GuruPolitico: Φαρισαίοι, Υποκριτές!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Μπορείτε να με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε, αλλά εγώ δεν μπορώ να ακούω τους Αμερικανούς να δίνουν μαθήματα για σεβασμό, δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από την στιγμή που το κολαστήριο του Γκουαντάναμο εξακολουθεί να λειτουργεί, κανένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ή του Κογκρέσου δεν δικαιούται να κουνά το δάκτυλο στους Κινέζους, στους Ρώσους, ακόμη και στον Ερτογάν. Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον απάνθρωπο, βάρβαρο χαρακτήρα των βασανιστηρίων που υποβάλλονται, δύο δεκαετίες τώρα, οι κρατούμενοι στη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση, η Ουάσιγκτον θα έπρεπε αυτόβουλα να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο των φυλακών.

Κι όχι μόνο αυτό: Οι ΗΠΑ όφειλαν να ψελλίσουν, έστω, μια συγνώμη για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι βασανιστές, οι οποίες δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές των Ναζί… Όμως οι πλανητάρχες καμώνονται ότι δεν ακούν ή δίνουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Ποιος για παράδειγμα δεν θυμάται τη  δέσμευση  Ομπάμα το 2009, ότι θα έκλεινε τις φυλακές μέσα σε λίγους μήνες; Δώδεκα χρόνια από τότε και στο Γκουαντάναμο εξακολουθούν να «φιλοξενούνται» 39 πολιτικοί κρατούμενοι!

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης και κυρίως τα φρικτά βασανιστήρια που εφαρμόζουν οι «ανακριτές», ανάγκασαν πριν λίγες μέρες τη Διεθνή Αμνηστία ν απαιτήσει εκ νέου από τον Πρόεδρο Μπάιτεν το κλείσιμο των φυλακών χωρίς άλλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με τον εν λόγω οργανισμό, το Γκουαντάναμο έχει καταστεί σύμβολο αυθαιρεσίας, αδικίας και βασανιστηρίων…

Ζορό



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία: Μια γυναίκα βγάζει selfie καθώς περπατά κατά μήκος της πλημμυρισμένης οδού Edmondstone, στην περιοχή Newmarket. Η ανατολική ακτή της Αυστραλίας βιώνει ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς ο πρώην τροπικός κυκλώνας Alfred κινείται προς τα νότια. Albert Perez/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στη Δανία, τα γουρούνια είναι περισσότερα από τους ανθρώπους.

Σήμερα


Πέμπτη
13
Μαρτίου
2025

Γιορτάζουν : Λέανδρος, Μάριος

1781
Ο αστρονόμος Γουίλιαμ Χέρσελ ανακαλύπτει τον Ουρανό, τον έβδομο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος.
1880
Στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτροκίνητου σιδηροδρόμου.
1884
Ξεκινά η πολιορκία του Χαρτούμ, στο Σουδάν.
1900
Στη Γαλλία μειώνεται με νόμο η διάρκεια των ωρών εργασίας για τις γυναίκες και τα παιδιά στις 11 ώρες την ημέρα.
1976
Η Ευρώπη «δημιουργεί» το πρώτο (λογιστικό) νόμισμά της. Ονομάζεται ECU (Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα), δεν κυκλοφορεί στη φυσική του μορφή, αλλά αποτελεί τον πρόδρομο του Ευρώ.
1978
Καθιερώνεται επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή η 35ετία για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη σύνταξη στα 58 χρόνια.
1996
Κρατώντας τέσσερα όπλα, ένας άνδρας σκοτώνει 16 μαθητές και τη δασκάλα τους σε σχολείο της Σκωτίας.
2003
Σε συναγερμό τίθεται η παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς μία θανατηφόρος επιδημία γρίπης και πνευμονίας, το SARS, έχει ξεσπάσει στην Ασία. Τα συμπτώματα του ιού είναι υψηλός πυρετός, βήχας και δύσπνοια.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy