Αν το φορτίο σας πέφτει βαρύ αφήστε να το σηκώσει κάποιος άλλος. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


20050814-0-c-d-5-500Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο που η κ. Παπακυριακού υπεύθυνη της ΜΟΚΑΣ έχει διαχειριστεί καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της.

Όταν η διεύθυνση Συντονιστικής Συμμόρφωσης της Λαικής στις 8 Μαίου του 2012 ζητούσε παρέμβαση και διερεύνηση για το 1,000,000 εκ. με πρωταγωνιστή ενα πολιτικό πρόσωπο και πρώην διοικητή τον κ. Χριστόδουλο Χριστοδούλου στην απάντηση που έδωσε στις 11 Μαίου του 2012, ανέφερε ότι παρήλθε χρονος απο το 2007 και ως εκ τούτου η Τράπεζα θα έπρεπε να επανέλθει με νέα στοιχεία.

Στις 23 Μαίου επανήλθε όντως η τράπεζα με συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στις 3/7/12 η κ. Παπακυριακού σε επιστολή της γράφει:

"Εχω συζητήσει τo θεμα με τον Γ. Εισαγγελέα επειδή κυρίως όπως σας εξήγησα προφορικά έχουν αφενός παρέλθει αρκετά χρόνια από την συναλλαγή και αφετέρου οι μόνες ενέργειες στις οποίες θα μπορούσαμε να προβούμε ειναι η υποβολη ερωτήσεων στα συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρονται στην έκθεση σας, στην ουσία μας ζητάτε να πράξουμε αυτά που δεν έκανε η τράπεζα στην Ελλάδα και στην Κυπρο, έχουμε ως εκ τούτου την άποψη οτι είναι προτιμότερο να προβείτε εσείς σε περαίτερω ενέργειες με την μορφή των πρόσθετων πληροφοριών σε συνεργασία με την Τράπεζα σας στην Ελλάδα και στη βάση οποιονδήποτε πρόσθετων στοιχείων η διευκρινίσεων να επανέλθετε και να μας ενημερωσετε. Σε τέτοια περίπτωση θα εξετάσουμε εαν θα προβούμε σε οποιεσδήποτε ενέργειες".

Αυτή ήταν η απάντηση της κ. Παπακυριακού η οποία ενω δέχοταν σοβαρές καταγγελίες για ενα πολιτικό πρόσωπο άφηνε ουσιαστικά την Τραπεζα να βρεί άκρη γεγονός που αφήνει την ίδια και την υπηρεσία της εκτεθειμένη μετά και τις προσφατες αποκαλύψεις με στοιχεία απο τα αρχεία της Τράπεζας . Να σημειωθεί ότι η καταγγελία έγινε αφού απεχώρησε ο κ. Βγενόπουλος απο τη Λαική και ανέλαβε νέο συμβούλιο. Τι ανέμενε η κ. Παπακυριακού ότι ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος θα ζητούσε διερεύνηση για τις συναλλαγές του;

2. Θέμα Ντινου Μιχαηλίδη. Έχω στείλει κατ΄επανάληψη επιστολές εδώ και ενα χρονο στην κ. Παπακυριακού για το συγκεκριμένο θέμα. Στις απαντήσεις της περιορίζεται σε εξηγήσεις ως προς τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας της παραλείποντας βέβαια να αναφέρει οτι οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ξέπλυμα βρωμικού χρήματος που διερευνούν για τον πρώην υπουργό εσωτερικών.

Αυτοί που εκπροσωπούν Θεσμούς ή να το πάρουν απόφαση οτι πρεπει να δράσουν με γνώμονα την κάθαρση και την απονομή δικαιοσύνης ή αν κρίνουν ότι είναι βαρύ το φορτίο να αφήσουν να το σηκώσει κάποιος άλλος που μπορεί και έχει τη Βούληση να δράσει. Δεν μπορει να σωπαίνουμε μεχρι που ξενες διωκτικες αρχες να μας εξαναγκαζουν να πράξουμε το αυτονόητο.

 

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Qingyuan, Κίνα: Ένα νησί πλημμυρίζει μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια επαρχία Guangdong της Κίνας. Περισσότεροι από 100,000 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των θανατηφόρων πλημμυρών, με την κυβέρνηση να εκδίδει την υψηλότερης βαθμίδας προειδοποίηση για καταιγίδα στην πληγείσα περιοχή. AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

Σήμερα


Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

Γιορτάζουν :Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή

1154 π.Χ.
Θεωρείται ότι οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία μέσα στον Δούρειο Ίππο..
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκει φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάνας.
1898
Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία.
1981
Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM.
2004
Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy