GuruPolitico: Στο παρά πέντε!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Στο παρά πέντε!

Τι θα πει «η Ευρώπη είναι έτοιμη για παροχή ενέργειας με... δελτίο»; Να υποθέσω ότι κάποιοι αποφάσισαν να μας γυρίσουν στην εποχή των παππούδων μας; Τότε που για ν’ αγοράσεις ένα καρβέλι ψωμί έπρεπε να βάλεις ενέχυρο ο,τι πιο πολύτιμο είχες; Αντιλαμβάνονται που οδηγούν τα πράγματα οι μεγαλόσχημοι του πλανήτη αυτού; Σύμφωνα με το Time ο επερχόμενος Χειμώνας θα είναι «ο πιο δύσκολος χειμώνας από τον Β΄'Παγκόσμιο Πόλεμο»!…

Νομιζω δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εξειδικευμένες γνώσεις για ν αντιληφθεί οτι οι ακολουθούμενες πολιτικές έχουν αποτύχει παταγωδώς, και το χειρότερο, έχουν φέρει και πάλι την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού.

Στο παρά πέντε μιας νέας ολοκληρωτικής αυτή τη φορά καταστροφής, οι πολίτες οφείλουν επιτέλους να σηκωθούν από τον καναπέ που έχουν βουλιάξει και να απαιτήσουν από τους πολιτικούς να σταματήσουν τους παλληκαρισμους και τις κοκορομαχίες και να δουν τις πραγματικότητες. Να τους αναγκάσουν να παραδεχτούν τα εγκληματικά τους λάθη και να αλλάξουν ρότα, όσο ακομη υπάρχει χρόνος. Οι Τσέχοι με τις μαζικές τους κινητοποιήσεις, έδειξαν τον δρόμο . Το μήνυμα που πρέπει να πάει σε όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων είναι ότι με τα μέτρα και τα αντίμετρα δεν έχουμε λύση, αλλά όξυνση των προβλημάτων.

Στις προειδοποιήσεις της Μόσχας για περιορισμό των φορτίων φυσικού αερίου που θα εξάγονται στη Δύση, η απάντηση των Βρυξελλών δεν θα πρέπει να είναι άλλο ένα πακέτο μέτρων κατά της Ρωσίας, άλλη μια δυνατή οικονομική ένεση στον Ζελένσκι για συνέχιση του πολέμου. Η απαντηση πρεπει να ειναι διαφορετική, να διαπνέεται από σοφία, σύνεση και διορατικότητα. Έφθασε η ώρα να σιγήσουν τα όπλα και να ξεκινήσει ένας εφ όλης της ύλης διάλογος, ο οποίος να τερματιστεί μόνο όταν από την καμινάδα βγει λευκός καπνός.

Άρα, αντί δηλώσεις του τύπου ο «Πούτιν θ αποτύχει, η Ευρώπη θα επικρατήσει», η κυρία Φον ντερ Λάιεν έχει υποχρέωση απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με το Κρεμλίνο και ως μια φωτισμένη προσωπικότητα που θέλει να είναι, αλλά δυστυχώς δεν είναι, να καλέσει τον Ρώσο πρόεδρο σε άνευ όρων συνομιλίες που ως μοναδικό στόχο να έχουν την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή.

Ως γνωστό οι κρίσεις χρειάζονται ηγέτες. Και πραγματικός ηγέτης ειναι εκείνος που ενώ οι άλλοι χαλούν, αυτός επιμένει να χτίζει. Ηγέτης είναι αυτός που στην άρνηση απαντά με θέση, που αρνείται να είναι φερέφωνο τρίτων, που δρα στο παρόν με το βλέμμα στο μέλλον. Που είναι αυτοί οι ηγέτες σήμερα που τους έχουμε ανάγκη;

Ζορό


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Με κλάματα και παρακλήσεις, ιθαγενείς της κοινότητας Lloko Lloko προσεύχονται στους θεούς τους για το υπέρτατο αυτή την στιγμή αγαθό. Λίγη βροχή στο Tihuanacu της Βολιβίας που πλήττεται από ασυνήθιστη ξηρασία. REUTERS/Claudia Morales

Ήξερες ότι...

Το 90% των γυναικών που περπατούν μέσα σε ένα πολυκατάστημα, στρίβουν προς τα δεξιά. Κανείς δεν γνωρίζει, όμως, γιατί.

Σήμερα


Δευτέρα
28
Νοεμβρίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1520
Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
1814
Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
1821
Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
1895
Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
1910
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
1964
Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy