GuruPolitico: Κωλοτούμπες!

 


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Κωλοτούμπες!

Σας το είπα πολλές φορές, οι πολιτικοί αυτού του τόπου δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω. Αλήθεια  κύριε Καρούσο μου, όλα αυτά περί κωλοτούμπων ήθελες να τα πεις ή σου ξέφυγαν; Στο σχολείο της ΝΕΔΗΣΥ δεν σου έμαθαν την ολλανδική παροιμία που λέει ότι «δεν κάνει να μιλάς  για κρεμάλα εκεί που ο νοικοκύρης είναι κλέφτης»;

Όχι πως ο Χριστοδουλίδης δεν είναι κωλοτούμπας, κάθε άλλο. Όμως οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι ηγέτες του δικού σου κόμματος. Ο Νικολάκης απλώς αποδείχτηκε «ο πιο καλός ο μαθητής».

Θέλεις να σου φρεσκάρω τη μνήμη; Ενώ για τεσσεράμισι χρόνια ο μακαρίτης ο Γλαύκος στήριζε την πολιτική Βασιλείου στο κυπριακό, έξι μήνες πριν τις εκλογές του 1993  θυμήθηκε ότι οι ιδέες Γκάλι ήταν επικίνδυνες και ότι ήθελε να τις πετάξει στο «πυρ το εξώτερον». Ο Νίκαρος ενώ το 2004, ρισκάροντας ακόμη και την πολιτική του καριέρα, στήριξε με πάθος το σχέδιο Ανάν, το 2017 κλώτσησε την τελευταία ίσως ευκαιρία για λύση. Και μάλιστα με όρους πολύ καλύτερους απ’ αυτούς που προνοούσε το σχέδιο Ανάν. Αλλά και ο σημερινός ηγέτης του ΔΗΣΥ, δεν πάει πίσω. Στην προσπάθεια του να καλοπιάσει τους αντιομοσπονδιακούς ψηφοφόρους του κόμματος του σε μια συνέντευξη που έδωσε στο ΡΙΚ στις αρχές του χρόνου, μάσησε τα λόγια του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λύση του κυπριακού ενδεχομένως να μην έχει τη μορφή ΔΔΟ!….

Κάτι μάλιστα μου λέει ότι αν οι διαρροές των ακραίων συναγερμικών προς τον Χριστοδουλίδη συνεχιστούν, δεν αποκλείεται μέχρι το Φλεβάρη ο Φούλης να φορέσει φουστανέλα και να κηρύξει την Ενωση με την Ελλάδα…

Γι αυτό σου λέω Γιάννη μου μην κάνεις ξανά αναφορά σε  κωλοτούμπες. Εξάλλου,  στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί….

Μέρκελ





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
18
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1815
Γίνεται η μάχη του Βατερλώ, την οποία ο Ναπολέων έχασε από Άγγλους και Πρώσσους.
1953
Ανακηρύσσεται η Δημοκρατία της Αιγύπτου και καταργείται η Βασιλεία.
1967
Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Μοντερέι Ποπ Φεστιβάλ.
1983
Η αστροναύτης Σάλλυ Ράιντ γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που πετάει στο διάστημα.
1989
Διεξάγονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές. Στις Εθνικές εκλογές νικητής η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν κατορθώνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αργότερα ορίζεται νέα ημερομηνία Εθνικών εκλογών η 5η Νοεμβρίου.