fbpx

Και όμως υπερασπίστηκε τον Ρίκκο. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


 

anastasiadisrikkos

Είναι να αναρωτιέται κανείς, τι απέγιναν οι πομπώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του Προέδρου περί διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Δυστυχώς, δεν έχουμε χρεοκοπήσει μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά. Ένα κράτος, που σάπισε μέσα στη διαπλοκή, στο ρουσφέτι και τη διαφθορά που το διακρίνει. Υπάρχει κανείς που να μην έχει διαπιστώσει συμπεριφορές, που κάθε άλλο παρά τιμούν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία;

Παράδειγμα,  τα πρόσφατα γεγονότα που καταδεικνύουν νοοτροπίες των κυβερνώντων.  Μέσα σε μια βδομάδα ο Πρόεδρος εξύμνησε τον Γενικό Ελεγκτή, καλώντας τον να είναι άτεγκτος και  να ελέγχει ακόμα και τον ίδιο. Μετά, μας είπε,  ότι «ο Γενικός Ελεγκτής με τη συμπεριφορά του υποσκάπτει τη σοβαρότητα του Θεσμού που υπηρετεί», για να τα μαζέψει ο ίδιος ο Πρόεδρος την επομένη, κακήν κακώς, διαπιστώνοντας την κατακραυγή των πάντων στις μεθοδεύσεις του Υπουργικού.

Τελικά, πρέπει να κάνει πολύ καλά  τη δουλειά του ο κ. Μιχαηλίδης, για αυτό και οι κυβερνώντες δεν θέλουν τον έλεγχο, ενώ με αυτή την παρέμβαση επιχειρούν να εκφοβίσουν κάθε ανεξάρτητο αξιωματούχο,  ο οποίος  δεν υποτάσσεται πλήρως στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Και να ήταν μόνο ο Γενικός Ελεγκτής, αγαπητοί συνάδελφοι; Μαύρη κωμωδία με τόσες υστερίες και αποκεφαλισμούς αξιωματούχων, που επιχειρούν οι κυβερνώντες. Από τη Διοικήτρια της Κεντρικής,  τον τέως Διοικητή, τον Υπουργό Δικαιοσύνης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Αποκορύφωμα η κόντρα του Προέδρου με τον Γενικό Εισαγγελέα. Και φυσικά, οι Ομηρικοί καυγάδες του Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό  Ελεγκτή, οι οποίοι κτύπησαν κόκκινο με το «ή εκείνος ή εγώ».

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην πιστώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι έναν τουλάχιστον “άριστο των αρίστων” εξ αυτών που διόρισε, έκρινε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί διακυβεύοντας τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δικάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου.  Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης Αναστασιάδη!

Και επιτέλους, έχουν περάσει δυόμιση χρόνια. Ας νομιμοποιήσουν, έστω και τώρα, τους συμβούλους των Υπουργών. Η διαμοίραση παράνομων συμβολαίων, εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα, που θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες.

«Α λά καρτ» εφαρμογή των Νόμων;

Ο σεβασμός στους Νόμους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου. «Α λα καρτ» εφαρμογή δεν υπάρχει. Ούτε «α λα καρτ» Αρχές.

Όταν εμείς οι ίδιοι, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι για τη Νομοθετική λειτουργία, δηλαδή την ψήφιση των Νομοσχεδίων και των Προτάσεων Νόμου, δεν σεβόμαστε τη Νομοθεσία, τότε με ποιό ηθικό έρισμα απαιτούμε από τους πολίτες να το πράξουν;  Ένα τσιγάρο, ένα αμπελοπούλι, μια παράβαση της τροχαίας, ρητορική μίσους, σεξιστικές συμπεριφορές! Καλά και τι έγινε; Υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρά. Το ακούσαμε και αυτό,  σε μια προσπάθεια να σώσουν κάποιοι τα του οίκου τους. Ειλικρινά, αυτήν την κουλτούρα δεν τη κατανοώ. Και αυτή ακριβώς η νοοτροπία, είναι που οδήγησε σε καταστροφικές συμπεριφορές! Και αυτές πληρώνουμε σήμερα όλοι μας!

Απόσπασμα της ομιλίας της Βουλευτού του ΑΚΕΛ - Αριστερά Νέες Δυνάμεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2015 – 17.12.2015

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Είναι ο μόνος πολλές φορές τρόπος για καθαρούς δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα πλατείες. Αρπακτικά όπως ο εικονιζόμενος Jip, ένα εκπαιδευμένο γεράκι εφορμά από την στήλη του Νέλσον στην Τραφάλγκαρ και διώχνει κάθε περιστέρι που θα πλησιάσει. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ήξερες ότι...

Στη Σιγκαπούρη το 80% των 18χρονων νέων έχει μυωπία.

Σήμερα


Τετάρτη
30
Σεπτεμβρίου
2020
Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Γιορτάζουν : Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

1867
Τα νησιά Μίντγουεϊ γίνονται επίσημα αμερικανικό έδαφος.
1877
Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
1938
Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Γαλλίας, Νέβιλ Τσάμπερλεϊν και Εντουάρ Νταλαντιέ αντίστοιχα, υπογράφουν με τον Χίτλερ τη Συμφωνία του Μονάχου.
1951
Αδιέξοδο δημιουργείται από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, αφού δεν επιτρέπουν σε κανένα κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
1954
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ καταλήγουν σε συμφωνία για τον επανεξοπλισμό και την είσοδο της Δυτικής Γερμανίας στη συμμαχία.
1961
Στρατιωτική εξέγερση πετυχαίνει τη διάλυση της ένωσης της Συρίας με την Αίγυπτο.
1965
Ταραχές ξεσπούν στην Ινδονησία, με περισσότερο από 1.000.000 νεκρούς, έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από υποστηρικτές του Κομμουνιστικού κόμματος.
1993
Στη δυτική Ινδία, πάνω από 6.000 είναι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που διαρκεί πέντε λεπτά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy