GuruPolitico: Μας δουλεύεις κύριε Αντρέα;


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μας δουλεύεις κύριε Αντρέα;

Άκουγα χθες έναν γλυκό κυριούλη, ευγενικό και ήρεμο που εσχάτως το παίζει ανεξάρτητος υποψήφιος, να προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ξάδελφος του - γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας με τεράστια οικονομική επιφάνεια και πάμπολλες διασυνδέσεις - δεν έπαιξε κανένα, μα απολύτως κανένα ρόλο στην απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία. Και ακόμη ότι ο εν λόγω «ματσό» επιχειρηματίας, τον οποίο ο κυριούλης  χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από «αδελφό», δεν πρόκειται να δώσει ούτε μια δεκάρα για οικονομική ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας…

Καλά κύριε Ανδρέα μου, πού θα βρεις τα εκατομμύρια που χρειάζεσαι για να χρηματοδοτήσεις την προεκλογική σου; Αφού όπως δήλωσες χθες στο Κανάλι 6 δεν έχεις μία, να υποθέσουμε ότι την «προίκα της νύμφης» θα την πληρώσει και πάλι η «κόκκινη εργατιά»; Τελικά πολύ τσιγκούνης ο ξάδελφος. Εκτός κι αν μας έπιασες και ‘συ στο δούλεμα. Κάποιοι λένε ότι…μαθαίνεις γρήγορα!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αστυνομία του νερού: Σε αγρούς και αυλές, σε κήπους και πλυντήρια αυτοκινήτων, οι Γάλλοι αστυνομικοί του περιβάλλοντος καραδοκούν για τους παραβάτες. Οχι αυτούς που φαντάζεστε, που μολύνουν, που βάζουν φωτιές, που χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο εντομοκτόνα. Οχι τουλάχιστον μόνο αυτούς, γιατί τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την χρήση του νερού καταγγέλλοντας κάθε σπατάλη καθώς η Γαλλία βιώνει μια ιστορική περίοδο ξηρασίας. Η φωτό από καλλιέργειες στο Lesigny. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Σήμερα


Κυριακή
14
Αυγούστου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1893
Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει στους κατόχους αυτοκινήτων άδεια και αριθμό κυκλοφορίας.
1910
Στον Παναμά, αρχίζει η λειτουργία της Διώρυγας, μήκους τεσσάρων μιλίων, που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό.
1920
Η Αμβέρσα, με νωπές ακόμα τις πληγές του πολέμου, υποδέχεται τους 7ους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1935
Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ρούσβελτ υπέγραψε το νόμο περί καθιέρωσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπληρώνοντας την προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει το 1932.
1947
Ακριβώς τα μεσάνυχτα το Πακιστάν και η Ινδία αποκτούν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία. Το Πακιστάν τιμά την επέτειο στις 14 Αυγούστου, ενώ η Ινδία στις 15 Αυγούστου
1996
Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού, στην Πράσινη Γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από Τούρκους στρατιώτες.
2005
Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy