Εσείς, είστε αυτός που με προειδοποιεί, κύριε Α. Κωνσταντινίδη («Αλήθεια»). Εσείς ανησυχείτε! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


 

20050814-0-c-d-5-500Ανέμενα, ότι κάποια στιγμή θα άρχιζαν οι πιέσεις. 

Ένα διαπλεκόμενο σύστημα είναι δύσκολο να ξηλωθεί, αφού απλώνεται στην ισχυρή κορυφή της πυραμίδας. Ο Α. Βγενόπουλος απόκτησε πρόσβαση σε ισχυρά πρόσωπα. Πολλές φορές, έθεσα άλλωστε και δημόσια το ερώτημα, γιατί μετά από δυο χρόνια διερευνούν ακόμα την ύποπτηδιακίνηση του €1εκ., που πληρώθηκε προκαταβολικά (από τα €720εκ. του κ. Ζολώτα), σύμφωνα με τον άμεσα ενδιαφερόμενο Χρ. Χριστοδούλου πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για υπηρεσίες που θα προσφέρονταν, δήθεν, τα επόμενα 10 χρόνια από την εταιρία της θυγατέρας του. Μια υπόθεση, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει. Τον πρώτο χρόνο κρατούσαν το θέμα στα συρτάρια, μέχρι που το δημοσιοποίησε ο «Πολίτης». Ακόμα διερευνούν.

Το χθεσινό δημοσίευμα της «Αλήθειας», το οποίο υπογράφει ο Α. Κωνσταντινίδης, λέει πολλά. Μια σειρά από προειδοποιήσεις προς εμένα, τις οποίες κατά τον κ. Κωνσταντινίδη θα έπρεπε να μου κάνη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης ότι  «βαδίζω σε επικίνδυνα μονοπάτια» και τονίζει ότι «θα μου βγουν σε κακό». Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέλαβε να παίξει ποιό ρόλο; Δεν κατάλαβα… Επί της ουσίας, με προειδοποιεί ο ίδιος, ισχυριζόμενος, ότι θα με καλέσει η δική μου πλευρά να είμαι πιο προσεκτική όταν αγγίζω τον Βγενόπουλο; Το περίεργο ένιαι ότι οι προειδοποιήσεις τελικά δεν προέρχονται, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντινίδης, από τον τέως Πρόεδρο ή την Αριστερά, αλλά από τον ίδιο και την εφημερίδα του εμμέσως πλην σαφώς.

Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Κωνσταντινίδης. Άλλα ερωτήματα θα έπρεπε να θέτει και να επιμένει για απαντήσεις. Αντί να επιχειρεί να με αποτρέψει, θα έπρεπε να συμπαρίσταται σε προσπάθειες που στοχεύουν στην διαφάνεια. Αυτοί, που πρέπει να ανησυχούν, είναι όσοι θα επιχειρήσουν να συγκαλύψουν το έγκλημα που έχει διαπραχθεί στη Λαϊκή με τα χρήματα των Κυπρίων καταθετών. Τα στοιχεία υπάρχουν, τα ποινικά αδικήματα επίσης. Τα ερωτήματα παραμένουν:  γιατί με τόση καθυστέρηση διορίστηκαν οι ποινικοί ανακριτές; Γιατί ακόμα να έρθουν, όπως υπόσχονταν, εξειδικευμένες ομάδες με γνώσεις στο οικονομικό έγκλημα; Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος; Και αυτές οι απαντήσεις δεν είναι εμάς, που βαραίνουν, αλλά αυτούς που κυβερνούν. Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Κωνσταντινίδης για την πολιτική μου πορεία.

Γι’ αυτό, που θα πρέπει να ανησυχεί, είναι αν τούτος ο λαός θα βιώσει άλλη μια τραυματική εμπειρία ατιμωρησίας, γιατί  κάποιοι χειρίστηκαν με εγκληματική ανεπάρκεια ή/και σκοπιμότητα το κεφάλαιο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy