε πραγματικά θα πρεπει ίσως να επανεξετάσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές μας συντεταγμένες.

Και ακόμα κάτι: προφανώς δεν είναι μόνο στ’ αυταρχικά καθεστώτα που περιορίζεται το δικαίωμα αμφισβήτησης των κυβερνητικών πολιτικών…

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy