GuruPolitico: Χωρίς αντίπαλο στις…δημοσκοπήσεις!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Χωρίς αντίπαλο στις…δημοσκοπήσεις!

Δεν ξέρω αν είναι ο «νέος Μακάριος», όμως μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποτελεί…φαινόμενο. Παρά την…αφωνία, αλλά και τα επαναλαμβανόμενα επικοινωνιακά του λάθη, στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να καταγράφει πολύ ψηλά ποσοστά. Όπως η στήλη πληροφορείται εγκύρως, όλες χωρίς εξαίρεση οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά στον Νίκο Χριστοδουλίδη ποσοστά πολύ πιο πάνω από το 30%! Μάλιστα ορισμένες μετρήσεις δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δυναμική που θα αποκτήσει η υποψηφιότητα του τέως ΥΠΕΞ μετά την αναμενόμενη στήριξη του από κόμματα του ακραίου Κέντρου, να μας οδηγήσει ακόμη και σε εκλογές ενός γύρου!

Το ερώτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι πού οφείλεται η ψηλή δημοφιλία Χριστοδουλίδη. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στην προσωπικότητα του υποψηφίου, στην πλήρη απαξίωση του κομματικού κατεστημένου ή στην ανυπαρξία των αντιπάλων του; Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι, κυρίως από τα αντίπαλα εκλογικά επιτελεία, που μιλούν για «προσωρινή φούσκα», η οποία θα σκάσει όταν βάλουν μπρος οι κομματικοί μηχανισμοί των δύο μεγάλων κομμάτων και όταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναγκαστεί να προσέλθει σε διάλογο με τους αντιπάλους του.

Λέτε; Ίδωμεν…

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αστυνομία του νερού: Σε αγρούς και αυλές, σε κήπους και πλυντήρια αυτοκινήτων, οι Γάλλοι αστυνομικοί του περιβάλλοντος καραδοκούν για τους παραβάτες. Οχι αυτούς που φαντάζεστε, που μολύνουν, που βάζουν φωτιές, που χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο εντομοκτόνα. Οχι τουλάχιστον μόνο αυτούς, γιατί τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την χρήση του νερού καταγγέλλοντας κάθε σπατάλη καθώς η Γαλλία βιώνει μια ιστορική περίοδο ξηρασίας. Η φωτό από καλλιέργειες στο Lesigny. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Σήμερα


Κυριακή
14
Αυγούστου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1893
Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει στους κατόχους αυτοκινήτων άδεια και αριθμό κυκλοφορίας.
1910
Στον Παναμά, αρχίζει η λειτουργία της Διώρυγας, μήκους τεσσάρων μιλίων, που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό.
1920
Η Αμβέρσα, με νωπές ακόμα τις πληγές του πολέμου, υποδέχεται τους 7ους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1935
Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ρούσβελτ υπέγραψε το νόμο περί καθιέρωσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπληρώνοντας την προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει το 1932.
1947
Ακριβώς τα μεσάνυχτα το Πακιστάν και η Ινδία αποκτούν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία. Το Πακιστάν τιμά την επέτειο στις 14 Αυγούστου, ενώ η Ινδία στις 15 Αυγούστου
1996
Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού, στην Πράσινη Γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από Τούρκους στρατιώτες.
2005
Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy