GuruPolitico: Ποιον δεν πρόκειται να ψηφίσω…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Ποιον δεν πρόκειται να ψηφίσω…

Ειδικός σε θέματα θεολογίας δεν είμαι. Ούτε ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω τα εντός της Εκκλησίας δρώμενα. Για αυτό οι επιλογές μου σε σχέση με τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές στηρίζονται σε κριτήρια που αφορούν τις απόψεις που διατυπώνουν οι υποψήφιοι αποκλειστικά σε κοινωνικά και πολιτειακά ζητήματα. Βέβαια δεν προτίθεμαι να σας πω ποιον θα ψηφίσω. Θα σας πω όμως ποιον ή ποιους δεν θα ψηφίσω:

Δεν πρόκειται λοιπόν να ψηφίσω αυτόν που αντί στον διαχωρισμό επιμένει στη συνέχιση της ανάμειξης και εμπλοκής της Εκκλησίας στο πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαχείριση του κυπριακού είναι ευθύνη της Πολιτείας και όχι της Ιεράς Συνόδου. Η εθνοκαπηλεία και ο εθνικισμός δεν χωρούν στον σύγχρονο κόσμο.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να έχει λόγο για το ποιος θα διορίζεται στη θέση του Υπουργού Παιδείας ή σε άλλα πολιτειακά αξιώματα. Αυτό το «ανέκδοτο» πρέπει κάποτε να τελειώσει. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοσμικό κι όχι θεοκρατικό Κράτος.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που υιοθετεί και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας. Μακριά από τσαρλατάνους και εμπρηστές της νοημοσύνης μας.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που αντιμάχεται την πρόοδο και την επιστημονική γνώση. Η προσπάθεια για επιστροφή στον Μεσαίωνα δεν θα με βρει συνεργό.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που αντί την αγάπη προτάσσει τον φόβο και το μίσος σε ο,τιδήποτε δεν συνάδει με τη δική του αντίληψη περί…φυσιολογικού. Ο ρατσισμός κάθε είδους έχει θέση μόνο στον κάλαθο των αχρήστων.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτόν που έχει ως παντιέρα την ξενοφοβία και την καθαρότητα…της φυλής και του Έθνους. Ο Θεός της αγάπης δεν εκφράζεται μέσα από ιεράρχες που εκπέμπουν μισαλλόδοξα μηνύματα.

Ξέρω ότι θα δυσκολευτώ. Όμως στο τέλος θα βρω τον καταλληλότερο και θα τον «σταυρώσω». Εξάλλου όπως και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στις Αρχιεπισκοπικές, θα ισχύσει το «μη χείρον βέλτιστο»….

Εκπαιδευτικός

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόλις 114 μέτρα ψηλά στην πόλη του Σάο Πάολο είναι το σκοινί των ατρόμητων ακροβατών. Και λέμε μόλις, γιατί το μήκος του είναι 510 μέτρα, γεγονός που το καθιστά το μακρύτερο εγχείρημα για τους παράτολμους σε όλη την Αμερική. REUTERS/Carla Carniel

Ήξερες ότι...

Οι «σαπουνόπερες» ονομάστηκαν έτσι από τα απορρυπαντικά που είχαν αρχικώς ως χορηγούς αυτές οι καθημερινές τηλεοπτικές σειρές.

Σήμερα


Δευτέρα
30
Ιανουαρίου
2023

Γιορτάζουν : Αρχοντής, Αρχοντούλα, Αύρα, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία

1648
Η Ισπανία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ολλανδίας.
1876
Ο Βίκτωρ Ουγκώ ονομάζεται ισόβιος Γερουσιαστής από τη Γαλλική Δημοκρατία.
1911
Ιδρύεται ως "Αναγνωστήριον" η Ανόρθωση Αμμοχώστου
1933
Ο Αδόλφος Χίτλερ διορίζεται καγκελάριος της Γερμανίας.
1948
Δολοφονείται στο Νέο Δελχί ο Μαχάτμα Γκάντι

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy