GuruPolitico: «Και ποιος είναι ο καλός σας;…»


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

«Και ποιος είναι ο καλός σας;…»

Θυμάμαι μικρούλες, το αγαπημένο μας παιχνίδι ήταν το «δεν περνάς κυρά - Μαρία». Αυτό που στο τέλος της κάθε φάσης επιλέγαμε την «καλή μας» ή «τον καλό μας» για να «υπάγουμε εις τους  κήπους». Και εννοείται ότι κάθε φορά η «καλή μας» ή «ο καλός μας» ήταν διαφορετικό άτομο…

Το ίδιο ακριβώς παιχνίδι, με μικρές μόνο παραλλαγές, το παίζει σήμερα η ηγεσία του ΑΚΕΛ, η οποία πέντε μήνες τώρα δεν μπορεί να επιλέξει «τον καλό/ή της» για να «υπάγει εις τους κήπους του προεδρικού»! Από τα πολλά ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, έχασα τον λογαριασμό: Στέφανος, Νικόλας, Τάσος, Ειρήνη, Μάρκος, Ερατώ, Χριστιάνα, Αχιλλέας, Αδάμος, Παμπορίδης, Πλατής και εσχάτως…Μαυρογιάννης. Μόνο εμένα δεν πρότειναν…. Και μεταξύ μας κακώς έπραξαν. Διότι ως γνωστό η «Μέρκελ» δεν κρύβει λόγια, δεν ρίχνει  μαύρο δάκρυ…κατόπιν εορτής, ούτε το παίζει «παντός καιρού», όπως οι περισσότεροι από τους πιο πάνω μνηστήρες…

Αν και απέχω πολύ από το να θεωρήσω τον εαυτό μου «πολιτική σύμβουλο», τη συμβουλή μου θα τη δώσω. Αν μη τι άλλο, για να βγάλω «τα συντρόφια» από τη δύσκολη θέση.

Λοιπόν:

- Όταν λέτε ότι θέλετε «αλλαγή» το εννοείτε; Αν ναι, τότε βγάλτε από το πλάνο, όλες και όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για ένα ή για εννέα χρόνια, συμπορεύθηκαν με τον Αναστασιάδη.

 - Θέλετε η/ο υποψήφιος σας να έχει αυξημένες πιθανότητες εκλογής; Επιλέξτε κάποιο/α που με τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία και το εκτόπισμα του/της να μπορεί, εκτός από τους Αριστερούς, να προσελκύσει ψηφοφόρους από τον ευρύτερο χώρο της αντιπολίτευσης. 

- Θέλετε ο κόσμος να σας λαμβάνει υπόψη; Δείξτε σταθερότητα στις θέσεις αρχής και μην αρχίσετε τις κωλοτούμπες προκειμένου να χωρέσετε στα παντελόνια του οποιουδήποτε.

Και εν κατακλείδι, σταματήστε να παίζετε την «κυρά  Μαρία» και πάρτε επιτέλους μια απόφαση! Εύχομαι η απόφαση που θα πάρετε να είναι η καλύτερη δυνατή, αυτή δηλαδή που θα σας βοηθήσει «να υπάγετε εις τους κήπους». Διότι σε αντίθετη περίπτωση, σας βλέπω να πηγαίνετε όλοι παρεΐτσα…σπιτάκι σας!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τρίτη
5
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1687
Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο της Βαρύτητας.
1943
Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.
1950
Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
1962
H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.
1975
To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.
1991
Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy