GuruPolitico: Όχι άλλο…Χρυσόστομο!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Όχι άλλο…Χρυσόστομο!

Όχι φιλενάδα, δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος και οι θέσεις που εκφράζει το πρόβλημα. Ανέκαθεν, αυτές ήταν οι απόψεις του και από ό,τι φαίνεται αυτές θα είναι μέχρι και την τελευταία του πνοή. Ο «άδρωπος» δεν αλλάζει: Εθνικιστής, μισαλλόδοξος, συγκρουσιακός, ανιστόρητος, σκοταδιστής….

Αλλού είναι το πρόβλημα και συγκεκριμένα στα ΜΜΕ που με ή χωρίς αφορμή του «μπουκώνουν» το μικρόφωνο. Κι αν ήταν να μιλήσει για θεολογικά ή εκκλησιαστικά θέματα, να το δεχτώ. Όμως οι δημοσιογράφοι συνήθως, αν όχι πάντα, του θέτουν ερωτήσεις επί παντός επιστητού, πλην ίσως αυτών που είναι αρμόδιος ν’ απαντά. Προφανώς αντιλαμβάνονται ότι ο Προϊστάμενος της Εκκλησίας από Θεολογία το μόνο που γνωρίζει είναι….να βάζει τον σταυρό του!

Κάποτε οφείλουν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι σε μια σύγχρονη κοσμική Πολιτεία, όπου ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους κατοχυρώνεται ακόμη και από το Σύνταγμα, η βαρύτητα της άποψης των Ιεραρχών για θέματα τρέχουσας πολιτικής δεν είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή του απλού πολίτη. Μάλιστα σας διαβεβαιώνω ότι η άποψη της Μαίρης της κομμώτριας που καθημερινά συναναστρέφεται με κόσμο, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και εύρος απ’ αυτήν του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος πλέον μόνο με τους αυλοκόλακες και τους σφουγγοκωλάριους του έχει πάρε - δώσε. Όμως δεν είδα κάποιον γκράντε δημοσιογράφο να κλείνει ραντεβού στο κομμωτήριο για συνέντευξη μαζί της…

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αστυνομία του νερού: Σε αγρούς και αυλές, σε κήπους και πλυντήρια αυτοκινήτων, οι Γάλλοι αστυνομικοί του περιβάλλοντος καραδοκούν για τους παραβάτες. Οχι αυτούς που φαντάζεστε, που μολύνουν, που βάζουν φωτιές, που χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο εντομοκτόνα. Οχι τουλάχιστον μόνο αυτούς, γιατί τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την χρήση του νερού καταγγέλλοντας κάθε σπατάλη καθώς η Γαλλία βιώνει μια ιστορική περίοδο ξηρασίας. Η φωτό από καλλιέργειες στο Lesigny. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Σήμερα


Κυριακή
14
Αυγούστου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1893
Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει στους κατόχους αυτοκινήτων άδεια και αριθμό κυκλοφορίας.
1910
Στον Παναμά, αρχίζει η λειτουργία της Διώρυγας, μήκους τεσσάρων μιλίων, που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό.
1920
Η Αμβέρσα, με νωπές ακόμα τις πληγές του πολέμου, υποδέχεται τους 7ους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1935
Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ρούσβελτ υπέγραψε το νόμο περί καθιέρωσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπληρώνοντας την προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει το 1932.
1947
Ακριβώς τα μεσάνυχτα το Πακιστάν και η Ινδία αποκτούν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία. Το Πακιστάν τιμά την επέτειο στις 14 Αυγούστου, ενώ η Ινδία στις 15 Αυγούστου
1996
Δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού, στην Πράσινη Γραμμή της κατεχόμενης Κύπρου από Τούρκους στρατιώτες.
2005
Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy