GuruPolitico: Ποιον δεν πρόκειται να ψηφίσω…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Ποιον δεν πρόκειται να ψηφίσω…

Ειδικός σε θέματα θεολογίας δεν είμαι. Ούτε ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω τα εντός της Εκκλησίας δρώμενα. Για αυτό οι επιλογές μου σε σχέση με τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές στηρίζονται σε κριτήρια που αφορούν τις απόψεις που διατυπώνουν οι υποψήφιοι αποκλειστικά σε κοινωνικά και πολιτειακά ζητήματα. Βέβαια δεν προτίθεμαι να σας πω ποιον θα ψηφίσω. Θα σας πω όμως ποιον ή ποιους δεν θα ψηφίσω:

Δεν πρόκειται λοιπόν να ψηφίσω αυτόν που αντί στον διαχωρισμό επιμένει στη συνέχιση της ανάμειξης και εμπλοκής της Εκκλησίας στο πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαχείριση του κυπριακού είναι ευθύνη της Πολιτείας και όχι της Ιεράς Συνόδου. Η εθνοκαπηλεία και ο εθνικισμός δεν χωρούν στον σύγχρονο κόσμο.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να έχει λόγο για το ποιος θα διορίζεται στη θέση του Υπουργού Παιδείας ή σε άλλα πολιτειακά αξιώματα. Αυτό το «ανέκδοτο» πρέπει κάποτε να τελειώσει. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοσμικό κι όχι θεοκρατικό Κράτος.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που υιοθετεί και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας. Μακριά από τσαρλατάνους και εμπρηστές της νοημοσύνης μας.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που αντιμάχεται την πρόοδο και την επιστημονική γνώση. Η προσπάθεια για επιστροφή στον Μεσαίωνα δεν θα με βρει συνεργό.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που αντί την αγάπη προτάσσει τον φόβο και το μίσος σε ο,τιδήποτε δεν συνάδει με τη δική του αντίληψη περί…φυσιολογικού. Ο ρατσισμός κάθε είδους έχει θέση μόνο στον κάλαθο των αχρήστων.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που έχει ως παντιέρα την ξενοφοβία και την καθαρότητα…της φυλής και του Έθνους. Ο Θεός της αγάπης δεν εκφράζεται μέσα από ιεράρχες που εκπέμπουν μισαλλόδοξα μηνύματα.

Ξέρω ότι θα δυσκολευτώ. Όμως στο τέλος θα βρω τον καταλληλότερο και θα τον «σταυρώσω». Εξάλλου όπως και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στις Αρχιεπισκοπικές, θα ισχύσει το «μη χείρον βέλτιστο»….

Εκπαιδευτικός



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σεβίλλη, Ισπανία: Μέλος θρησκευτικής αδελφότητας κρατά στην αγκαλιά τον έξι μηνών γιο του κατά τη διάρκεια της πομπής της Μεγάλης Εβδομάδας στους δρόμους της Σεβίλλης. Emilio Morenatti/AP

Ήξερες ότι...

Η εθνική ορχήστρα του Μονακό είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από το στρατό του.

Σήμερα


Σάββατο
19
Απριλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy