Εσείς, είστε αυτός που με προειδοποιεί, κύριε Α. Κωνσταντινίδη («Αλήθεια»). Εσείς ανησυχείτε! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 


 

20050814-0-c-d-5-500Ανέμενα, ότι κάποια στιγμή θα άρχιζαν οι πιέσεις. 

Ένα διαπλεκόμενο σύστημα είναι δύσκολο να ξηλωθεί, αφού απλώνεται στην ισχυρή κορυφή της πυραμίδας. Ο Α. Βγενόπουλος απόκτησε πρόσβαση σε ισχυρά πρόσωπα. Πολλές φορές, έθεσα άλλωστε και δημόσια το ερώτημα, γιατί μετά από δυο χρόνια διερευνούν ακόμα την ύποπτηδιακίνηση του €1εκ., που πληρώθηκε προκαταβολικά (από τα €720εκ. του κ. Ζολώτα), σύμφωνα με τον άμεσα ενδιαφερόμενο Χρ. Χριστοδούλου πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για υπηρεσίες που θα προσφέρονταν, δήθεν, τα επόμενα 10 χρόνια από την εταιρία της θυγατέρας του. Μια υπόθεση, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει. Τον πρώτο χρόνο κρατούσαν το θέμα στα συρτάρια, μέχρι που το δημοσιοποίησε ο «Πολίτης». Ακόμα διερευνούν.

Το χθεσινό δημοσίευμα της «Αλήθειας», το οποίο υπογράφει ο Α. Κωνσταντινίδης, λέει πολλά. Μια σειρά από προειδοποιήσεις προς εμένα, τις οποίες κατά τον κ. Κωνσταντινίδη θα έπρεπε να μου κάνη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης ότι  «βαδίζω σε επικίνδυνα μονοπάτια» και τονίζει ότι «θα μου βγουν σε κακό». Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέλαβε να παίξει ποιό ρόλο; Δεν κατάλαβα… Επί της ουσίας, με προειδοποιεί ο ίδιος, ισχυριζόμενος, ότι θα με καλέσει η δική μου πλευρά να είμαι πιο προσεκτική όταν αγγίζω τον Βγενόπουλο; Το περίεργο ένιαι ότι οι προειδοποιήσεις τελικά δεν προέρχονται, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντινίδης, από τον τέως Πρόεδρο ή την Αριστερά, αλλά από τον ίδιο και την εφημερίδα του εμμέσως πλην σαφώς.

Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Κωνσταντινίδης. Άλλα ερωτήματα θα έπρεπε να θέτει και να επιμένει για απαντήσεις. Αντί να επιχειρεί να με αποτρέψει, θα έπρεπε να συμπαρίσταται σε προσπάθειες που στοχεύουν στην διαφάνεια. Αυτοί, που πρέπει να ανησυχούν, είναι όσοι θα επιχειρήσουν να συγκαλύψουν το έγκλημα που έχει διαπραχθεί στη Λαϊκή με τα χρήματα των Κυπρίων καταθετών. Τα στοιχεία υπάρχουν, τα ποινικά αδικήματα επίσης. Τα ερωτήματα παραμένουν:  γιατί με τόση καθυστέρηση διορίστηκαν οι ποινικοί ανακριτές; Γιατί ακόμα να έρθουν, όπως υπόσχονταν, εξειδικευμένες ομάδες με γνώσεις στο οικονομικό έγκλημα; Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος; Και αυτές οι απαντήσεις δεν είναι εμάς, που βαραίνουν, αλλά αυτούς που κυβερνούν. Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Κωνσταντινίδης για την πολιτική μου πορεία.

Γι’ αυτό, που θα πρέπει να ανησυχεί, είναι αν τούτος ο λαός θα βιώσει άλλη μια τραυματική εμπειρία ατιμωρησίας, γιατί  κάποιοι χειρίστηκαν με εγκληματική ανεπάρκεια ή/και σκοπιμότητα το κεφάλαιο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Παρίσι, Γαλλία: Οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Γαλλίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Εμανουέλ Μακρόν, συναντώνται στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων. Eliot Blondet -Pool/SIPA/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Βιετνάμ σημαίνει Κράτος του Νότου.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
3
Δεκεμβρίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Γιορτάζουν : Γλυκέριος, Γλυκερός

1818
Το Ιλινόι γίνεται η 21η Πολιτεία των Η.Π.Α.
1944
Δεκεμβριανά: Διαδήλωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στην Αθήνα καταλήγει σε αιματηρά επεισόδια. Ξεκινά η σύγκρουση των "Δεκεμβριανών" που θα διαρκέσει 33 ημέρες και θα αφήσει πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εγκλήματα ανείπωτης φρίκης.