GuruPolitico Vol4: Με συνθήματα και λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια...  


GuruPolitico.

 

Η νέα παραπολιτική στήλη του CyprusNews.eu.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Με συνθήματα και λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια...

Από βαρύγδουπα συνθήματα, μπουχτίσαμε!

Βλέπετε διαχρονικά σ αυτόν τον τόπο, από τον καιρό του Νικοδήμου Μυλωνά μέχρι και σήμερα, η πολιτική ηγεσία κτίζει πολιτικές με συνθήματα αντί με πράξεις. Μάλιστα η τακτική αυτή «μεταγγίζεται» από τις παλαιότερες στις νεότερες γενιές πολιτικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο  φέρελπις πολιτικός που χθες βράδυ, εκμεταλλευόμενος τη νίκη της ΠΑΕΕΚ, στάθηκε μπροστά στην κάμερα για να διαμαρτυρηθεί, επειδή μια ομάδα οπαδών της Ομόνοιας αρνήθηκε να υψώσει πανό με το σύνθημα «τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια».

Δεν τον ακούσαμε όμως να διαμαρτύρεται όταν κάποιοι ηγέτες μας έριχναν στο τραπέζι την ιδέα για λύση δύο κρατών, όταν έβαζαν σειρά προϋποθέσεων για επανέναρξη του διαλόγου ή όταν απέρριπταν ως απαράδεκτα σχέδια λύσης, τα οποία στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής διευθέτησης  προνοούσαν επιστροφή και των Κερυνειωτών στα σπίτια τους.

Εκτός αν ανήκει κι αυτός στην κατηγορία όσων ονειρεύονται καθαρές λύσεις και φούρνους παξιμάδια…

Ωραίο και εύηχο το σύνθημα νεαρέ. Τα σύνορα της χώρας μας όντως πρέπει να είναι στην Κερύνεια, όμως αυτό που μετρά δεν είναι τι φωνάζεις, αλλά τι κάνεις!

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy