GuruPolitico: Μίλα…ξεκάθαρα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μίλα…ξεκάθαρα!

Αμαρτία μου «ξομολογημένη», αλλά αυτές οι υπεκφυγές με άρωμα απειλής που υιοθέτησε στα τελευταία debates ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάπου άρχισαν να με εκνευρίζουν. Τι θα πει «μην με πιέζετε διότι αν υποχρεωθώ έχω πολλά να πω»;  Να τα πεις! Και μάλιστα χωρίς πίεση! Από την στιγμή, που όπως διατείνεσαι, έχεις στη φαρέτρα σου διευθύνσεις και ονόματα ικανά να αποκαλύψουν πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται για τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά που μαστίζουν τον τόπο, τότε έχεις υποχρέωση να τα δώσεις στη φόρα κι ας ανοίξει ο ασκός του Αιόλου! Ο κόσμος απαιτεί διαφάνεια και καθαρές κουβέντες, οπότε αν έχεις κάτι να καταθέσεις που θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε άποψη για υποψήφιους και πολιτικές καταστάσεις, βγες και πές το καθαρά και σταράτα κι ας πάρει, όποιον πάρει, ο δαίμονας!

Εκτός βέβαια κι αν η όλη συμπεριφορά σου αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα για να καλύψεις τις «τρύπες» που άνοιξες….

Επίσης, ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο μάλιστα διεκδικεί το ύπατο αξίωμα στον τόπο, οφείλει πρώτα και κύρια ν’ αναγνωρίζει τα λάθη του. Τα όσα, έστω και υπό μορφή προσωπικών μηνυμάτων ισχυρίστηκες και καταλόγισες σε ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, όπως και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησες, είναι επιεικώς απαράδεκτα. Αντί να κρύβεσαι πίσω από λεκτικά σχήματα άρνησης, ψυθίρισε έστω μια συγνώμη. Περισσότερο καλό θα σου κάνει, παρά κακό. Εξάλλου, ως γνωστό: «Το πλανάσθαι ανθρώπινον, αλλά το ομολογείν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός».

Τώρα θα μου πείτε ποιος έχασε τον πολιτικό πολιτισμό και θα τον βρουν οι Κύπριοι πολιτικοί…

Εκπαιδευτικός 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Χάγη, Ολλανδία: Σχοινιά γεμάτα φορέματα δωρισμένα από επιζώντες σεξουαλικής βίας κρέμονται στη Lange Voorhout. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση με τίτλο "Thinking of You 2024" της καλλιτέχνιδας Alketa Xhafa Mripa αποτελεί φόρο τιμής στις επιζώντες σεξουαλικής βίας σε όλο τον κόσμο. Hollandse Hoogte/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Σήμερα


Δευτέρα
24
Ιουνίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1497
Ο εξερευνητής Τζιοβάννι Καμπότο αποβιβάζεται στις ακτές της Νέας Γης.
1717
Ίδρυση της Premier Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.
1798
Δολοφονούνται διά στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και 7 συνεργάτες του.
1821
Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων της Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1894
Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
1947
Ο επιχειρηματίας Κένεθ Άρνολντ βλέπει ΑΤΙΑ στις ΗΠΑ οδηγώντας το αεροπλανάκι του, στην πρώτη τέτοια μαρτυρία που γνώρισε ευρεία δημοσιότητα: από την παρομοίωσή τους με «πιατάκια του καφέ» (flying saucers) που έκανε, δημιουργήθηκε η γνωστή φράση «ιπτάμενος δίσκος» για τα ΑΤΙΑ γενικώς.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy