GuruPolitico: Φαρισαίοι, Υποκριτές!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Μπορείτε να με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε, αλλά εγώ δεν μπορώ να ακούω τους Αμερικανούς να δίνουν μαθήματα για σεβασμό, δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από την στιγμή που το κολαστήριο του Γκουαντάναμο εξακολουθεί να λειτουργεί, κανένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ή του Κογκρέσου δεν δικαιούται να κουνά το δάκτυλο στους Κινέζους, στους Ρώσους, ακόμη και στον Ερτογάν. Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον απάνθρωπο, βάρβαρο χαρακτήρα των βασανιστηρίων που υποβάλλονται, δύο δεκαετίες τώρα, οι κρατούμενοι στη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση, η Ουάσιγκτον θα έπρεπε αυτόβουλα να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο των φυλακών.

Κι όχι μόνο αυτό: Οι ΗΠΑ όφειλαν να ψελλίσουν, έστω, μια συγνώμη για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι βασανιστές, οι οποίες δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές των Ναζί… Όμως οι πλανητάρχες καμώνονται ότι δεν ακούν ή δίνουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Ποιος για παράδειγμα δεν θυμάται τη  δέσμευση  Ομπάμα το 2009, ότι θα έκλεινε τις φυλακές μέσα σε λίγους μήνες; Δώδεκα χρόνια από τότε και στο Γκουαντάναμο εξακολουθούν να «φιλοξενούνται» 39 πολιτικοί κρατούμενοι!

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης και κυρίως τα φρικτά βασανιστήρια που εφαρμόζουν οι «ανακριτές», ανάγκασαν πριν λίγες μέρες τη Διεθνή Αμνηστία ν απαιτήσει εκ νέου από τον Πρόεδρο Μπάιτεν το κλείσιμο των φυλακών χωρίς άλλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με τον εν λόγω οργανισμό, το Γκουαντάναμο έχει καταστεί σύμβολο αυθαιρεσίας, αδικίας και βασανιστηρίων…

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy