GuruPolitico: Πιο κάτω, δεν υπάρχει!  


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Πιο κάτω, δεν υπάρχει!

Όλοι όσοι αναλαμβάνουν ένα πολιτειακό αξίωμα έχουν μια ευγενική φιλοδοξία: Να προσφέρουν στα κοινά και ν’ αφήσουν πίσω τους έργο.

Στους έξι μήνες που απέμειναν μέχρι τη λήξη της δεύτερης θητείας του Νίκου Αναστασιάδη, θ ανέμενε κάποιος τόσο από τον Πρόεδρο, όσο όμως κυρίως από τους υπουργούς του να «υπερβάλλουν εαυτό», να πασχίσουν, να κάνουν το κάτι παραπάνω για να διασφαλίσουν, αν μη τι άλλο, την υστεροφημία τους.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου είναι κατα γενική ομολογία ο χειρότερος Υπουργός Παιδείας που είχε μέχρι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτή είναι μια εκτίμηση που συμμερίζονται όλοι - εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς - πλην ενός βέβαια, του ίδιου του Υπουργού. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κύριος Προδρόμου ξεκίνησε τη νέα σχολική χρονιά, όπως ακριβώς τελείωσε την προηγούμενη. Τα ίδια λάθη, η ίδια συμπεριφορά, η ίδια νοοτροπία.

Ο Κομφούκιος είπε: «Το να μη διορθώνει κανείς τα λάθη του είναι μεγάλο λάθος». Για να διορθώσει όμως κάποιος τα λάθη του πρέπει πρώτα να τα αντιλαμβάνεται, να τα συνειδητοποιεί. Δυστυχώς ο Πρόδρομος Προδρόμου στερείται αυτής της ικανότητας. Τη στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία σιγοβράζει και διαμαρτύρεται, ο Υπουργός επιμένει ότι «ο γιαλός είναι στραβός» και ότι αυτός «όλα εν σοφία εκποίησε»…

Ευτυχώς για τον τόπο, σε έξι μήνες ο Πρόδρομος Προδρόμου θα γίνει…τέως. Το τραγικό για τον ίδιο είναι ότι όταν στο μέλλον οι πολίτες θα γυρίζουν το βλέμμα πίσω θα λένε: «Πρόδρομος Προδρόμου - ο χειρότερος όλων».

Αυτή θα είναι η τιμωρία σας κύριε Υπουργέ!

Εκπαιδευτικός.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μια σκούρα γραμμή από νεκρά ψάρια υπάρχει γύρω από τις ακτές και τις ξέρες που έχουν δημιουργηθεί στην λίμνη Piranha εξαιτίας της ξηρασίας που έχει πλήξει την περιοχή με αποτέλεσμα να μην ανανεώνεται πια από τον ποταμό Solimoes στην περιοχή του Αμαζονίου στην Βραζιλία.REUTERS/Bruno Kelly

Ήξερες ότι...

Τα τουβλάκια Λέγκο (Lego) είναι εφεύρεση του δανού κατασκευστή παιγνιδιών Όλε Κρίστιανσεν.

Σήμερα


Τρίτη
3
Οκτωβρίου
2023

Γιορτάζουν :Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Διονυσούλα, Διονυσία, Ντένης, Ντενίζ, Νύσα, Σίσσυ

1739
Τερματίζεται ο τρίχρονος ρωσοτουρκικός πόλεμος, με τη συνθήκη στη Νίσα.
1789
Κηρύσσεται η πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, από τον Τζωρτζ Ουάσινγκτων.
1863
Ο Λίνκολν ανακηρύσσει ως «Ημέρα των Ευχαριστιών» την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου.
1906
Η πρώτη διάσκεψη για την ασύρματη τηλεγραφία στο Βερολίνο υιοθετεί το SOS ως σήμα κινδύνου.
1914
Καταστρεπτικοί σεισμοί σε Αθήνα και Πειραιά.
1941
Πατεντάρεται το πρώτο αεροζόλ, από τους Αμερικανούς L.D. Goodhue και W.N. Sullivan
1945
Ο Έλβις Πρίσλεϊ καταλαμβάνει τη 2η θέση σε διαγωνισμό ταλέντων, σε ηλικία 10 ετών. Κερδίζει 5 ολόκληρα δολάρια.
1952
Γίνεται η πρώτη εγγραφή βίντεο σε μαγνητοταινία (βιντεοκασέτα) στις ΗΠΑ, από τον Τζον Μιούλιν.
1990
Η Ανατολική Γερμανία γίνεται μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Ενοποίηση). Η μέρα αυτή γίνεται ομοσπονδιακή γιορτή.
1991
Πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον Πρόεδρο Αριστίντ. Την εξουσία καταλαμβάνει στρατιωτική χούντα. Περισσότεροι από 150 νεκροί σε σφαγές.
2005
Πραγματοποιείται δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου, η πρώτη έπειτα από 241 χρόνια για την Ιβηρική Χερσόνησο (η επόμενη τέτοια έκλειψη θα γίνει το 2028)

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy