fbpx

Μακαριώτατε, έχεις γράμμα!


Τη δική τους "ευχή" στέλνει ομάδα εκπαιδευτικών ανήμερα της γιορτής του Αρχιεπισκόπου - Αυτούσια η επιστολή:

 

Μακαριώτατε,

Σε αυτό το θρησκευτικό πάρτι εις το όνομα της εορτής του ονόματός σας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δάσκαλοι. Οι δάσκαλοι οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό σας, γιατί, αν δεν ήσασταν εσείς, ενδεχομένως να ξεχνούσαμε τον ρόλο μας. Είσαστε όλο αυτό που δεν θέλουμε να γίνουν οι μαθητές μας! Είσαστε ένα τεράστιο φωτεινό αντι-παράδειγμα για τη νεολαία μας, ιδιαίτερα στον τομέα της ηθικής.

Ο σύγχρονος δάσκαλος έχει υποχρέωση -νυν και αεί- να σας προβάλλει ως σύμβολο διαφθοράς, αυταρχισμού και ευτελισμού κάθε θεσμού και αξίας. Πάν’ απ’ όλα οφείλει να παρεμποδίζει με κάθε τρόπο την πολύμορφη εισβολή σας στον τομέα της εκπαίδευσης. Οφείλει να διεκδικεί απαλλαγή από τις  συντηρητικές δυνάμεις, που συνεργαζόμενες με την εκκλησία, καταδικάζουν και εγκλωβίζουν την κυπριακή εκπαίδευση σε οπισθοδρόμηση και απομάκρυνση από την Ευρώπη και τα πολιτιστικά της επιτεύγματα.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα δεν είναι μαζί σας προσωπικά. Οπόταν, η αδιαφορία σας για την κατάργηση της αργίας προς το πανιερώτατό σας πρόσωπο, φανερώνει τη λανθασμένη -εκ μέρους σας- ανάγνωση των δεδομένων. Γι’ αυτό θα γίνουμε ακόμα πιο σαφείς:

Εις το όνομά σας, την ημέρα της εορτής σας, επιδιώκουμε να αλώσουμε τη δική σας Βαστίλη, το μεσαιωνικό φρούριο των παρωχημένων αυταρχικών και συντηρητικών σας ιδεών. Στις 13 Νοεμβρίου 2019 εγκαινιάζουμε τη μέρα της Κοσμικής Εκπαίδευσης. Μετασχηματίζουμε οποιοδήποτε παρακμιακό και παθογενές στοιχείο συνδέεται με το πρόσωπό σας σε κάτι ελπιδοφόρο και ανανεωτικό.

Διεκδικούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, κοσμικό σχολείο. Ένα σχολείο φωλιά και αγκαλιά για μαθητές όλων των εθνικοτήτων, γλωσσών, θρησκευτικών ιδεολογιών κλπ.΄Ένα σχολείο αποδεσμευμένο από τον εκκλησιαστικό ζυγό. Ένα σχολείο που να λειτουργεί ως χώρος εκκοσμίκευσης της κοινωνίας.

Αρνιόμαστε ως δάσκαλοι να περιμένουμε τους Καβαφικούς βαρβάρους. Αρνιόμαστε την παθητική αποδοχή της αλλοτρίωσης των θεσμών. Δίνουμε το δικό μας ραντεβού με την αξιοπρέπεια και τη γνήσια εκπαιδευτική μας αποστολή για διαφύλαξη του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με τιμή,
Το Βήμα Εκπαιδευτικών για Κοσμικό και Ευρωπαϊκό Σχολείο

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Νέα κανονικότητα. Στην μετά κορωνοϊού εποχή ή για να είμαστε ακριβείς στην διάρκειά του, η μοναχική Βενετία μοιάζει με καρτ ποστάλ. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ήξερες ότι...

Η Κίνα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο 45 δισεκατομμύρια chopsticks.

Σήμερα


Δευτέρα
13
Ιουλίου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1878
Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία ανεξαρτητοποιούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1908
Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1930
Ξεκινά το 1ο Μουντιάλ στην Ουρουγουάη.
1996
Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο του πριγκιπικού βασιλικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολου και Νταϊάνα.
2010
Σταματάει η υποστήριξη του Windows XP Service Pack 2.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy