GuruPolitico: Μην αμφισβητείτε το επίσημο αφήγημα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μην αμφισβητείτε το επίσημο αφήγημα!

Πρώτος δέχτηκε επίθεση ο μουσικός Roger Waters. Λίγο αργότερα ο φιλόσοφος  Jürgen Habermas...

Μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο, οι λεγόμενοι εκφραστές της σύγχρονης φιλελεύθερης δυτικής σκέψης κάλεσαν τον θρύλο των Pink Floyd να περιοριστεί…στο μπάσο του και ν’ αφήσει κατα μέρος τις δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ στη περίπτωση του Γερμανού στοχαστή μίλησαν για απαράδεκτες τοποθετήσεις που δικαιολογούν την επεκτατική πολιτική του Βλάντιμιρ Πούτιν και… ντροπιάζουν τη γερμανική φιλοσοφία!

Και όλα αυτά, γιατί; Επειδή αμφότεροι αμφισβήτησαν το επίσημο αφήγημα της Δύσης και έκαναν λόγο για την ανάγκη ν’ αναληφθούν πρωτοβουλίες για τερματισμό του πολέμου. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ενώπιον του ΣΑ και μιλώντας όπως είπε εκ μέρους «των άφωνων εκατομμυρίων», ο διάσημος μουσικός τόνισε πως οι νέοι δεν μπορούν «να είναι τροφή για τα κανόνια», προσθέτοντας ότι «η μόνη λογική πορεία δράσης σήμερα είναι να ζητήσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Χωρίς αν, χωρίς αλλά, χωρίς και. Δεν πρέπει να ξοδευτεί ούτε μια ακόμη ουκρανική ή ρωσική ζωή - είναι όλες πολύτιμες…».

Από την πλευρά του ο Habermas αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την ανάδυση μιας ολοένα εντεινόμενης πολεμόχαρης ρητορικής από τη Δύση, επεσήμανε ότι «πρέπει να σταματήσουμε πριν το σημείο όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ο γνωστός φιλόσοφος και θεωρητικός της Σχολής της Φρανκφούρτης, τόνισε ότι «το  θέμα είναι να γίνουν διαπραγματεύσεις την κατάλληλη στιγμή ώστε να αποτραπεί μια επιμήκυνση του πολέμου, που θα κοστίσει ακόμη περισσότερες ανθρώπινες ζωές και καταστροφή»…

Διερωτώμαι ειλικρινά τι είναι αυτό που ενόχλησε τους κατά τα άλλα υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολιτικούς και τα «παπαγαλάκια» τους. Οι θυελλώδεις αντιδράσεις ενισχύουν την άποψη ότι στόχος μάλλον των δυτικών χωρών δεν είναι να στηριχθεί η Ουκρανία, αλλά να ηττηθεί η Ρωσία.

Πάντως, αν το να υπερασπίζεσαι σήμερα το δικαίωμα στη ζωή και να ενώνεις τη φωνή σου με αυτούς που ζητούν τερματισμό των εξοπλισμών και έναρξη εδώ και τώρα ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως, τότε πραγματικά θα πρεπει ίσως να επανεξετάσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές μας συντεταγμένες.

Και ακόμα κάτι: προφανώς δεν είναι μόνο στ’ αυταρχικά καθεστώτα που περιορίζεται το δικαίωμα αμφισβήτησης των κυβερνητικών πολιτικών…

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ζουν ανάμεσά μας; Ο Μεξικανός δημοσιογράφος και «εξερευνητής» για την εξωγήινη ζωή Jaime Maussan έφερε τα τοσοδούλικα απολιθώματά του για εξετάσεις σε ιατρικό κέντρο στην Huixquilucan για να πείσει τους άπιστους ότι εξωγήινοι υπάρχουν. REUTERS/Raquel Cunha

Ήξερες ότι...

Η πρώτη καταδικαστική απόφαση που βασιζόταν στα δακτυλικά αποτυπώματα εκδόθηκε το 1902.

Σήμερα


Σάββατο
23
Σεπτεμβρίου
2023
Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας

Γιορτάζουν : Ίρις, Ξανθίππη, Ξάνθιππος, Ξανθή, Ξανθούλα, Πολυξένη, Ξένη, Ξένια, Ραΐς, Ραΐδα

1719
Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από τη Γερμανική Αυτοκρατορία.
1795
Ιδρύεται στο Παρίσι η Βουλή των 500.
1845
Ιδρύονται στην Νέα Υόρκη οι Knickerbockers, η πρώτη ομάδα μπέιζμπολ στον κόσμο.
1868
Το Πουέρτο Ρίκο ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
1908
Η Βουλγαρία ανακηρύσσεται σε βασίλειο.
1973
Πρώτη υπηρεσία τελετέξτ στον κόσμο, το Ceefax teletext από την τηλεόραση του BBC.
1974
Νομιμοποίηση του ΚΚΕ.
2002
Το Βέλγιο γίνεται η δεύτερη χώρα του κόσμου που νομιμοποιεί την ευθανασία (ως υποβοηθούμενη αυτοκτονία-υπό προϋποθέσεις).
2006
Η Αυστραλία κατακτά για πρωτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης γυναικών, νικώντας στον τελικό στη Βραζιλία την ομάδα της Ρωσίας, με 91-74. Το χάλκινο μετάλλιο κατακτούν οι ΗΠΑ, με νίκη επί της με διοργανώτριας Βραζιλίας με 99-79.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy