Δείτε τα ψηφιακά σχέδια του νέου κτιρίου του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας (Φωτογραφίες)

Ένα «διαμάντι» θα φιλοξενεί την έρευνα!

Την μεγαλύτερη επένδυση από την ημέρα ίδρυσης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για έργο ύψους 26 εκατ. που αφορά την ανέγερση νέου ερευνητικού κέντρου.

Η ανέγερση του νέου ερευνητικού κέντρου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κυπριακή κοινωνία και την ερευνητική κοινότητα και είναι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης δημοσίου χρήματος.

Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής θα περιλαμβάνει ερευνητικά και διαγνωστικά εργαστήρια, δωμάτια ασφαλείας, γραφειακούς χώρους, χώρους διδασκαλίας, χώρους υποδοχής και κοινόχρηστους χώρους, χώρους κυκλοφορίας, υπηρεσιών και υποστήριξης, εσωτερικό αμφιθέατρο, υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κλπ. Το νέο κτίριο θα πρέπει να ενώνεται με το υφιστάμενο κτίριο για να είναι δυνατή η εύκολη, άνετη και ασφαλής διακίνηση προσωπικού, ασθενών και φορείων από το ένα κτίριο στο άλλο.

Το σύνολο των χώρων αυτών, μη περιλαμβανομένου του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, καλύπτουν συνολικό μικτό εμβαδόν της τάξης των 11.000τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει επίσης ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 800 ατόμων, με μικτό εμβαδόν 1.200τ.μ. περίπου.

institoutonevro1

institoutonevro2

institoutonevro3

institoutonevro4

institoutonevro5

institoutonevro6

*Από Nicosia First

Φωτογραφία της ημέρας

gliptooo

Γλυπτό. Τεράστιο, φουσκωτό και ξαπλωμένο στην προβλήτα του Χονγκ Κονγκ. Το γλυπτό έργο του KAWS, ονομάζεται «Holiday» και θα επιπλέει στα νερά του λιμανιού. Με αυτή την αφορμή ο καλλιτέχνης δημιούργησε και μικρές κούκλες αντίγραφο του γλυπτού που μπορεί κανείς να αγοράσει διαδικτυακά. EPA/HARIMAOLEE / HANDOUT EPA-EFE

Ήξερες ότι...

Όταν το 1694 πέθανε η βασίλισσα Μαρία Β’, όλοι οι βρετανοί δικηγόροι, σε ένδειξη πένθους, φόρεσαν μαύρες τηβέννους. Τις φορούν μέχρι σήμερα...

Σήμερα


Παρασκευή
22
Μαρτίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Γιορτάζουν : Δρόσος, Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα

1845
Με προτροπή του τότε Βασιλέως της Αιγύπτου Φαρούκ συστήνεται στο Κάϊρο από επτά Αραβικές χώρες ο Αραβικός Σύνδεσμος.
1860
Οι Άρθουρ Σόλου και Τσαρλς Τάουνς πατεντάρουν το λέιζερ
1982
Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.
1993
Η εταιρία Intel βγάζει στην αγορά τον πρώτο μικροεπεξεργαστή Pentium.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy