ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΠΑΦΕΣ με Derrick Luckassen


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΠΑΦΕΣ με Derrick Luckassen
PROTATHLIMA

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Γκαζιαντέπ, Τουρκία: Οι λιαστές κόκκινες πιπεριές συλλέγονται τις πρώτες πρωινές ώρες και μεταφέρονται σε μονάδες επεξεργασίας από εποχικούς εργάτες, πολλοί από τους οποίους επηρεάστηκαν από τον σεισμό στο Καχραμανμαράς τον Φεβρουάριο του 2023. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ», δηλαδή «θερμαστές», γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!

Σήμερα


Τετάρτη
11
Σεπτεμβρίου
2024

Γιορτάζουν : Ευανθία, Εύα, Ευάνθης, Ευφρόσυνος, Φρόσυνος

1297
Στην Μάχη του Στέρλινγκ οι Σκωτσέζοι υπό τον Γουίλιαμ Γουάλας νικούν τους Άγγλους.
1609
Ο εξερευνητής Χένρι Χάντσον ανακαλύπτει το νησί του Μανχάταν.
1973
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Χιλή υπό την ηγεσία του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ και με τη βοήθεια και χρηματοδότηση των ΗΠΑ, ανατρέπει τον δημοκρατικά εκλεγμένο σοσιαλιστή πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Η χούντα θα κρατήσει 17 έτη.
2001
Επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001: Δύο επιβατικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προσκρούουν στους δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, που καταρρέουν ύστερα από 63 και 100 λεπτά αντίστοιχα.Ο απολογισμός: περίπου 3000 νεκροί και 3000 τραυματίες.
2004
Πτώση ελικοπτέρου Σινούκ στη θάλασσα ανοικτά του Αγίου Όρους. Σκοτώνονται όλοι οι επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ με τους συνεργάτες του ιερωμένους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy