GuruPolitico: Δελτίο «καλών ειδήσεων»!

 


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

Δελτίο «καλών ειδήσεων»!

Όλη αυτή η μιζέρια, η γκρίνια, η κινδυνολογία και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα με έχει κουράσει. Όπως επίσης και η μονόχνοτη, αρνητική και φοβική ενημέρωση των Μέσων. Θα μου πείτε, τι φταίνε τα Μέσα αν η επικαιρότητα έχει μονίμως αρνητικό πρόσημο. Φταίνε! Φταίνε επειδή για όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, οι όποιες καλές ειδήσεις δεν θεωρούνται ειδήσεις! Προφανώς επειδή δεν «γράφουν» νούμερα. Έτσι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα όλο για αντιπαραθέσεις, εγκλήματα, δυστυχήματα, τραγωδίες, πολέμους και θανάτους μας μιλάνε.  Αφού μέχρι και τις ευεργετικές βροχές που τόσο έχουμε ανάγκη, τις βάφτισαν… «κακοκαιρία»! Ξεχνούν ή μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, έχει ανάγκη και από θετικά, ενθαρρυντικά μηνύματα.

Πολύ θα το εκτιμούσα λοιπόν, αν έστω ένα από τα πολλά ολιγόλεπτα δελτία μετέδιδε μόνο…καλές ειδήσεις! Ειδήσεις με θετική ενέργεια, ειδήσεις για ανθρώπινα επιτεύγματα, για κατακτήσεις της επιστήμης, ειδήσεις που προωθούν το γενικότερο καλό και βάζουν χρώμα στη ζωή μας.

Έστω ένα τέτοιο δελτίο την ημέρα, σίγουρα θα έσπρωχνε τον γιατρό (ειδικά τον ψυχίατρο) πιο πέρα!

Ζορό



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Αγγλία: Η Ντέμπορα Τέρνες, πρώην επικεφαλής του BBC News, μιλά στα μέσα ενημέρωσης έξω από το Broadcasting House. Η Τέρνες και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τιμ Ντέιβι, παραιτήθηκαν έπειτα από κατηγορίες ότι το BBC υπήρξε μεροληπτικό στην κάλυψή του για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πόλεμο στη Γάζα και τα ζητήματα που αφορούν τα διεμφυλικά άτομα. Leon Neal/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 1756 ο μάγειρας του Ρισελιέ ετοίμαζε το γεύμα στο λιμάνι του Μαχόν για να γιορτάσουν οι Γάλλοι τη νίκη κατά των βρετανών στη ναυμαχία της Μινόρκας (1756). Το γεύμα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, σάλτσα από κρέμα και αυγά. Όταν ο σεφ συνειδητοποίησε ότι του τελείωσε η κρέμα, έβαλε αντί αυτής λάδι και την ονόμασε Μαχονέζ. Ήταν η πρώτη μαγιονέζα.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
11
Νοεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Βικέντιος, Βικέντης, Βικεντία, Βίκτορας, Βίκτωρ, Βικτωρία, Βικτορία, Δράκων, Δράκοντας, Δράκος, Μηνάς

1912
Η Συνέλευση της Σάμου με πρόεδρο τον Θεμιστοκλή Σοφούλη κηρύσσει την ένωση με την Ελλάδα.
1918
Ο Τζόζεφ Πιλούντσκι κηρύσσει την ανεξαρτησία της Πολωνίας
1924
Ο πρωθυπουργός Αλ. Παπαναστασίου ανακηρύσσει την Α Ελληνική Δημοκρατία.
1975
H Πορτογαλία παραχωρεί ανεξαρτησία στην Αγκόλα.
2000
160 νεκροί στις Άλπεις όταν παίρνει φωτιά ο σιδηρόδρομος τη στιγμή που διέσχιζε σήραγγα.