GuruPolitico: Μίλα…ξεκάθαρα!

 


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μίλα…ξεκάθαρα!

Αμαρτία μου «ξομολογημένη», αλλά αυτές οι υπεκφυγές με άρωμα απειλής που υιοθέτησε στα τελευταία debates ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάπου άρχισαν να με εκνευρίζουν. Τι θα πει «μην με πιέζετε διότι αν υποχρεωθώ έχω πολλά να πω»;  Να τα πεις! Και μάλιστα χωρίς πίεση! Από την στιγμή, που όπως διατείνεσαι, έχεις στη φαρέτρα σου διευθύνσεις και ονόματα ικανά να αποκαλύψουν πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται για τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά που μαστίζουν τον τόπο, τότε έχεις υποχρέωση να τα δώσεις στη φόρα κι ας ανοίξει ο ασκός του Αιόλου! Ο κόσμος απαιτεί διαφάνεια και καθαρές κουβέντες, οπότε αν έχεις κάτι να καταθέσεις που θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε άποψη για υποψήφιους και πολιτικές καταστάσεις, βγες και πές το καθαρά και σταράτα κι ας πάρει, όποιον πάρει, ο δαίμονας!

Εκτός βέβαια κι αν η όλη συμπεριφορά σου αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα για να καλύψεις τις «τρύπες» που άνοιξες….

Επίσης, ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο μάλιστα διεκδικεί το ύπατο αξίωμα στον τόπο, οφείλει πρώτα και κύρια ν’ αναγνωρίζει τα λάθη του. Τα όσα, έστω και υπό μορφή προσωπικών μηνυμάτων ισχυρίστηκες και καταλόγισες σε ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, όπως και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησες, είναι επιεικώς απαράδεκτα. Αντί να κρύβεσαι πίσω από λεκτικά σχήματα άρνησης, ψυθίρισε έστω μια συγνώμη. Περισσότερο καλό θα σου κάνει, παρά κακό. Εξάλλου, ως γνωστό: «Το πλανάσθαι ανθρώπινον, αλλά το ομολογείν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός».

Τώρα θα μου πείτε ποιος έχασε τον πολιτικό πολιτισμό και θα τον βρουν οι Κύπριοι πολιτικοί…

Εκπαιδευτικός 



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Εικόνα από drone δείχνει φορτηγό διανομής αναψυκτικών που βυθίστηκε σε καθίζηση, στην περιοχή Ισταπαλάπα της Πόλης του Μεξικού. Iztapalapa Mayor’s Office/Reuters

Ήξερες ότι...

O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
16
Σεπτεμβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος

Γιορτάζουν : Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Φούλα, Λουντμίλλα, Λουντμίλα, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνος, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα

1795
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατακτά το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
1810
Το Μεξικό γίνεται ανεξάρτητο από την Ισπανία (εθνική εορτή).
1848
Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.
1908
Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors από τον Γουίλιαμ Ντιράντ.
1920
Βόμβα στη Γουόλ Στριτ των ΗΠΑ, με 300 τραυματίες.
1922
Στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στα χρονικά σχηματίζεται κυβέρνηση, η οποία διαρκεί λιγότερο από 24 ώρες (Πρωθυπουργός για μία ημέρα διορίζεται ο Αναστάσιος Χαραλάμπης και σε λίγες ώρες σχηματίζεται νέα κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό το Σωτήριο Κροκιδά).
1957
Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη.
1975
Η Παπούα Νέα Γουινέα γίνεται ανεξάρτητη από τη διοίκηση της Αυστραλίας (εθνική εορτή).
1978
Σεισμός 7 Ρίχτερ στο ανατολικό Ιράν, με περισσότερους από 11.000 νεκρούς.
1999
Σε δημοψήφισμα στην Αλγερία το 98,6% εγκρίνει τη χορήγηση αμνηστίας σε ισλαμιστές (πρόταση του Προέδρου Μπουτεφλίκα).