GuruPolitico: Μην μας θεωρείτε…βλάκες!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μην μας θεωρείτε…βλάκες!

Μπορεί ως Κύπριοι να μην φημιζόμαστε για τον ψηλό δείκτη πολιτικής νοημοσύνης, όμως κορόιδα ακόμη δεν γίναμε. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί πρώτα και κύρια στους φιλόδοξους  μνηστήρες της προεδρίας του Κράτους.

Κάποιος λοιπόν από τους παραστεκάμενους ή παρακοιμώμενους θα πρέπει να θυμίσει στον κύριο Φούλη που τώρα χύνει δάκρυ χονδρό επί της ξανθής αμμουδιάς της Αμμοχώστου, ότι είναι η Κυβέρνηση της παράταξης του, η οποία προσπαθούσε να μας πείσει ότι η Τουρκία μπλοφάρει και ότι δεν σκόπευε να υλοποιήσει τις απειλές της για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης. Και δεν είναι μόνο ο τέως ΥΠΕΞ που διατύπωνε τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και ο τότε Κυβερνητικός εκπρόσωπος, άρα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στο σύνολο της. Αν η ηγεσία του ΔΗΣΥ είχε διαφορετική άποψη, όφειλε  να το πει ευθαρσώς, να υψώσει πολιτικό ανάστημα και να υποχρεώσει την Κυβέρνηση να λάβει προληπτικά μέτρα. Δεν το έκανε όμως. Άρα παρά να το παίζει σήμερα  συντετριμμένος και θυμωμένος, ο ηγέτης της Δεξιάς ας ψιθυρίσει έστω και εκ των υστέρων μια σεμνή «συγνώμη» πρωτίστως στους κατοίκους της Αμμοχώστου.

Βέβαια για να μην νομίσει κάποιος ότι «κάνω πλάτες» στον έτερο υποψήφιο της παράταξης, ξεκαθαρίζω ότι εκείνος που πρέπει να βγει δημόσια, ν αυτομαστιγωθεί και να φωνάξει ένα τεράστιο «mea culpa” είναι ο για χρόνια συνοδοιπόρος του Νίκαρου, το «χαμογελαστό» παιδί από την Γεροσκήπου! Κι όταν θα βγει, που εννοείται δεν θα βγει, ας μας πει και πώς τα κατάφερε η Τουρκία να βρει όχι ένα, αλλά πέντε γεωτρύπανα για εξόρυξη φυσικού αερίου. Όπως επίσης πού είναι τα αποτρεπτικά μέτρα και οι κυρώσεις που επέβαλαν στην Τουρκία οι εταίροι μας για τις παράνομες ενέργειες της στην Αμμόχωστο και στην ΑΟΖ μας…

Γι αυτό σας λέω φιλενάδες, λίγο χαζές μπορεί να είμαστε, όμως όχι και θεοπάλαβες…

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αστυνομία του νερού: Σε αγρούς και αυλές, σε κήπους και πλυντήρια αυτοκινήτων, οι Γάλλοι αστυνομικοί του περιβάλλοντος καραδοκούν για τους παραβάτες. Οχι αυτούς που φαντάζεστε, που μολύνουν, που βάζουν φωτιές, που χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο εντομοκτόνα. Οχι τουλάχιστον μόνο αυτούς, γιατί τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την χρήση του νερού καταγγέλλοντας κάθε σπατάλη καθώς η Γαλλία βιώνει μια ιστορική περίοδο ξηρασίας. Η φωτό από καλλιέργειες στο Lesigny. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Σήμερα


Παρασκευή
12
Αυγούστου
2022
Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1323
Υπογράφεται η Συνθήκη του Νέτεμποργκ ανάμεσα στη Σουηδία και τη ρωσική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ, που διευθετεί τα μεταξύ τους σύνορα.
1898
Η διοίκηση της Δημοκρατίας της Χαβάης περνά στις ΗΠΑ.
1933
Στην Ελλάδα εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
1942
Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Τόγιο γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα εναντίον του.
1951
Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.
1953
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 476 ατόμων σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.
1964
Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του (απαρτχάιντ). Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.
1981
Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) στην τιμή των 1.565 δολαρίων.
2004
Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης), η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα έως τότε στον κόσμο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy