Συμμετέχουμε: Αλλάζουμε τα δεδομένα. Του Γιάννη Παναγιώτου

 


 

exthros laos wide

Συμμετέχουμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα, στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Συμμετέχουμε για να δώσουμε στη γενιά μας την προοπτική που της αξίζει. 

Θέλουμε η Κύπρος που μας αξίζει να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία της Ευρώπης που μας αξίζει. Συμμετέχουμε για να φτιάξουμε την Κύπρο που θέλουμε, την Ευρώπη που θέλουμε και το μέλλον που θέλουμε. Θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. 

Θέλουμε η Ευρώπη να γίνει πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική και πιο αντιπροσωπευτική. Θέλουμε η Ευρώπη να έχει ως γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων και όχι την ευημερία των αριθμών, θέλουμε να έχει ως στόχο την ανάπτυξη και όχι την περισυλλογή, θέλουμε να έχει ως επίκεντρο την ποιοτική ανταγωνίστικότητα και όχι την παροχή φτηνού εργατικού δυναμικού. Θέλουμε η Ευρώπη να αποκτήσει ενιαίο αναπτυξιακό σχεδιασμό, να διαμορφώσει ενιαία κοινωνική πολιτική, να ασκήσει ουσιαστική εποπτεία στο τραπεζικό σύστημα και να ελέγξει την ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς. Θέλουμε η Ευρώπη να απελευθερωθεί από τη λιτότητα, θέλουμε να αποτάξει το νεοφιλελευθερισμό, θέλουμε να δραπετεύσει από τον αυταρχισμό, θέλουμε να αφοπλίσει τα πιστόλια που μπαίνουν στον κρόταφο.  

Θέλουμε η Κύπρος να γίνει πιο σύγχρονη, πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική. Θέλουμε η Κύπρος να λειτουργήσει με διαφάνεια, να σεβαστεί τους πολίτες της, να αξιοποιήσει τις γνώσεις τους, τις ικανότητές τους και την εργατικότητά τους. Θέλουμε να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, να διασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και να εφαρμόσει την κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλουμε να καθορίσει αναπτυξιακές προτεραιότητες και να μην αυτοσχεδιάζει, να αντλήσει περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους και θέλουμε να δημιουργήσει πραγματικές θέσες εργασίας. Θέλουμε η Κύπρος να επανενωθεί με ασφάλεια και λειτουργικότητα, θέλουμε να εκμεταλλευτεί εποικοδομητικά το φυσικό της πλούτο, θέλουμε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή, θέλουμε να λύνει προβλήματα και όχι να αποτελεί πρόβλημα.

Θέλουμε η γενιά μας να μην γίνει μια χαμένη γενιά. Θέλουμε να μείνουμε στη χώρα μας και να τη βοηθήσουμε να ανακάμψει, θέλουμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε εδώ που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Θέλουμε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες που έκαναν οι γονείς μας για να μας μορφώσουν και για να μας σπουδάσουν. Θέλουμε να μην διαψευστούν οι ελπίδες εκείνων που πιστεύουν στους νέους ανθρώπους και στις κανούριες ιδέες, που κουράστηκαν από το αναμάσημα και από την ανακύκλωση, που δεν αντέχουν να απογοητευτούν ξανά επειδή κατά τις κρίσιμες στιγμές θα βρίσκονται οι λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θέλουμε να προσπεράσουμε τους περιορισμούς, θέλουμε να σπάσουμε τα κατεστημένα. Θέλουμε να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις της συντήρησης, θέλουμε να απαλλαγούμε από τους μνηστήρες της αρπαχτής, θέλουμε να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί ως νέος άνθρωπος και ενεργός πολίτης, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ για τις Ευρωεκλογές. Συμμετέχω, για να καταφέρουμε, μαζί με τους ανθρώπους της γενιάς μας, μαζί με τους πολίτες της Κύπρου και μαζί με τους πολίτες της Ευρώπης, να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Γράφει: Γιάννης Παναγιώτου



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λα Ράπιτα, Ισπανία: Εθελοντές βοηθούν στον καθαρισμό των δρόμων της καταλανικής πόλης μετά το πέρασμα της καταιγίδας Άλις. Davide Bonaldo/Sopa Images/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
19
Οκτωβρίου
2025

Γιορτάζουν :Κλεοπάτρα, Κλειώ, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη

1863
Ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α ορκίζεται Βασιλιάς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.
1901
Αναστάτωση σημειώνεται στην Κωνσταντινούπολη από την είδηση της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, με τον σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β να προσπαθεί να μεταπείσει τον Τσάρο Νικόλαο Β της Ρωσίας.
1933
Η Γερμανία αποσύρεται από την Κοινωνία των Εθνών.
1935
Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
1960
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.
2003
Η Μητέρα Τερέζα αγιοποιείται από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β.
2005
Ξεκινά στην Βαγδάτη η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.