GuruPolitico: Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το Σαββατοκύριακο η ΚΕ του ΑΚΕΛ δεν αποφασίζει ποιον θα υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όχι… Με όλο το συμπάθιο προς στους δύο μνηστήρες, αλλά το ποιος θα κερδίσει την εύνοια της «Πηνελόπης», περνά πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως ν’ ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά σ αυτήν τη συνεδρία, τα συντρόφια αποφασίζουν πρωτίστως αν θα δώσουν ή όχι  ψήφο εμπιστοσύνης στον Γενικό τους Γραμματέα! Κι εξηγούμαι:

Στο Πολιτικό Γραφείο ο Στεφάνου επιχειρηματολόγησε υπέρ της υποψηφιότητας του Αχιλλέα, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους συντρόφους του. 

Αν λοιπόν μετά το ΠΓ ο κύριος Στεφάνου ηττηθεί και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε ουσιαστικά δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να υποβάλει την παραίτηση του και να κινήσει τη διαδικασία για εκλογή νέας ηγεσίας. Διότι η επιλογή υποψηφίου για την προεδρία του Κράτους δεν είναι ένα θεματάκι της σειράς, αλλά ζήτημα υψίστης πολιτικής σημασίας.

Κι η λογική λέει πως αν σε τέτοιας βαρύτητας θέματα ο ηγέτης ενός οποιουδήποτε κόμματος δεν μπορεί να πείσει την πλειοψηφία, τότε συγνώμη κιόλας, αλλά δεν μπορεί και να  κάθεται στην καρέκλα του Προέδρου. Διότι ο επικεφαλής είναι ηγέτης, όχι διεκπεραιωτής…

Φανταστείτε για παράδειγμα τι θα γινόταν αν το 2002 ο Χριστόφιας δεν κατάφερνε να περάσει τον Τάσσο από το ΠΓ και την ΚΕ του ΑΚΕΛ. Την επομένη, ο Κατσουρίδης θα ζητούσε την κεφαλή του στο πιάτο, σωστά;

Γι αυτό σας λέω, με βάση την πολιτική λογική και δεοντολογία, την Κυριακή το κομιτάτο του ΑΚΕΛ είτε εκλέγει εκ νέου τον Στεφάνου, είτε τον καθαιρεί!

Μερκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πιπεριές διαστήματος. Με σπάνια ονομασία προέλευσης είναι οι πιπεριές της φωτογραφίας. Οι αστροναύτες (από αριστερά)Mark Vande Hei, Shane Kimbrough, Akihiko Hoshide και Megan McArthur, ποζάρουν χαμογελαστοί με την πρώτη σοδειά τους στο εργαστήριο Plant Habitat-04 και στο πλαίσιο της Nasa, Deep Space Food Challenge. H Nasa έχει σκοπό όχι μόνο να εμπλουτίσει το φαγητό των αστροναυτών για όσο χρόνο βρίσκονται στο διάστημα αλλά στοχεύει και πιο μακριά, σε αποστολές όπως η κατοίκιση της Σελήνης ή ένα ταξίδι στο Αρη ή ποιός ξέρει ακόμη πιο μακριά. NASA/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

Σήμερα


Πέμπτη
1
Ιουνίου
2023

Γιορτάζουν : Κανένας

1938
Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.
1961
Για πρώτη φορά μεταδίδεται στα ερτζιανά στερεοφωνικός ήχος.
1966
Στον Καναδά μεταδίδεται για πρώτη φορά έγχρωμο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
1980
Βγαίνει στον αέρα το CNN.
2001
Ο βραβευμένος με Νόμπελ μαθηματικός Τζον Νας (η ζωή του οποίου έγινε ταινία με τον τίτλο Ένας υπέροχος άνθρωπος) παντρεύεται για δεύτερη φορά τη γυναίκα του Αλίσια από την οποία είχε πάρει διαζύγιο 1963.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy