GuruPolitico: Μίλα…ξεκάθαρα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μίλα…ξεκάθαρα!

Αμαρτία μου «ξομολογημένη», αλλά αυτές οι υπεκφυγές με άρωμα απειλής που υιοθέτησε στα τελευταία debates ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάπου άρχισαν να με εκνευρίζουν. Τι θα πει «μην με πιέζετε διότι αν υποχρεωθώ έχω πολλά να πω»;  Να τα πεις! Και μάλιστα χωρίς πίεση! Από την στιγμή, που όπως διατείνεσαι, έχεις στη φαρέτρα σου διευθύνσεις και ονόματα ικανά να αποκαλύψουν πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται για τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά που μαστίζουν τον τόπο, τότε έχεις υποχρέωση να τα δώσεις στη φόρα κι ας ανοίξει ο ασκός του Αιόλου! Ο κόσμος απαιτεί διαφάνεια και καθαρές κουβέντες, οπότε αν έχεις κάτι να καταθέσεις που θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε άποψη για υποψήφιους και πολιτικές καταστάσεις, βγες και πές το καθαρά και σταράτα κι ας πάρει, όποιον πάρει, ο δαίμονας!

Εκτός βέβαια κι αν η όλη συμπεριφορά σου αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα για να καλύψεις τις «τρύπες» που άνοιξες….

Επίσης, ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο μάλιστα διεκδικεί το ύπατο αξίωμα στον τόπο, οφείλει πρώτα και κύρια ν’ αναγνωρίζει τα λάθη του. Τα όσα, έστω και υπό μορφή προσωπικών μηνυμάτων ισχυρίστηκες και καταλόγισες σε ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, όπως και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησες, είναι επιεικώς απαράδεκτα. Αντί να κρύβεσαι πίσω από λεκτικά σχήματα άρνησης, ψυθίρισε έστω μια συγνώμη. Περισσότερο καλό θα σου κάνει, παρά κακό. Εξάλλου, ως γνωστό: «Το πλανάσθαι ανθρώπινον, αλλά το ομολογείν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός».

Τώρα θα μου πείτε ποιος έχασε τον πολιτικό πολιτισμό και θα τον βρουν οι Κύπριοι πολιτικοί…

Εκπαιδευτικός 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πιπεριές διαστήματος. Με σπάνια ονομασία προέλευσης είναι οι πιπεριές της φωτογραφίας. Οι αστροναύτες (από αριστερά)Mark Vande Hei, Shane Kimbrough, Akihiko Hoshide και Megan McArthur, ποζάρουν χαμογελαστοί με την πρώτη σοδειά τους στο εργαστήριο Plant Habitat-04 και στο πλαίσιο της Nasa, Deep Space Food Challenge. H Nasa έχει σκοπό όχι μόνο να εμπλουτίσει το φαγητό των αστροναυτών για όσο χρόνο βρίσκονται στο διάστημα αλλά στοχεύει και πιο μακριά, σε αποστολές όπως η κατοίκιση της Σελήνης ή ένα ταξίδι στο Αρη ή ποιός ξέρει ακόμη πιο μακριά. NASA/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

Σήμερα


Παρασκευή
2
Ιουνίου
2023

Γιορτάζουν : Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα, Νεφέλη

1896
Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.
1932
Στο Μπαχρέιν, Νεοζηλανδός μηχανικός βρίσκει για πρώτη φορά πετρέλαιο.
1946
Οι Ιταλοί επιλέγουν με δημοψήφισμα τη μετατροπή του πολιτεύματος από μοναρχία σε δημοκρατία και ο βασιλιάς Ουμβέρτος Β εξορίζεται.
1952
Ξεκινά η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο Κεμπέκ του Καναδά η οποία είναι η πρώτη, που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ημέρα, γίνεται και η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση της Eurovision.
1953
Πραγματοποιείται η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ Β της Αγγλίας και η οποία είναι η πρώτη που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.
1995
Στην Κύπρο, αντιδράσεις προκαλεί έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου υπογραμμίζεται η θετική παρουσίαση της Τουρκίας ως προς στις προσπάθειες, που καταβάλλει για την επίλυση του Κυπριακού.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy