fbpx

Και όμως υπερασπίστηκε τον Ρίκκο. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 

anastasiadisrikkos

Είναι να αναρωτιέται κανείς, τι απέγιναν οι πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του Προέδρου περί διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Δυστυχώς, δεν έχουμε χρεοκοπήσει μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά. Ένα κράτος, που σάπισε μέσα στη διαπλοκή, στο ρουσφέτι και τη διαφθορά που το διακρίνει. Υπάρχει κανείς που να μην έχει διαπιστώσει συμπεριφορές, που κάθε άλλο παρά τιμούν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία;

Παράδειγμα,  τα πρόσφατα γεγονότα που καταδεικνύουν νοοτροπίες των κυβερνώντων.  Μέσα σε μια βδομάδα ο Πρόεδρος εξύμνησε τον Γενικό Ελεγκτή, καλώντας τον να είναι άτεγκτος και  να ελέγχει ακόμα και τον ίδιο. Μετά, μας είπε,  ότι «ο Γενικός Ελεγκτής με τη συμπεριφορά του υποσκάπτει τη σοβαρότητα του Θεσμού που υπηρετεί», για να τα μαζέψει ο ίδιος ο Πρόεδρος την επομένη, κακήν κακώς, διαπιστώνοντας την κατακραυγή των πάντων στις μεθοδεύσεις του Υπουργικού.

Τελικά, πρέπει να κάνει πολύ καλά  τη δουλειά του ο κ. Μιχαηλίδης, για αυτό και οι κυβερνώντες δεν θέλουν τον έλεγχο, ενώ με αυτή την παρέμβαση επιχειρούν να εκφοβίσουν κάθε ανεξάρτητο αξιωματούχο,  ο οποίος  δεν υποτάσσεται πλήρως στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Και να ήταν μόνο ο Γενικός Ελεγκτής, αγαπητοί συνάδελφοι; Μαύρη κωμωδία με τόσες υστερίες και αποκεφαλισμούς αξιωματούχων, που επιχειρούν οι κυβερνώντες. Από τη Διοικήτρια της Κεντρικής,  τον τέως Διοικητή, τον Υπουργό Δικαιοσύνης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Αποκορύφωμα η κόντρα του Προέδρου με τον Γενικό Εισαγγελέα. Και φυσικά, οι Ομηρικοί καυγάδες του Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό  Ελεγκτή, οι οποίοι κτύπησαν κόκκινο με το «ή εκείνος ή εγώ».

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην πιστώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι έναν τουλάχιστον “άριστο των αρίστων” εξ αυτών που διόρισε, έκρινε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί διακυβεύοντας τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δικάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου.  Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης Αναστασιάδη!

Και επιτέλους, έχουν περάσει δυόμιση χρόνια. Ας νομιμοποιήσουν, έστω και τώρα, τους συμβούλους των Υπουργών. Η διαμοίραση παράνομων συμβολαίων, εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα, που θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες.

«Α λά καρτ» εφαρμογή των Νόμων;

Ο σεβασμός στους Νόμους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου. «Α λα καρτ» εφαρμογή δεν υπάρχει. Ούτε «α λα καρτ» Αρχές.

Όταν εμείς οι ίδιοι, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι για τη Νομοθετική λειτουργία, δηλαδή την ψήφιση των Νομοσχεδίων και των Προτάσεων Νόμου, δεν σεβόμαστε τη Νομοθεσία, τότε με ποιό ηθικό έρισμα απαιτούμε από τους πολίτες να το πράξουν;  Ένα τσιγάρο, ένα αμπελοπούλι, μια παράβαση της τροχαίας, ρητορική μίσους, σεξιστικές συμπεριφορές! Καλά και τι έγινε; Υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρά. Το ακούσαμε και αυτό,  σε μια προσπάθεια να σώσουν κάποιοι τα του οίκου τους. Ειλικρινά, αυτήν την κουλτούρα δεν τη κατανοώ. Και αυτή ακριβώς η νοοτροπία, είναι που οδήγησε σε καταστροφικές συμπεριφορές! Και αυτές πληρώνουμε σήμερα όλοι μας!

Απόσπασμα της ομιλίας της Βουλευτού του ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2015 – 17.12.2015

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Το κουτί ή την κουρτίνα; «Ρέστα» έδωσε πάλι ο ηθοποιός Billy Porter στο κόκκινο χαλί των Γκράμι. Το καπέλο- κουρτίνα άνοιξε ξαφνικά μπροστά στους φωτογράφους αποκαλύπτοντας το πρόσωπό του. REUTERS/Mike Blake

Ήξερες ότι...

Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από τη μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.

Σήμερα


Τρίτη
28
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Η Λιβύη προσχωρεί στον Αραβικό Σύνδεσμο.
2006
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy