GuruPolitico: Γάτα με πέταλα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ!

Ήγγικεν η ώρα ή αν προτιμάτε τα ψέμματα τελειώνουν. Μετά την κίνηση ματ από πλευράς του Φούλη, ο ΥΠΕΞ δεν μπορεί να συνεχίσει να μαδάει άλλο μαργαρίτες. Θέλεις αγόρι μου να είσαι υποψήφιος; Φώναξε «μέσα» κι άνοιξε τα χαρτιά σου! Έχεις τα κότσια να κοντραριστείς με τον Φούλη, κόπιασε! Σκοπεύεις να το παίξεις «ανεξάρτητος» και «αδέσμευτος», ιδού η Ρόδος κι ανάμενε να δεις και το πήδημα! Διότι πήδημα, θες δεν θες, θα υπάρξει. Ο ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε ότι δεν θα σου επιτρέψει να συμπεριφέρεσαι, λίγο πολύ, σαν Μακάριος ο Δ´ και να το παίζεις «διπλοπόρτι». Εξηγήσεις «εδώ και τώρα» που έλεγε κι ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.

Για όσους όμως ξέρουν να διαβάζουν μέσα από τις γραμμές, η σημερινή δήλωση Αβερωφ έχει άλλον έναν αποδεκτή: Τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος καλείται να σταματήσει την πυθιακή συμπεριφορά και τα «ήξεις αφίξεις». Μάλιστα πληροφορίες από την Πινδάρου αναφέρουν οτι ακόμα  και αν ο Νίκαρος αρνηθεί να σηκώσει το γάντι και συνεχίσει να κάνει την πάπια, οι Υπουργοί που προέρχονται από τον κομματικό μηχανισμό δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο τα καμώματα του. Αντίθετα, προτίθενται κατά κάποιον τρόπο να «κηρύξουν αντάρτικο», θέτοντας τον ίδιο τον Πρόεδρο ενώπιον των ευθυνών του. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Νίκαρος δεν θα έχει επιλογή. Θ’ αναγκαστεί να  ζητήσει από τον μικρό Ρισελιέ να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του. Είτε παραιτείται από τη θέση του ΥΠΕΞ και κατεβαίνει ως υποψήφιος, είτε ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα  και παραμένει στη θέση του. Τα «είναι νωρίς» και θα αποφασίσω «όταν θα έρθει η ώρα» τελειώνουν!

Μ άλλα λόγια «γάτα με πέταλα» ο Φούλης δικές μου και δικοί  μου. Από τη μια «καθάρισε τη θέση σου μ αυτή σου την κατάσταση» και από την άλλη, «σε ‘σε τα λέω πεθερά, για να τ’ ακούει  η νύμφη»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μέσα στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα μεγαλώνουν τα μικρά φυτά Arabidopsis thaliana, με τα μάτια των επιστημόνων να τα παρακολουθούν άγρυπνα καθώς το ελάχιστο χώμα που έχουν μεταφυτευτεί είναι από το φεγγάρι. Tyler Jones, UF/IFAS Lunar Plants Research Documentation/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυάνιο.

Σήμερα


Δευτέρα
16
Μαΐου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1929
Διοργανώνεται για πρώτη φορά η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, στο ξενοδοχείο Ρούσβελτ, στο Λος Άντζελες.
1999
Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» στοχεύει με ρουκέτα την οικία του Γερμανού πρέσβυ στο Χαλάνδρι.
2004
Ο ορειβάτης Γιώργος Βουτηρόπουλος γίνεται ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στην κορυφή των Ιμαλαΐων, στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy