GuruPolitico: Το θέατρο του παράλογου συνεχίζεται…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Το θέατρο του παράλογου συνεχίζεται…

«Μετά το πανηγύρι ήρθε κι…ο Ζελένσκι»! Έπρεπε να βουίξει ολόκληρος ο αμερικανικός και γενικά ο δυτικός τύπος για να συγκινηθεί το Κίεβο. Ο λόγος για τη λειτουργία της «μαύρης αγοράς» όπλων στην ουκρανική πρωτεύουσα. Όπως έγινε γνωστό, μόλις χθες εδέησε ο Ουκρανός πρόεδρος να εκδόσει διάταγμα για τον έλεγχο και τη σωστή διαχείριση του σύγχρονου οπλισμού που φθάνει στην Ουκρανία από τη Δύση υπό μορφή στρατιωτικής βοήθειας. Όχι δηλαδή πως τώρα θ αλλάξει κάτι. Όταν ηγείσαι μιας χώρας, όπως η Ουκρανία, όπου η διαφθορά είναι τρόπος ζωής, τότε είναι μάλλον αδύνατο να ελέγξεις και πολύ περισσότερο να βάλεις λουκέτο στην παράνομη διακίνηση προϊόντων και δη οπλισμού. Οι Αμερικανοί ανησυχούν και για ν’ ανησυχούν κάτι περισσότερο γνωρίζουν, ότι τα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα που στέλνουν στο Κίεβο θα βρεθούν, αν δεν βρίσκονται ήδη, στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων σε διάφορες και διαφορετικές γωνιές του πλανήτη….

Επίσης, από ό,τι διαβάζω οι Αμερικανοί, αν και δεν το δηλώνουν δημόσια, ανησυχούν και για το ότι οι Ουκρανοί δυσκολεύονται να χειριστούν τον οπλισμό που τους στέλνουν. Η ταχύρυθμη εκπαίδευση δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελαν. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αρκετές συστοιχίες αμερικανικού οπλισμού αφέθηκαν αχρησιμοποίητες στα πεδία των μαχών και βρίσκονται τώρα στα χέρια των Ρώσων!

Αλλά και κατά τη διαδικασία μεταφοράς και φύλαξης του σύγχρονου οπλισμού παρατηρούνται τεράστια κενά. Τις προάλλες έγινε γνωστό ότι οι Ρώσοι εντόπισαν και κατέστρεψαν ολόκληρο οπλοστάσιο με οβίδες, πυραύλους και άλλο εξοπλισμό, προτού καν αυτός συναρμολογηθεί. Για την καταστροφή αυτή δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές επέρριψαν την ευθύνη στους Ουκρανούς για ελλιπή μέτρα ασφάλειας…

Πολύ επικίνδυνα όλα αυτά. Πάντως η λογική λέει ότι αν όντως η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ ήθελαν, όπως διατείνονται, να βοηθήσουν τον ουκρανικό λαό, θα έπρεπε να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στη επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης της διένεξης και όχι να αποστέλλουν συνεχώς όπλα στην περιοχή. (Πρόσφατα το κογκρέσο ενέκρινε κονδύλι 40 δις (!) για στρατιωτική ενίσχυση του Κιέβου).Όμως τι τους νοιάζει αυτούς; Τα δικά τους παιδιά σκοτώνονται;…

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πιπεριές διαστήματος. Με σπάνια ονομασία προέλευσης είναι οι πιπεριές της φωτογραφίας. Οι αστροναύτες (από αριστερά)Mark Vande Hei, Shane Kimbrough, Akihiko Hoshide και Megan McArthur, ποζάρουν χαμογελαστοί με την πρώτη σοδειά τους στο εργαστήριο Plant Habitat-04 και στο πλαίσιο της Nasa, Deep Space Food Challenge. H Nasa έχει σκοπό όχι μόνο να εμπλουτίσει το φαγητό των αστροναυτών για όσο χρόνο βρίσκονται στο διάστημα αλλά στοχεύει και πιο μακριά, σε αποστολές όπως η κατοίκιση της Σελήνης ή ένα ταξίδι στο Αρη ή ποιός ξέρει ακόμη πιο μακριά. NASA/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

Σήμερα


Παρασκευή
2
Ιουνίου
2023

Γιορτάζουν : Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα, Νεφέλη

1896
Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.
1932
Στο Μπαχρέιν, Νεοζηλανδός μηχανικός βρίσκει για πρώτη φορά πετρέλαιο.
1946
Οι Ιταλοί επιλέγουν με δημοψήφισμα τη μετατροπή του πολιτεύματος από μοναρχία σε δημοκρατία και ο βασιλιάς Ουμβέρτος Β εξορίζεται.
1952
Ξεκινά η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο Κεμπέκ του Καναδά η οποία είναι η πρώτη, που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ημέρα, γίνεται και η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση της Eurovision.
1953
Πραγματοποιείται η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ Β της Αγγλίας και η οποία είναι η πρώτη που μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.
1995
Στην Κύπρο, αντιδράσεις προκαλεί έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου υπογραμμίζεται η θετική παρουσίαση της Τουρκίας ως προς στις προσπάθειες, που καταβάλλει για την επίλυση του Κυπριακού.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy