GuruPolitico: Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το Σαββατοκύριακο η ΚΕ του ΑΚΕΛ δεν αποφασίζει ποιον θα υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όχι… Με όλο το συμπάθιο προς στους δύο μνηστήρες, αλλά το ποιος θα κερδίσει την εύνοια της «Πηνελόπης», περνά πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως ν’ ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά σ αυτήν τη συνεδρία, τα συντρόφια αποφασίζουν πρωτίστως αν θα δώσουν ή όχι  ψήφο εμπιστοσύνης στον Γενικό τους Γραμματέα! Κι εξηγούμαι:

Στο Πολιτικό Γραφείο ο Στεφάνου επιχειρηματολόγησε υπέρ της υποψηφιότητας του Αχιλλέα, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους συντρόφους του. 

Αν λοιπόν μετά το ΠΓ ο κύριος Στεφάνου ηττηθεί και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε ουσιαστικά δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να υποβάλει την παραίτηση του και να κινήσει τη διαδικασία για εκλογή νέας ηγεσίας. Διότι η επιλογή υποψηφίου για την προεδρία του Κράτους δεν είναι ένα θεματάκι της σειράς, αλλά ζήτημα υψίστης πολιτικής σημασίας.

Κι η λογική λέει πως αν σε τέτοιας βαρύτητας θέματα ο ηγέτης ενός οποιουδήποτε κόμματος δεν μπορεί να πείσει την πλειοψηφία, τότε συγνώμη κιόλας, αλλά δεν μπορεί και να  κάθεται στην καρέκλα του Προέδρου. Διότι ο επικεφαλής είναι ηγέτης, όχι διεκπεραιωτής…

Φανταστείτε για παράδειγμα τι θα γινόταν αν το 2002 ο Χριστόφιας δεν κατάφερνε να περάσει τον Τάσσο από το ΠΓ και την ΚΕ του ΑΚΕΛ. Την επομένη, ο Κατσουρίδης θα ζητούσε την κεφαλή του στο πιάτο, σωστά;

Γι αυτό σας λέω, με βάση την πολιτική λογική και δεοντολογία, την Κυριακή το κομιτάτο του ΑΚΕΛ είτε εκλέγει εκ νέου τον Στεφάνου, είτε τον καθαιρεί!

Μερκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τρίτη
5
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1687
Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο της Βαρύτητας.
1943
Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.
1950
Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
1962
H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.
1975
To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.
1991
Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy