GuruPolitico Vol4: Με συνθήματα και λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια...  

 


GuruPolitico.

 

Η νέα παραπολιτική στήλη του CyprusNews.eu.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Με συνθήματα και λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια...

Από βαρύγδουπα συνθήματα, μπουχτίσαμε!

Βλέπετε διαχρονικά σ αυτόν τον τόπο, από τον καιρό του Νικοδήμου Μυλωνά μέχρι και σήμερα, η πολιτική ηγεσία κτίζει πολιτικές με συνθήματα αντί με πράξεις. Μάλιστα η τακτική αυτή «μεταγγίζεται» από τις παλαιότερες στις νεότερες γενιές πολιτικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο  φέρελπις πολιτικός που χθες βράδυ, εκμεταλλευόμενος τη νίκη της ΠΑΕΕΚ, στάθηκε μπροστά στην κάμερα για να διαμαρτυρηθεί, επειδή μια ομάδα οπαδών της Ομόνοιας αρνήθηκε να υψώσει πανό με το σύνθημα «τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια».

Δεν τον ακούσαμε όμως να διαμαρτύρεται όταν κάποιοι ηγέτες μας έριχναν στο τραπέζι την ιδέα για λύση δύο κρατών, όταν έβαζαν σειρά προϋποθέσεων για επανέναρξη του διαλόγου ή όταν απέρριπταν ως απαράδεκτα σχέδια λύσης, τα οποία στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής διευθέτησης  προνοούσαν επιστροφή και των Κερυνειωτών στα σπίτια τους.

Εκτός αν ανήκει κι αυτός στην κατηγορία όσων ονειρεύονται καθαρές λύσεις και φούρνους παξιμάδια…

Ωραίο και εύηχο το σύνθημα νεαρέ. Τα σύνορα της χώρας μας όντως πρέπει να είναι στην Κερύνεια, όμως αυτό που μετρά δεν είναι τι φωνάζεις, αλλά τι κάνεις!

Ζορό



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Λωρίδα της Γάζας: Ένας άνδρας κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο, καθώς Παλαιστίνιοι αναζητούν θύματα από τη νυχτερινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στο προσφυγικό στρατόπεδο αλ-Σάτι. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας «Αδερφότητα της Μοραβίας», εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον, τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
17
Ιουλίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

Γιορτάζουν : Μαρίνα, Μαρίνος, Αλίκη

180
Δώδεκα άνθρωποι εκτελούνται στη Βόρεια Αφρική λόγω της χριστιανικής τους πίστης. Πρόκειται για την παλαιότερη καταγραφή Χριστιανισμού σ εκείνη την περιοχή.
1751
Ίδρυση της «Αρχαίας Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας», ή αλλιώς ονομαζόμενης «Μεγάλης Στοάς των Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων της Αγγλίας».
1815
Ο Μέγας Ναπολέων παραδίνεται στις βρετανικές δυνάμεις στο Ροσφόρ.
1912
Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές αρχές και ανακηρύσσουν την "Ικαριακήν Πολιτείαν".
1913
Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος.
1945
Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να επιστρέψει στην Ελλάδα.
1953
Πόλεμος της Κορέας: Το Τάγμα ΕΚΣΕ στην Κορέα αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στο Β.Δ. τμήμα της Ζουγκάμ - Νι.