Δείτε τα ψηφιακά σχέδια του νέου κτιρίου του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας (Φωτογραφίες)

Ένα «διαμάντι» θα φιλοξενεί την έρευνα!

Την μεγαλύτερη επένδυση από την ημέρα ίδρυσης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για έργο ύψους 26 εκατ. που αφορά την ανέγερση νέου ερευνητικού κέντρου.

Η ανέγερση του νέου ερευνητικού κέντρου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κυπριακή κοινωνία και την ερευνητική κοινότητα και είναι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης δημοσίου χρήματος.

Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής θα περιλαμβάνει ερευνητικά και διαγνωστικά εργαστήρια, δωμάτια ασφαλείας, γραφειακούς χώρους, χώρους διδασκαλίας, χώρους υποδοχής και κοινόχρηστους χώρους, χώρους κυκλοφορίας, υπηρεσιών και υποστήριξης, εσωτερικό αμφιθέατρο, υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κλπ. Το νέο κτίριο θα πρέπει να ενώνεται με το υφιστάμενο κτίριο για να είναι δυνατή η εύκολη, άνετη και ασφαλής διακίνηση προσωπικού, ασθενών και φορείων από το ένα κτίριο στο άλλο.

Το σύνολο των χώρων αυτών, μη περιλαμβανομένου του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, καλύπτουν συνολικό μικτό εμβαδόν της τάξης των 11.000τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει επίσης ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 800 ατόμων, με μικτό εμβαδόν 1.200τ.μ. περίπου.

institoutonevro1

institoutonevro2

institoutonevro3

institoutonevro4

institoutonevro5

institoutonevro6

*Από Nicosia First

Φωτογραφία της ημέρας

tisrkomonako

Μονακό. Ανάλογα με το μέγεθός του το κρατίδιο είναι διάσημο για ένα σωρό πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά για το ετήσιο φεστιβάλ τσίρκων που κάνει. Η νεαρή καλλιτέχνις ποζάρει για το φακό με αφορμή ακριβώς αυτό, το 43ο Φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ήξερες ότι...

Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.

Σήμερα


Πέμπτη
17
Ιανουαρίου
2019

Γιορτάζουν : Αντώνιος, Αντώνης, Τόνης, Τόνυ, Νάκος, Αντώνας, Αντωνάκος, Αντωνάκης, Αντωνούλα, Αντωνία, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης, Θεόδουλος, Θεόδουλη

1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2

Ακολουθήστε μας

facebook twiter google p linkin