GuruPolitico Vol6: Αποφασίστε επιτέλους!

 


GuruPolitico.

Η νέα παραπολιτική στήλη του CyprusNews.eu.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Αποφασίστε επιτέλους!

Ο ένας σφυρίζει αδιάφορα, ο άλλος κωλύεται, ο τρίτος δηλώνει ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του. Τελικά κύριοι, ποιος θα ελέγξει τον Πρόεδρο; Πάλι καλά που ο Δικηγορικός Σύλλογος αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στα βιβλία του δικηγορικού γραφείου του κυρίου Αναστασιάδη. Είναι όμως αυτό αρκετό; Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία ενός επαγγελματικού Συνδέσμου υποκαθιστά την ευθύνη του Κράτους και των θεσμών του; Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ζήτησε από την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι από οποιοδήποτε άλλο να διεξάγει έρευνα εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη! Τι θα του απαντήσουμε; «Εμείς εν τζαι;»

Πόσο δύσκολο είναι για παράδειγμα να συσταθεί μια ανεξάρτητη ερευνητική Επιτροπή από εγνωσμένης αξίας προσωπικότητες για να διερευνήσουν τις καταγγελίες που περιέχονται στα Pandora papers; Και μην με ρωτήσετε ποιος θα πάρει τη σχετική απόφαση, διότι αυτό μικρή σημασία έχει. Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση και η Γενική Εισαγγελία δεν τολμούν, ας πάρει την πρωτοβουλία η Βουλή!

Οι αρμόδιοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι στην προκειμένη περίπτωση το θέμα δεν αφορά απλώς ένα αιρετό ηγέτη, αλλά την υπόληψη και την αξιοπιστία της ίδιας μας της χώρας. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι που εκτίθεται και γίνεται ρεζίλι διεθνώς, όχι απλώς ο Πρόεδρος. Πόσο πιο χαμηλά άραγε μπορούμε ακόμη να πέσουμε;

Αλλά ακόμη κι αν όντως οι πηδαλιούχοι του Κράτους θεωρούν ότι όλα αυτά είναι απλώς «λασπολογία και προσπάθεια εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων», γιατί διστάζουν να το αποδείξουν; «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»!  Ή μήπως….

Ζορό



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σανγκάη, Κίνα: Πλήθος τουριστών επισκέπτεται το νέο flagship κατάστημα του Louis Vuitton, με σχεδίαση που θυμίζει πλοίο και προσφέρει εμπειρίες αγορών, γαστρονομίας και πολιτισμού. VCG/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη!

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
5
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1687
Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο της Βαρύτητας.
1943
Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.
1950
Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
1962
H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.
1975
To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.
1991
Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.