fbpx

Αν το φορτίο σας πέφτει βαρύ αφήστε να το σηκώσει κάποιος άλλος. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


20050814-0-c-d-5-500Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο που η κ. Παπακυριακού υπεύθυνη της ΜΟΚΑΣ έχει διαχειριστεί καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της.

Όταν η διεύθυνση Συντονιστικής Συμμόρφωσης της Λαικής στις 8 Μαίου του 2012 ζητούσε παρέμβαση και διερεύνηση για το 1,000,000 εκ. με πρωταγωνιστή ενα πολιτικό πρόσωπο και πρώην διοικητή τον κ. Χριστόδουλο Χριστοδούλου στην απάντηση που έδωσε στις 11 Μαίου του 2012, ανέφερε ότι παρήλθε χρονος απο το 2007 και ως εκ τούτου η Τράπεζα θα έπρεπε να επανέλθει με νέα στοιχεία.

Στις 23 Μαίου επανήλθε όντως η τράπεζα με συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στις 3/7/12 η κ. Παπακυριακού σε επιστολή της γράφει:

"Εχω συζητήσει τo θεμα με τον Γ. Εισαγγελέα επειδή κυρίως όπως σας εξήγησα προφορικά έχουν αφενός παρέλθει αρκετά χρόνια από την συναλλαγή και αφετέρου οι μόνες ενέργειες στις οποίες θα μπορούσαμε να προβούμε ειναι η υποβολη ερωτήσεων στα συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρονται στην έκθεση σας, στην ουσία μας ζητάτε να πράξουμε αυτά που δεν έκανε η τράπεζα στην Ελλάδα και στην Κυπρο, έχουμε ως εκ τούτου την άποψη οτι είναι προτιμότερο να προβείτε εσείς σε περαίτερω ενέργειες με την μορφή των πρόσθετων πληροφοριών σε συνεργασία με την Τράπεζα σας στην Ελλάδα και στη βάση οποιονδήποτε πρόσθετων στοιχείων η διευκρινίσεων να επανέλθετε και να μας ενημερωσετε. Σε τέτοια περίπτωση θα εξετάσουμε εαν θα προβούμε σε οποιεσδήποτε ενέργειες".

Αυτή ήταν η απάντηση της κ. Παπακυριακού η οποία ενω δέχοταν σοβαρές καταγγελίες για ενα πολιτικό πρόσωπο άφηνε ουσιαστικά την Τραπεζα να βρεί άκρη γεγονός που αφήνει την ίδια και την υπηρεσία της εκτεθειμένη μετά και τις προσφατες αποκαλύψεις με στοιχεία απο τα αρχεία της Τράπεζας . Να σημειωθεί ότι η καταγγελία έγινε αφού απεχώρησε ο κ. Βγενόπουλος απο τη Λαική και ανέλαβε νέο συμβούλιο. Τι ανέμενε η κ. Παπακυριακού ότι ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος θα ζητούσε διερεύνηση για τις συναλλαγές του;

2. Θέμα Ντινου Μιχαηλίδη. Έχω στείλει κατ΄επανάληψη επιστολές εδώ και ενα χρονο στην κ. Παπακυριακού για το συγκεκριμένο θέμα. Στις απαντήσεις της περιορίζεται σε εξηγήσεις ως προς τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας της παραλείποντας βέβαια να αναφέρει οτι οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ξέπλυμα βρωμικού χρήματος που διερευνούν για τον πρώην υπουργό εσωτερικών.

Αυτοί που εκπροσωπούν Θεσμούς ή να το πάρουν απόφαση οτι πρεπει να δράσουν με γνώμονα την κάθαρση και την απονομή δικαιοσύνης ή αν κρίνουν ότι είναι βαρύ το φορτίο να αφήσουν να το σηκώσει κάποιος άλλος που μπορεί και έχει τη Βούληση να δράσει. Δεν μπορει να σωπαίνουμε μεχρι που ξενες διωκτικες αρχες να μας εξαναγκαζουν να πράξουμε το αυτονόητο.

 

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αν και νωρίς για τα Ελληνικά δεδομένα, οι περισσότεροι από εμάς έχουν αρχίσει να στολίζουν τα σπίτια τους εν μέσω lockdown. Για να ομορφύνουν, μιας και μένουμε μέσα αλλά και σαν υπόσχεση μιας γιορτής που μας περιμένει όταν και αυτή η δοκιμασία θα έχει τελειώσει. Αν και τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης οι βιτρίνες έχουν στολιστεί και τα ελατάκια έχουν κοπεί για την γιορτή. Η φωτογραφία είναι από το Redon της Γαλλίας. REUTERS/Stephane Mahe

Ήξερες ότι...

Βιετνάμ σημαίνει Κράτος του Νότου.

Σήμερα


Δευτέρα
23
Νοεμβρίου
2020

Γιορτάζουν : Αμφιλόχιος, Αμφιλοχία, Έλενος, Λένος

1826
Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ,ισοπεδώνει την πόλη Έμπολι της Ιταλίας αφήνοντας πίσω του 4500 νεκρούς και πάνω από 9000 χιλιάδες τραυματίες.Πρόκειται για τον δεύτερο καταστροφικότερο σεισμό της Ιταλίας μετά από αυτόν που ισοπέδωσε την Τοσκάνη στίς αρχές του προηγούμενου αιώνα με πάνω από 30000 χιλιάδες νεκρούς.
1989
Δόθηκε στο κινηματοθέατρο Παλλάς η πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάνου Χατζιδάκι.
1996
Το μοντέλο Ειρήνη Σκλήβα κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο ομορφιάς Μις κόσμος στην Ινδία. Αντιδρασεις από τον Ινδικό λαό για την διοργάνωση των καλλιστείων

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy