GuruPolitico: Γάτα με πέταλα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ!

Ήγγικεν η ώρα ή αν προτιμάτε τα ψέμματα τελειώνουν. Μετά την κίνηση ματ από πλευράς του Φούλη, ο ΥΠΕΞ δεν μπορεί να συνεχίσει να μαδάει άλλο μαργαρίτες. Θέλεις αγόρι μου να είσαι υποψήφιος; Φώναξε «μέσα» κι άνοιξε τα χαρτιά σου! Έχεις τα κότσια να κοντραριστείς με τον Φούλη, κόπιασε! Σκοπεύεις να το παίξεις «ανεξάρτητος» και «αδέσμευτος», ιδού η Ρόδος κι ανάμενε να δεις και το πήδημα! Διότι πήδημα, θες δεν θες, θα υπάρξει. Ο ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε ότι δεν θα σου επιτρέψει να συμπεριφέρεσαι, λίγο πολύ, σαν Μακάριος ο Δ´ και να το παίζεις «διπλοπόρτι». Εξηγήσεις «εδώ και τώρα» που έλεγε κι ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.

Για όσους όμως ξέρουν να διαβάζουν μέσα από τις γραμμές, η σημερινή δήλωση Αβερωφ έχει άλλον έναν αποδεκτή: Τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος καλείται να σταματήσει την πυθιακή συμπεριφορά και τα «ήξεις αφίξεις». Μάλιστα πληροφορίες από την Πινδάρου αναφέρουν οτι ακόμα  και αν ο Νίκαρος αρνηθεί να σηκώσει το γάντι και συνεχίσει να κάνει την πάπια, οι Υπουργοί που προέρχονται από τον κομματικό μηχανισμό δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο τα καμώματα του. Αντίθετα, προτίθενται κατά κάποιον τρόπο να «κηρύξουν αντάρτικο», θέτοντας τον ίδιο τον Πρόεδρο ενώπιον των ευθυνών του. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Νίκαρος δεν θα έχει επιλογή. Θ’ αναγκαστεί να  ζητήσει από τον μικρό Ρισελιέ να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του. Είτε παραιτείται από τη θέση του ΥΠΕΞ και κατεβαίνει ως υποψήφιος, είτε ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα  και παραμένει στη θέση του. Τα «είναι νωρίς» και θα αποφασίσω «όταν θα έρθει η ώρα» τελειώνουν!

Μ άλλα λόγια «γάτα με πέταλα» ο Φούλης δικές μου και δικοί  μου. Από τη μια «καθάρισε τη θέση σου μ αυτή σου την κατάσταση» και από την άλλη, «σε ‘σε τα λέω πεθερά, για να τ’ ακούει  η νύμφη»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy