Gurupolitico: Τζάμπα μάγκας τελικά κύριε Υπουργέ;


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Τζάμπα μάγκας τελικά κύριε Υπουργέ;

Πριν μερικές μέρες, μετά από πολύ καιρό, βρέθηκα να περπατώ στην προκυμαία του λιμανιού της Κερύνειας. Προς στιγμή νόμισα ότι βρισκόμουν στο μώλο της Λεμεσού. Κόσμος πολύς, πολύχρωμος, θορυβώδης. Όμως εκείνο που μου προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι πέρα από την τουρκική, η γλώσσα που  ακουγόταν περισσότερο ήταν η…ρωσική. Όπως  ακριβώς και στη Λεμεσό. Ζήτησα πληροφορίες από τον τ/κ σερβιτόρο: «Δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι», μου απάντησε, «είναι Ρώσοι τουρίστες  που έρχονται με κρουαζιερόπλοια ή ακόμη κι αεροπορικώς από την Τουρκία»…

Την επομένη πήγα για κολύμπι στον Πρωταρά. Νέκρα! Πέντε - έξι τουρίστες από την Αγγλία και δύο - τρεις ιθαγενείς. «Χωρίς τους Ρώσους φέτος θα χρεοκοπήσουμε», μονολογούσε ο ιδιοκτήτης των ταχύπλοων που ήταν αραγμένα στην παραλία…

Πέστε με ιδιότροπη, πέστε με αντιδραστική, όμως εγώ την ερώτηση θα τη θέσω: Δεν είναι ο κύριος Κασουλίδης που σε σχέση με την απαγόρευση πτήσεων από τη Ρωσία δήλωσε τον Μάρτη στον «Φιλελεύθερο» ότι «… η Λευκωσία επιφύλαξε στον εαυτό της το δικαίωμα για μονομερή αναθεώρηση ή επανεξέταση της απόφασης σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει εργαλειοποίηση αυτής της απόφασης»; Και όταν του ζητήθηκε διευκρινίσεις, δεν είναι ο ΥΠΕΞ μας που εξήγησε ότι «εργαλειοποίηση σημαίνει προσέλκυση Ρώσων τουριστών στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου»; Ε, τι χαμπάρια τώρα κύριε Κασουλίδη; Οι Τούρκοι διοχετεύουν τους τουρίστες στα κατεχόμενα, ενώ εμείς μετρούμε…παράπλευρες απώλειες!

Αλήθεια κύριε Υπουργέ, τι άλλο πρεπει να κάνει η Τουρκία ώστε να προχωρήσετε σε «επανεξέταση της στάσης μας»; Θα περιμένετε να γεμίσουν με Ρώσους τουρίστες και την περίκλειστη παραλία της Αμμοχώστου κι ύστερα θα κουνήσετε το δαχτυλάκι σας; Που χάσατε τη μαγκιά σας;  Εκτός βέβαια κι αν ο φίλος μας ο Μπαϊτενάκης υποσχέθηκε να δώσει και σε μας 1-2 από τα σαράντα τόσα δισεκατομμύρια που θα διαθέσει για να ενισχύσει στρατιωτικά τον Ζελένσκι… Σε μια τέτοια περίπτωση, «πάω πάσο» !

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τετάρτη
6
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy