Δείτε τα ψηφιακά σχέδια του νέου κτιρίου του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας (Φωτογραφίες)

Ένα «διαμάντι» θα φιλοξενεί την έρευνα!

Την μεγαλύτερη επένδυση από την ημέρα ίδρυσης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για έργο ύψους 26 εκατ. που αφορά την ανέγερση νέου ερευνητικού κέντρου.

Η ανέγερση του νέου ερευνητικού κέντρου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κυπριακή κοινωνία και την ερευνητική κοινότητα και είναι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης δημοσίου χρήματος.

Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής θα περιλαμβάνει ερευνητικά και διαγνωστικά εργαστήρια, δωμάτια ασφαλείας, γραφειακούς χώρους, χώρους διδασκαλίας, χώρους υποδοχής και κοινόχρηστους χώρους, χώρους κυκλοφορίας, υπηρεσιών και υποστήριξης, εσωτερικό αμφιθέατρο, υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κλπ. Το νέο κτίριο θα πρέπει να ενώνεται με το υφιστάμενο κτίριο για να είναι δυνατή η εύκολη, άνετη και ασφαλής διακίνηση προσωπικού, ασθενών και φορείων από το ένα κτίριο στο άλλο.

Το σύνολο των χώρων αυτών, μη περιλαμβανομένου του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, καλύπτουν συνολικό μικτό εμβαδόν της τάξης των 11.000τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει επίσης ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 800 ατόμων, με μικτό εμβαδόν 1.200τ.μ. περίπου.

institoutonevro1

institoutonevro2

institoutonevro3

institoutonevro4

institoutonevro5

institoutonevro6

*Από Nicosia First

Φωτογραφία της ημέρας

metrotrheatro

25 σκηνές. Το «Θέατρο κατεβαίνει στο Μετρό» αποφάσισε το Center Meyerhold και οι ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές του στήσαν τις σκηνές τους σε 25 σταθμούς της Ρωσικής πρωτεύουσας. EPA/YURI KOCHETKOV

Ήξερες ότι...

Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

Σήμερα


Πέμπτη
20
Ιουνίου
2019
Παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες

Γιορτάζουν : Κανένας

1214
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1605
Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα.
1840
Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1938
Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1978
Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter