GuruPolitico: Κωλοτούμπες!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Κωλοτούμπες!

Σας το είπα πολλές φορές, οι πολιτικοί αυτού του τόπου δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω. Αλήθεια  κύριε Καρούσο μου, όλα αυτά περί κωλοτούμπων ήθελες να τα πεις ή σου ξέφυγαν; Στο σχολείο της ΝΕΔΗΣΥ δεν σου έμαθαν την ολλανδική παροιμία που λέει ότι «δεν κάνει να μιλάς  για κρεμάλα εκεί που ο νοικοκύρης είναι κλέφτης»;

Όχι πως ο Χριστοδουλίδης δεν είναι κωλοτούμπας, κάθε άλλο. Όμως οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι ηγέτες του δικού σου κόμματος. Ο Νικολάκης απλώς αποδείχτηκε «ο πιο καλός ο μαθητής».

Θέλεις να σου φρεσκάρω τη μνήμη; Ενώ για τεσσεράμισι χρόνια ο μακαρίτης ο Γλαύκος στήριζε την πολιτική Βασιλείου στο κυπριακό, έξι μήνες πριν τις εκλογές του 1993  θυμήθηκε ότι οι ιδέες Γκάλι ήταν επικίνδυνες και ότι ήθελε να τις πετάξει στο «πυρ το εξώτερον». Ο Νίκαρος ενώ το 2004, ρισκάροντας ακόμη και την πολιτική του καριέρα, στήριξε με πάθος το σχέδιο Ανάν, το 2017 κλώτσησε την τελευταία ίσως ευκαιρία για λύση. Και μάλιστα με όρους πολύ καλύτερους απ’ αυτούς που προνοούσε το σχέδιο Ανάν. Αλλά και ο σημερινός ηγέτης του ΔΗΣΥ, δεν πάει πίσω. Στην προσπάθεια του να καλοπιάσει τους αντιομοσπονδιακούς ψηφοφόρους του κόμματος του σε μια συνέντευξη που έδωσε στο ΡΙΚ στις αρχές του χρόνου, μάσησε τα λόγια του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λύση του κυπριακού ενδεχομένως να μην έχει τη μορφή ΔΔΟ!….

Κάτι μάλιστα μου λέει ότι αν οι διαρροές των ακραίων συναγερμικών προς τον Χριστοδουλίδη συνεχιστούν, δεν αποκλείεται μέχρι το Φλεβάρη ο Φούλης να φορέσει φουστανέλα και να κηρύξει την Ενωση με την Ελλάδα…

Γι αυτό σου λέω Γιάννη μου μην κάνεις ξανά αναφορά σε  κωλοτούμπες. Εξάλλου,  στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί….

Μέρκελ



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρώμη, Ιταλία: Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ΄, Καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζεται στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Guglielmo Mangiapane/Reuters

Ήξερες ότι...

Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

Σήμερα


Σάββατο
10
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν :Σίμων, Ζωή, Ζήσης, Ζησούλα, Ζώης, Ζήσιμος, Ζωΐτσα, Ζωζώ, Πηγή, Κρήνη, Κρηνιώ

1497
Ο Αμέριγκο Βεσπούκι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αναχωρεί από την Ισπανία για το πρώτο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
1503
Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στα Νησιά Καϊμάν και τα ονομάζει Λας Τορτούγας (Οι Χελώνες) εξαιτίας των πολλών θαλάσσιων χελώνων που υπήρχαν εκεί.
1925
Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
1940
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
1979
Η Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας αποκτούν την αυτονομία τους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy