GuruPolitico: Κάτι παραπάνω από προκλητικοί!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Κάτι παραπάνω από προκλητικοί!

Την φράση «έχασε τζαι η αντροπή την αντροπή της» την γνωρίζετε; Η παροιμιώδης αυτή φράση πάει γάντι με τα όσα διαβάζουμε για τις αυξήσεις που αποφάσισαν να δώσουν στον εαυτό τους οι «καρεκλοκένταυροι» των Βρυξελλών…

Την στιγμή που οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά και τη ζωή τους να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, οι «Βρυξελιώτες» έκριναν ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να δώσουν στον εαυτό τους μια γερή αύξηση. Και όταν λέμε γερή, εννοούμε αυξήσεις που φθάνουν το 7%!

Και να πεις ότι οι αξιωματούχοι και οι εργαζόμενοι στην ΕΕ είχαν «μισθούς πείνας», να το καταλάβω. Όπως όμως μας πληροφορεί η Bild, ο πιο χαμηλόμισθος υπάλληλος της ΕΕ παίρνει περίπου €3400 τον μήνα, ενώ τα «σκήπτρα» φαίνεται να κατέχει η Πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία - καθήστε γιατί θα πέσετε - έχει μηνιαίες απολαβές που αγγίζουν τις €36000!

Συγνώμη που ρωτώ κιόλας η αφελής, αλλά «κυρία Ούρσουλα μου, πως μπορεί κάποια να ξοδέψει 36 χιλιάρικα τον μήνα; Με τόσα meetings και ταξίδια, πότε βρίσκετε χρόνο για ψώνια»; Θα μου πείτε η Πρόεδρος φτιάχνει «μαξιλαράκι» για να έχει στα υστερινά της. Όμως που να πάρει η ευχή,  αυτό μάλλον με φουσκωμένο αερόστατο μοιάζει παρά με… «μαξιλαράκι».

Αυξήσεις πήραν βεβαίως, βεβαίως και οι υπόλοιποι κομισάριοι. Έτσι η κυρία Κυριακίδου μας για παράδειγμα, με τα επιπλέον €1667 ευρώ αύξηση, θα λαμβάνει τώρα ως αντιμισθία €25475 τον μήνα!!! (Ζαλίζομαι…)

Με φόντο τους τεράστιους μισθούς της Κομισιόν, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται να νιώθουν…αδικημένοι, αφού η αύξηση που πήραν είναι μόλις €700. Ετσι, σύμφωνα πάντα με την Bild, οι 705 ευρωβουλευτές αμείβονται …μόνο με €10495 τον μήνα!

Και να φανταστείτε τα πιο πάνω ποσά αφορούν μόνο τους μισθούς και όχι τα χίλια δυο άλλα επιδόματα που απολαμβάνουν οι «Βρυξελιώτες» της ΕΕ….

Και τώρα, αν τολμάς αγαπητή Ούρσουλα, γύρισε και πες στη γιαγιά που παίρνει ΕΕΕ ότι η «Ευρώπη σε γνοιάζεται»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ιερός μήνας: Με προσευχές ξεκίνησε το Ραμαζάνι στην Ινδονησία, με το μεγάλο τζαμί ασφυκτικά γεμάτο από πολύχρωμες πιστές.REUTERS/Willy Kurniawan

Ήξερες ότι...

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 1.400 είδη κουνουπιών!

Σήμερα


Κυριακή
26
Μαρτίου
2023

Γιορτάζουν : Πούλιος, Συλάς, Σύλος, Σύλα, Σύλια, Σύλη

1871
Το Παρίσι εκλέγει νέο δημοτικό συμβούλιο. Έναρξη της Παρισινής Κομμούνας.
1913
Βουλγαρικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη.
1926
Ίδρυση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ρεάλ Οβιέδο στο Οβιέδο της Αστούριας στην Ισπανία.
1999
Ο Ζακ Εντουάρ Αλεξίς γίνεται Πρωθυπουργός της Αϊτής.
2007
Ζητάει συγνώμη ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για τη χρήση γυναικών ως σεξουαλικών αντικειμένων σε οίκους ανοχής στα μέτωπα, τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy