GuruPolitico: Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το Σαββατοκύριακο η ΚΕ του ΑΚΕΛ δεν αποφασίζει ποιον θα υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όχι… Με όλο το συμπάθιο προς στους δύο μνηστήρες, αλλά το ποιος θα κερδίσει την εύνοια της «Πηνελόπης», περνά πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως ν’ ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά σ αυτήν τη συνεδρία, τα συντρόφια αποφασίζουν πρωτίστως αν θα δώσουν ή όχι  ψήφο εμπιστοσύνης στον Γενικό τους Γραμματέα! Κι εξηγούμαι:

Στο Πολιτικό Γραφείο ο Στεφάνου επιχειρηματολόγησε υπέρ της υποψηφιότητας του Αχιλλέα, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους συντρόφους του. 

Αν λοιπόν μετά το ΠΓ ο κύριος Στεφάνου ηττηθεί και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε ουσιαστικά δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να υποβάλει την παραίτηση του και να κινήσει τη διαδικασία για εκλογή νέας ηγεσίας. Διότι η επιλογή υποψηφίου για την προεδρία του Κράτους δεν είναι ένα θεματάκι της σειράς, αλλά ζήτημα υψίστης πολιτικής σημασίας.

Κι η λογική λέει πως αν σε τέτοιας βαρύτητας θέματα ο ηγέτης ενός οποιουδήποτε κόμματος δεν μπορεί να πείσει την πλειοψηφία, τότε συγνώμη κιόλας, αλλά δεν μπορεί και να  κάθεται στην καρέκλα του Προέδρου. Διότι ο επικεφαλής είναι ηγέτης, όχι διεκπεραιωτής…

Φανταστείτε για παράδειγμα τι θα γινόταν αν το 2002 ο Χριστόφιας δεν κατάφερνε να περάσει τον Τάσσο από το ΠΓ και την ΚΕ του ΑΚΕΛ. Την επομένη, ο Κατσουρίδης θα ζητούσε την κεφαλή του στο πιάτο, σωστά;

Γι αυτό σας λέω, με βάση την πολιτική λογική και δεοντολογία, την Κυριακή το κομιτάτο του ΑΚΕΛ είτε εκλέγει εκ νέου τον Στεφάνου, είτε τον καθαιρεί!

Μερκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy