GuruPolitico: Μην μας θεωρείτε…βλάκες!

 


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μην μας θεωρείτε…βλάκες!

Μπορεί ως Κύπριοι να μην φημιζόμαστε για τον ψηλό δείκτη πολιτικής νοημοσύνης, όμως κορόιδα ακόμη δεν γίναμε. Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί πρώτα και κύρια στους φιλόδοξους  μνηστήρες της προεδρίας του Κράτους.

Κάποιος λοιπόν από τους παραστεκάμενους ή παρακοιμώμενους θα πρέπει να θυμίσει στον κύριο Φούλη που τώρα χύνει δάκρυ χονδρό επί της ξανθής αμμουδιάς της Αμμοχώστου, ότι είναι η Κυβέρνηση της παράταξης του, η οποία προσπαθούσε να μας πείσει ότι η Τουρκία μπλοφάρει και ότι δεν σκόπευε να υλοποιήσει τις απειλές της για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης. Και δεν είναι μόνο ο τέως ΥΠΕΞ που διατύπωνε τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και ο τότε Κυβερνητικός εκπρόσωπος, άρα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στο σύνολο της. Αν η ηγεσία του ΔΗΣΥ είχε διαφορετική άποψη, όφειλε  να το πει ευθαρσώς, να υψώσει πολιτικό ανάστημα και να υποχρεώσει την Κυβέρνηση να λάβει προληπτικά μέτρα. Δεν το έκανε όμως. Άρα παρά να το παίζει σήμερα  συντετριμμένος και θυμωμένος, ο ηγέτης της Δεξιάς ας ψιθυρίσει έστω και εκ των υστέρων μια σεμνή «συγνώμη» πρωτίστως στους κατοίκους της Αμμοχώστου.

Βέβαια για να μην νομίσει κάποιος ότι «κάνω πλάτες» στον έτερο υποψήφιο της παράταξης, ξεκαθαρίζω ότι εκείνος που πρέπει να βγει δημόσια, ν αυτομαστιγωθεί και να φωνάξει ένα τεράστιο «mea culpa” είναι ο για χρόνια συνοδοιπόρος του Νίκαρου, το «χαμογελαστό» παιδί από την Γεροσκήπου! Κι όταν θα βγει, που εννοείται δεν θα βγει, ας μας πει και πώς τα κατάφερε η Τουρκία να βρει όχι ένα, αλλά πέντε γεωτρύπανα για εξόρυξη φυσικού αερίου. Όπως επίσης πού είναι τα αποτρεπτικά μέτρα και οι κυρώσεις που επέβαλαν στην Τουρκία οι εταίροι μας για τις παράνομες ενέργειες της στην Αμμόχωστο και στην ΑΟΖ μας…

Γι αυτό σας λέω φιλενάδες, λίγο χαζές μπορεί να είμαστε, όμως όχι και θεοπάλαβες…

Μέρκελ



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τεχεράνη, Ιράν: Γυναίκες κρατούν ομοιώματα πυραύλων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το πρώην πρεσβείο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι Ιρανοί τιμούν την 46η επέτειο από την έναρξη της κρίσης των ομήρων στην Τεχεράνη. Το 1979, 52 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας κρατήθηκαν όμηροι για 444 ημέρες από Ιρανούς φοιτητές, οι οποίοι ζητούσαν από την Ουάσιγκτον να παραδώσει τον πρόσφατα ανατραπέντα Σάχη του Ιράν, ο οποίος τότε νοσηλευόταν στις ΗΠΑ για καρκίνο. Atta Kenare/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
5
Νοεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Γαλακτίων, Γαλακτίωνας, Γαλάτιος, Γαλάτης, Επιστήμη,Λίνος, Λίνα, Σιλβανός, Σιλβάνα

1789
Η Συνέλευση των Τάξεων στην επαναστατημένη Γαλλία αποφασίζει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.
1912
Το Άγιο Όρος εντάσσεται με πράξη στο ελληνικό κράτος.
1913
Το Ηνωμένο Βασίλειο προσαρτά την Κύπρο υπό μορφή Βασιλικής Κτήσης, και μαζί με την Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1935
Οι αφοί Πάρκερ βγάζουν στην αγορά το παιχνίδι Μονόπολι
1945
Η Κολομβία γίνεται μέλος του ΟΗΕ.
1967
Ο Πρόεδρος Σαλόλ της Υεμένης ανατρέπεται με πραξικόπημα.
1989
Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Νικήτρια αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία αλλά δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό (51%) και ορίζονται νέες εκλογές για την 8η Απριλίου 1990. Συγκεκριμένα, η ΝΔ έλαβε 46,1% και 148 έδρες έναντι 40,6% για το ΠΑΣΟΚ και 128 έδρες, 10,9% και 21 έδρες για το Συνασπισμό και 0,58% (1 έδρα) για το Κόμμα των Οικολόγων Εναλλακτικών (Λοιπά 0,7% και 2 έδρες).
2006
Ο Σαντάμ Χουσεΐν και συνεργάτες του καταδικάζονται σε θάνατο για την σφαγή 148 Σιιτών το 1982.