GuruPolitico: Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφασίζει αν ο Στέφανος θα συνεχίσει ή όχι να είναι ΓΓ…!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το Σαββατοκύριακο η ΚΕ του ΑΚΕΛ δεν αποφασίζει ποιον θα υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όχι… Με όλο το συμπάθιο προς στους δύο μνηστήρες, αλλά το ποιος θα κερδίσει την εύνοια της «Πηνελόπης», περνά πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως ν’ ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά σ αυτήν τη συνεδρία, τα συντρόφια αποφασίζουν πρωτίστως αν θα δώσουν ή όχι  ψήφο εμπιστοσύνης στον Γενικό τους Γραμματέα! Κι εξηγούμαι:

Στο Πολιτικό Γραφείο ο Στεφάνου επιχειρηματολόγησε υπέρ της υποψηφιότητας του Αχιλλέα, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους συντρόφους του. 

Αν λοιπόν μετά το ΠΓ ο κύριος Στεφάνου ηττηθεί και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε ουσιαστικά δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να υποβάλει την παραίτηση του και να κινήσει τη διαδικασία για εκλογή νέας ηγεσίας. Διότι η επιλογή υποψηφίου για την προεδρία του Κράτους δεν είναι ένα θεματάκι της σειράς, αλλά ζήτημα υψίστης πολιτικής σημασίας.

Κι η λογική λέει πως αν σε τέτοιας βαρύτητας θέματα ο ηγέτης ενός οποιουδήποτε κόμματος δεν μπορεί να πείσει την πλειοψηφία, τότε συγνώμη κιόλας, αλλά δεν μπορεί και να  κάθεται στην καρέκλα του Προέδρου. Διότι ο επικεφαλής είναι ηγέτης, όχι διεκπεραιωτής…

Φανταστείτε για παράδειγμα τι θα γινόταν αν το 2002 ο Χριστόφιας δεν κατάφερνε να περάσει τον Τάσσο από το ΠΓ και την ΚΕ του ΑΚΕΛ. Την επομένη, ο Κατσουρίδης θα ζητούσε την κεφαλή του στο πιάτο, σωστά;

Γι αυτό σας λέω, με βάση την πολιτική λογική και δεοντολογία, την Κυριακή το κομιτάτο του ΑΚΕΛ είτε εκλέγει εκ νέου τον Στεφάνου, είτε τον καθαιρεί!

Μερκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αρθροπλαστική σε καμηλοπάρδαλη: Δεν έφταιγαν τα τεράστια μακριά πόδια της. Η μόλις τριών μηνών Msituni είχε υπερέκταση των αρθρώσεων στα μπροστινά της πόδια, πάθηση που έπρεπε να διορθωθεί για να επιβιώσει. Ετσι το San Diego Zoo Safari Park όχι μόνο έβαλε το ζώο στο χειρουργείο αλλά δημιούργησε και ειδικούς νάρθηκες για να διορθώσουν το πρόβλημα του ζώου. EPA/Ken Bohn/SAN DIEGO ZOO SAFARI PARK

Ήξερες ότι...

Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

Σήμερα


Τετάρτη
25
Μαΐου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1521
Τερματίζεται η Δίαιτα της Βορμς όταν ο Κάρολος Ε, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκδίδει το Ένδικτο της Βορμς με το οποίο κρίνει παράνομο τον Μαρτίνο Λούθηρο.
1925
Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.
1973
Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy