Gurupolitico: Μαργαρίτης Σχοινάς, επιεικώς απαράδεκτος!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Μαργαρίτης Σχοινάς, επιεικώς απαράδεκτος!

Ειλικρινής απορία: Μόνο εμένα ενόχλησε η δήλωση Σχοινά; Και προφανώς δεν εννοώ την επαναλαμβανόμενη  στήριξη της υποψηφιότητας Φούλη.

Νεοδημακράτης, νεοφιλελεύθερος είναι ο άνθρωπος, το παράξενο θα ήταν να μην τον στήριζε. Άλλο με ενόχλησε.

Για όσους δεν τον είδαν, ο εκ των αντιπροέδρων της ΕΕ απευθυνόμενος στον υποψήφιο του ΔΗΣΥ δήλωσε πως «δεν πρόκειται να αφήσει τους Ρώσους να παίξουν παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή της Κύπρου….»!

Καλά ρε μεγάλε, όταν λες δεν θα τους «αφήσεις», τι εννοείς; Και πως οι Ρώσοι καθορίζουν το αποτέλεσμα των δικών μας εκλογών; Αν δεν το ξέρεις, ναι μεν η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, αλλά τον εκάστοτε Πρόεδρο της, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τον εκλέγουν οι πολίτες της.

Ούτε οι Νεοδημοκράτες, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Βρυξελιώτες ψηφίζουν. Είτε άριστον των αρίστων, είτε χείριστον των χειρίστων, εμείς τον εκλέγουμε κι εμείς συνήθως  καθόμαστε μετά ομαδικά και δαγκώνουνε τα χέρια μας. Όμως, «εμείς παπάδες, εμείς τατάδες», ουδείς άλλος! 

Και επειδή η δήλωση σου κύριε Σχοινά μοιάζει με απειλή, σε ρωτώ: Τι έχεις κατά νου; Μήπως τώρα που συνήθισες, σκέφτεσαι να επιβάλεις κυρώσεις και εναντίον όσων προτίθενται να ρίξουν «μαύρο» στον Φούλη;… Πας καλά άνθρωπε μου;

Όμως εκείνο που με παραξενεύει διπλά είναι η σιωπή των…αμνών. Που χάθηκαν όλοι εκείνοι οι περήφανοι Κύπριοι ενεργοί πολίτες και πολιτικοί που δεν ανέχονται μύγα στο σπαθί τους; Γιατί έκαναν γαργάρα την απειλή Σχοινά; Ή μήπως επειδή αυτή τη φορά η δήλωση προέρχεται από αξιωματούχο των Βρυξελλών, «κάνουν την πάπια»;

Και καλά όλοι οι άλλοι, οι επιτελάρχες του Χριστοδουλίδη γιατί δεν άρθρωσαν λέξη; Διότι προφανέστατα ο Μαργαρίτης Σχοινάς τον τέως ΥΠΕΞ είναι που θεωρεί «πιόνι της Μόσχας»! Τόσους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους  έχει στη Βουλή ο «Μακρόν της Κύπρου», γιατί δεν βρέθηκε ένας ή μια να βάλει τον Σχοινά στη θέση του; Ή μήπως φοβούνται μην τσαλακωθεί το baby face του «βωβού» τους ηγέτη;

Κατά τα άλλα ζούμε σε μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία, όπου ο κάθε πολίτης εκφράζει ελεύθερα την άποψη του με πάθος, αλλά χωρίς φόβο…

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τρίτη
5
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1687
Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο της Βαρύτητας.
1943
Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.
1950
Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
1962
H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.
1975
To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.
1991
Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy